By Laura Hämäläinen

2013/11/01

ENTÄ SITTEN JOS KOMPUROI?

IMG_4754

Monissa blogeissa on pyörinyt tekstejä niistä vähän vähemmän hohdokkaista hetkistä täällä bloggaajien ruutujen toisella puolen - on  ollut epäonnistumisia, itsetuntoon liittyviä juttuja ja epäonnistuneita asukuvia, niin itsellenikin on palautunut taas kirkkaana mieleen, että hei, ihmisiä ne bloggaajatkin ovat. Tosiasiahan se on, että harvemmin niistä oman elämän kompurointihetkistä tulee kirjoiteltua tänne. 

IMG_4757

Useimmiten blogiin päätyvät jutut onnellisuuden tunteesta, mukavista viikonlopuista, uusista huipuista kirppislöydöistä ja ne herkulliset aamupalabrunssikuvat. Kaukana on kuitenkin se totuus, että yleensä aamuisin syödään rahkamössöä, joka näyttää siltä että joku on sen jo kerran pureskellut (:-D) tai kuinka yleensä sieltä kirppikseltä ei kyllä löydy yhtään mitään kivaa. Kaukana on se fakta, että äskenkin itkua niellen selitin äidille työongelmia tai se, että rintarangasta löytyi alkuviikosta aika kivaa pikku probleemaa, puhumattakaan luultavasti ylirasittuneista olkapäistä. Harvemmin tulee kirjoiteltua kuinka tuleva KooKoo junioriprojekti stressaa tai kuinka minua pelottaa kertoa rakkaille ihmisille miten heistä välitän.

IMG_4779

Riku joskus kysyi miksi kirjoitan päiväkirjaa, minullahan on blogi johon kirjoittelen elämästäni. Mutta siinä kulkee se ero - päiväkirjalle voi purkaa ne vaikeimmatkin asiat tietäen, ettei se ala arvostelemaan ajatuksiasi tai ongelmiasi. Bloggaus on minulle juuri sitä, että saan tallentaa elämäni hyviä hetkiä ja pyrin tuomaan positiivisuutta myös sinne ruutujen toiselle puolelle. Bloggaaminen auttaa minua keskittymään oman elämän huiuppuhetkiin ja ennenkaikkea positiivisiin asioihin. Kukapa jaksaisi päivästä toiseen lueskella toisten ihmisten ongelmia, kun aivan varmasti meillä jokaisella niitä välillä riittää ihan omastakin takaa? Välillä on kuitenkin ihanaa huomata, että eivät ne minunkaan suosikkibloggaajat ole jotakin yli-ihmisiä, vaan että hekin välillä kamppailevat pienien ja hieman isompienkin ongelmien parissa.

Tulipas syvällistä, mutta no, välillä on kiva kirjoitella vähän muustakin kuin säästä - vai mitäs tykkäilitte tämmöisestä tekstistä? Ihanaa viikonloppua ruutujen toiselle puolelle! 
SHARE:

20 kommenttia

 1. Oi tykkäsin paljo tälläsestäkin postauksesta ! Jaksamisia sulle! Muista: "everything will be okay in the end, if it's not okay, it's not the end". Joudutkos pitämään urheilusta paljonkin taukoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no ei toi rintarankajuttu vaikuta elämiseen oikein mitenkään, se nyt on ollu tommonen jo varmaa öö ikuisuuksia mutta nyt aletaan hoitaa sitä kuntoon :-) olkapäistä en tiedä.. buranaa vaan naamaan jos sais tulehduksen menee sillä ohi / ylirasitus mikä lie siellä nyt onkaan..

   Poista
 2. Ihana että tiedät voivasi soittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa,aina <3

  VastaaPoista
 3. Ihana Laura,kirjoitat hyvin ja jälleen onnistunut juttu.ja kyllä niin totta toi et harvemmin blogeissa huonoista päivistä halutaan kirjoittaa,vaikkakin niitä meille kaikille tulee.Tsemppiä sulle kaikin puolin.Pysyn lukijanasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa syksyä myös sinulle :-) te lukijat kyllä ootte parasta tässä hommassa!

   Poista
 4. Löysin blogis vasta äskettäin ja täytyy sanoo et ny on blogi mun makuun :-) mua ei haittaa tälläset syvällisemmätkä tekstit, mut tottahan se on harvemmin näit tulee jankutettuu lukijoille. Ite opiskelen kans fyssariks kohta toista vuotta helsingissä ja aikamoista hullunmyllyy mut kivaa on ollu! :-D ihanaa viikonloppuu myös sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo harvemmin näitä tulee edes kirjoiteltua :-D .. välillä tulee vaan semmonen fiilis, että tekee mieli kirjoitella vähän ns. syvällisempiäkin juttuja :-) ja heh, tulevaisuuden kolleega siellä siis kirjoittelee!

   Poista
 5. Ihanaa ja aitoa tekstiä! On hyvä löytää elämästä ne valopilkut, mutta myös myöntää omat virheensä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. todellakin, ei voi aina painaa menemään vain pää pilvissä vaan pitää tarttua myös vähän ikävämpiin juttuihin!

   Poista
 6. Toi on niiin totta !! :-D Musta on ihanan helpottavaa vuodattaa omaan päiväkirjaan kaikki ne kamalat ja masentavat asiat, ilman et kukaan tulee kritisoimaan mitään!

  VastaaPoista
 7. Mietin aina sitä, että bloggaajien elämä ei ole täydellistä, mutta se on tosi vaikeaa, kun samalla selailee postauksia, noh, täydellisen ihmisen elämästä. Tyypillinen esimerkki tästä on muotibogit, jotka on suosittuja ja joille satelee yhteistyöehdotuksia, pääsee kokemaan vaikka mitä hienoa..

  Mutta tää jotenkin aukaisi silmät ja tajusin että kyllä, blogiin tallentuu nimenomaan ne elämän isot ja pienet huippuhetkit ihmisiltä, jotka on vaan ihmisiä kuten mäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mustakin on ollut jotenkin helpottavaa lukee muidenkin bloggaajien tämmösiä postauksia - ihmisiä nekin on sen kaiken "hienon" takana!

   Poista
 8. Toi teksti on niin totta! Kirjotit aiheesta ihan superhyvin - harva ymmärtää, että bloggaaja haluu pitää bloginsa paikkana, jossa voi jakaa niitä elämän iloisempia asioita :-) Ainakin mun oma blogi varmaan täyttyis niistä negatiivisista asioista, jos alkaisin niistä joka kerta kertomaan ja vatvomaan.. Mut go Laura! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, ja tavallaan bloggaaminen auttaa just keskittymään niihin positiivisiin juttuihin :-)

   Poista
 9. Tää teksti on täyttä totta, ite kans yritän pitää blogini tekstit suht positiivisina ettei hirveesti mitään negatiivista tulis kirjoiteltua, mut aina ei vaan voi olla hyvä päivä :) siksi niitä pieniä surujaki tulee välillä jaettua toisten kanssa blogin kautta, mutta se on jokseenkin terapeuttista. Ja ihmisiähän me kaikki vaan ollaan tosiaan. :)

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig