By Laura Hämäläinen

2014/07/22

2/5 VINKKIÄ AAMUPALALLE - ELÄMÄN MULLISTAVA LEIPÄ (G,M)

Yksi mitä kaipaa sillointällöin on leipä. Toki pakasteesta on saatavilla gluteenittomia sämpylöitä ja ties mitä, mutta niissä tuoteselosteet ovat useimmiten vähintäänkin monimuotoisia ja tästä syystä jäävätkin useimmiten sinne pakasteen hyllylle. 

Tiedän monia, jotka rakastavat aamuisin kahvia ja leipää. Aika perussuomalainen meininkin, mutta mikäs siinä. Tämä on yksi kompastuskivistä usein kun on kyse gluteenittomuudesta - se mielletään usein myös leivättömäksi. Toki jos paleota noudattaa kirjaimellisesti, ei myöskään kauraviljat kuulu repertuaariin, mutta itse olen kokenut niiden pienissä erissä ja gluteenittomia toimivan. 

Eilen kokeiluun pääsi pitkään kirjainmerkeissä pyörinyt resepti ja oh my, voisin ylistää tämän leivän maasta taivaaseen! Ihana suutuntuma siemenistä, hyviä rasvoja, psyllium tuo kivasti kuitua ja todella helppo valmistaa. Luvassa on siis leivän rakastajille täysin gluteeniton ja maidoton elämän mullistava leipä (alkuperäinen ohje täältä)

IMG_3410

Elämän mullistava leipä (G,M)

200g go green salaatti mix siemensekoitusta (kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä, cashew pähkinää)
1 dl pellavarouhetta
3, 5 dl kaurahiutaleita (varmista gluteenittomuus, kaikki kaurahiutaleet eivät ole gluteenittomia)
2 rkl  cocovi chia-siemeniä
3 rkl psylliumkuitujauhetta
1 tl cocovi kalaharin suolaa 
1 rkl hunajaa
3 rkl cocovi kookosöljyä (voi käyttää myös voita)
3,5 dl vettä



Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Sulata kookosöljy (tai voi) ja hunaja vesihauteessa juoksevaksi. Annostele vesi kulhoon ja kaada sekaan sula hunaja-öljyseos. Kaada nesteet kuivien ainesten sekaan ja sekoittele, kunnes seos alkaa jähmettyä. Taikinasta tulee paksua, mutta mikäli se on liian jähmeää sekoitettavaksi, lisää ruokalusikalla lisää vettä ja sekoita. Kaada seos esimerkiksi pitkulaiseen silikoniseen vuokaan ja tasoittele lusikalla. Itselläni ei ollut silikonivuokaa ja leipä sen vuoksi hieman matalampi. Jätä taikina tekeytymään kahdeksi tunniksi tai esimerkiksi yön yli jääkaapiin. Tällöin leipä on turvonnut tarpeeksi, jolloin se säilyttää muotonsa.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vuoka uunin keskiosaan ritilän päälle ja paista noin 20 minuuttia. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen kuin viipaloit sitä. Leipä säilyy tiiviisti suljettuna noin viisi päivää. 

IMG_3416

Postaus sisältää yhteistyössä toteutettuja linkkejä. 
SHARE:

1 kommentti

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig