By Laura Hämäläinen

2012/12/05

LES MILLS - for a fitter planet

Les Mills on uusiseelantilainen yritys, jonka tunteja löytyy jo yli 80 maasta ja yli 13 000 salilta. Joka viikko inspiroiville Les Mills -tunneille osallistuu noin 6 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa. Kaikissa Les Mills konsepteissa ohjelma pysyy samana aina 3kk, mikä takaa kaikille treenaajille mahdollisuuden kehittää itseään tutussa ohjelmassa ja näin saavuttaa parempia tuloksia turvallisesti ja tehokkaasti.

IMG_3980

BODY PUMP : Tunnin mittainen lihaskuntotunti, jossa käytetään levypainoja, tankoa, steppilautaa, vapaita painoja sekä kropan omaa painoa. Tunti on suunniteltu tarkasti musiikkiin ja se rakentuu kymmenestä eri kappaleesta - ensimmäinen lämmitellään, viimeinen jäähdytellään ja siinä välissä käydään koko kroppa lihasryhmittäin tehokkaasti läpi. Bodypumpin tehokkuus perustuu tunnin aikana saavutettaviin valtaviin toistomääriin (yhden tunnin aikana jopa 800 toistoa!) Näin Body pumpilla saavutetaan timmi, mutta ei salikönttikroppa. Paljon toistoja, ei jäätäviä painoja. Kannustava ohjaaja haastaa sinut ylittämään itsesi kerta toisensa jälkeen ja poistut salista huikeissa fiiliksissä. Tunti sopii myös aloittelijoille ja on turvallinen tapa aloittaa lihaskuntoharjoittelu. Gotta love it.  ♥ 

BODY COMBAT : Tunnin mittainen, kontaktiton tehotreeni, joka pohjautuu erilaisiin kamppailulajeihin. Innostava ohjaaja ja innostavat musiikit tarjoavat haastavan aerobisen treenin, jotka saavat sinut iskemään, potkimaan ja taistelemaan viimeiseen hikipisaraan asti. Tunti kehittää tehokkaasti aerobista kuntoa ja intervallityyppisesti auttaa myös rasvanpoltossa. Body combat on maailman paras tapa karkoittaa ärsyyntynyt fiilis, mutta myös mitä parhain tapa fiilistellä täyzii huippuhyvää fiilistä. Pakko myös myöntää, että tähänastisella kokemuksella täytyy sanoa, että Kouvolan Funfitillä ehdottomasti yhdet parhaista combat ohjaajista!

GRIT STRENGHT : Les Mills perheen yksi uusimmista jäsenistä, grit strenght saa sinut antamaan kaikkesi ja ylittämään oman jaksamisesi rajat. Samalla koet ryhmäharjoittelun edun, kun hämmästyt siitä, miten paljon parempaan suoritukseen pystyt kun ohjaaja kannustaa ja motivoi vierelläsi. Grit strenght on 30 minuutin tehokkaita treenijaksoja ja intervalleja sisältävä high intensirty interval training -tunti. Lämmittelyn jälkeen alkaa kuntopiirin tyyppinen osuus, joka on yhdistelmä erilaisia voimaliikkeitä, ponnistusvoimaharjoituksia sekä erilaisia kuntoa kohottavia liikeitä, joita voit treenata maksimitehoilla. Tunti päättyy napakkaan keskivartalo-osuuteen. GRIT-series tunnit tulevat Suomen kuntosaleille Maaliskuussa 2013.
- viikonloppuna pääsin kokeilemaan Helsingissä GRIT strenght tuntia ja menetin sydämeni kyseiselle tunnille totaalisesti - itsensä ylittämistä, huikea ryhmähenki motivoi huikeisiin suorituksiin ja tunnin jälkeen oli mahtava olo. WOW. 

CXWORX : 30 minuutin mittainen keskivartalotreeni, jossa on kaikki mitä tarvitset tehokkaaseen keskivartalon treenaamiseen. Tunnilla kehitetään monipuolisesti keskivartalon lihaskuntoa, niin syviä kuin pinnallisiakin lihaksia. Harjoittelu parantaa funktionaalista voimaa,tasapainoa ja liikkuvuutta. Välineenä tunnilla käytetään vastuskuminauhaa.

BODY ATTACK : Tunnin mittainen Body attack on aerobista kuntoa kohottava treeni, joka parantaa myös voimaa ja kestävyyttä. Tunti koostuu tehokkaista intervalliosuuksista, jossa kuntoa kohottavat liikkeet vuorottelevat funktionaalisilla voimaa ja vartalon hallintaa kehittävillä liikkeillä. Dynaamiset liikkeet ja energinen musiikki motivoivat asiakkaita pääsemään oman treeninsä tavoitteisiinsa. Tunti sopii sinulle jos haluat tulla vahvemmaksi, kohottaa kuntoa, kuluttaa energiaa tai kehittää räjähtävyyttä ja kestävyyttä.

IMG_3854

BODY STEP : 60 minuutin mittainen tehotunti, jossa treenataan sekä aerobista kuntoa, että tehdään lihaskuntoliikkeitä. Tunnilla askelletaan laudalle, jonka korkeutta voidaan välillä nostaa tai laskea. Tunti koostuu yksinkertaisista ja tehokkaista liikkeistä, joita tehdään mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Eri korkeuksille säädettävälle laudalle askeltaminen takaa sen, että tunti on taatusti tehokas. Samalla se kuitenkin antaa jokaiselle mahdollisuuden harjoitella omalle kunnolleen sopivalla tavalla. 
- Body Step on Iran uusin suosikki Les Mills tunneista!

BODY BALANCE : Tunnin mittainen Body balance on lempeä yhdistelmä joogaa, tai chi:ta ja pilatesta ja se auttaa keskittymään ja rauhoittumaan. Keskittymisen, hengityksen ja tarkoin valittujen liikeyhdistelmien kautta kehitetään voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta miellyttävän musiikin tahtiin. Yhdistelmä eri tekniikoita ja liikkeitä tarjoaa fyysisen treenin sekä sisäistä tasapainoa ja harmoniaa.
- pakko myöntää, pitäisi itekin ehdottomasti käydä useammin! tunti parantaa liikkuvuutta ja tuo ihanan olon varsinkin, jos elämässä stressiä ja kiirettä. 

BODY JAM : Tunnin mittainen Body Jam on uusimpien biisien ja tanssityylien kiehtova yhdistelmä. Se tarjotaa haasteita kokeneemmillekin tanssijoille, mutta 3kk samana pysyvä ohjelma tarjoaa myös alottelijoille loistavan mahdollisuuden päästä mukaan. Body jam on energinen ja mukaansatempaava tanssitunti, joka ei varmasti jätä tanssin ystäviä kylmäksi.

SH'BAM : Tunti koostuu kuumista liikkeistä, listahiteistä ja uudelleen miksatuista vanhoista suosikkibiiseistä. Tällä tunnilla voit yksinkertaisesti treenata itsesi kuntoon, ja antaa samalla sisäisen tähtesi loistaa! Sh'bam sopii erinomaisesti tanssin aloittamisesta kiinnostuneille, sillä koreografia on helppo ja  yksinkertainen - kaikki pääsevät varmasti mukaan.

RPM : Tehokas sisäpyöräilytunti, joka on suunniteltu tarkasti energiseen ja innostavaan musiikkiin. Motivoiva ohjaaja haastaa ryhmän läpi erilaisten ylämäkien, spurttien ja tasaisten polkuosuuksien läpi. Hikoile, polta rasvaa ja saavuta huikea fiilis tehokkaalla tunnilla, joka ei varmasti jätä kylmäksi.

IMG_3984

KUINKA PÄÄSTÄ LES MILLS OHJAAJAKSI? 

Les Mills ohjaajaksi voi kouluttautua kahta polkua pitkin: oman Les mills lisenssin omaavan kuntosalisi kautta tai yksityisesti, jolloin maksat koulutuksen itse. Ole rohkea ja tuo esiin halusi kouluttautua ohjaajaksi sekä kuulostele, jos jollain saleilla haetaan ohjaajaa ja he olisivat valmiita myös lähettämään uusia ohjaajia koulutukseen. Eduksi on tottakai aikaisempi ohjauskokemus ja hyvä fyysinen kunto. 

Peruskoulutuksen aikana opit inspiroivan Les Mills -ohjaajan viisi kulmakiveä, jotka ovat koreografia, tekniikka, coaching, vuorovaikutus ja fitness magic. Koulutus kestää (pääosin) kolme päivää ja siinä yhdistyvät teoria ja käytännön harjoitukset. Huomioithan, että Les Millsin peruskoulutukset ovat fyysisesti haastavia ja vaativat hyvää kuntoa sekä aikaisempaa kokemusta ohjelman luonteen mukaisesta treenistä. 3kk sisään peruskoulutuksesta sinun tulee videoida ohjaamasi tunti ja lähettää video arvioitavaksi. Kun saat videosta hyväksytyn, on lisenssisi virallisesti voimassa.

Jos heräsi kysymyksiä, vastaan niihin enemmän kuin mielelläni! 

f
SHARE:

39 kommenttia

 1. kiva perse :--D miten treenaat jalkoja salilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :----D no aika monel eri tavalla, perus aina vaakaprässi, yhden jalan maastaveto, pakaraliike alataljasta, perus kyykky, hack kyykky laitteessa, glute laite .. mitä noita nyt on =)

   Poista
 2. oi ihana että teit tämmösen postauksen ! oon aina halunnut kokeilla pumppia, mut jotenkaan en oo uskaltanu mennä :-) pakko päästä kokeilemaan!

  VastaaPoista
 3. Ite oon nyt käyny koko syksyn tuolla funfitin bodystepissä ja on kyllä ihan selkee lemppari :-)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva ja mielenkiintonen postaus :-) Omat lempparit on kyllä ehottomasti sh'bam ja bodypump!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva et tykkäsit :-) pumppi on kyllä rakkaus 8)

   Poista
 5. Tuli kauhee into päästä kaikille noille tunneille kokeilemaan :D mää haluun kyllä joskus tulla jollekkin sun vetämälle tunnille joskus kun täältä sai aikaseks tulä täältä pk-seudulta, oot vaan niin paras ::D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ihana sinä ! <3 nyt vaan reippaasti kokeilemaan eri tunteja ja tervetuloa funfitille, jos ikinä vain siellä päin liikut :--) !

   Poista
 6. miten ite pääsit ohjaa pumppia kouvolan funfitille :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. funfitille haettiin uutta ohjaajaa, kun edellinen lähti pois niin siitä sitten hain sitä paikkaa ja pääsin haastatteluun jne, lopulta koulutukseen n. vuosi sitten =)
   olin käynyt funfitillä asiakkaana jo pitkään ja myös pumpissa !

   Poista
 7. Hei oli iha mahtavaa ku täs oli tollaset kunnon esittelyt noista lajeista ! :) Yleensä en jaksa lueskella nii tarkkaan näitä treenipostauksia, mut tää oli tosi hyvä :)

  VastaaPoista
 8. Olen ihastunut body combattiin! Tunnin aikana saa ihanan fiiliksen ja mukava huomata kuinka lajissa on kehittynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. combat on huikeeta, se olo mikä siitä tulee ja tosi nopeesti huomaa kuinka jaksaa paremmin =)

   Poista
 9. huikeeta!! mitä ite suosittelisit vasta alottaneille noista tunneista? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) kaikki tunneista paitsi ehkä GRIT tunnit sopii vasta aloittaneille. Pumpissa pystyy painojen avulla säätelemään tehokkuutta, combat taas tarjoaa huikean mahdollisuuden kehittää omaa aerobista jaksamista! rohkeesti vaan kokeilemaan kaikkea, varmasti löytyy oma suosikki ;-)

   Poista
  2. okei :-) pitää tulla kokeilemaan! lähinnä vaan jänskättää miten porukka ottais mukaan jos uusi tyyppi tulee reenailemaan:o

   Poista
  3. Aina siellä on uusia kokeilijoita :-) ei siel kukaan mitään kato et onks joku ekaa kertaa. Tuu sunnuntain pumppii kokeilee :-)

   Poista
 10. ai sulla muka tosi hyvä kunto:D oot tollanen rimpula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :---D ei kai se kunto sitä kato kuinka köntti on. :):) ei oo ainaka mulla tavotteissa olla mikään järkäleb:--D

   Poista
  2. ano hei.. eiks ne kestävyysjuoksijatki yleisurheilus/maratooneil oo aika rimpuloita jos tota sanaa haluut käyttää.. herätys

   Poista
 11. ihana laura ! vaikutat oikeest vaa nii ihanalt ja hyvält ihmiselt! sun miähes on kyllä onnekas=) mutta hei voisitko vähä jelppaa mua, et ku sul on ain kaikkii kivoi iphone kuorii ni mistähää voisin netist tilaa iphone kuoria?:o!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EBaysta saa kaikista halvimmalla! Ite tilasin sielt jotkuu 8 eri ja makso alle 20e :)!

   Poista
  2. Ja kiitos muutenkin ihanasta kommentista <3

   Poista
 12. FunFitil on kyl ihan parhaat ohjaajat! Eilen LM päiväs meiän piti viel illal mennä kokeilee tot steppii ku ei olla ikinä käyty mut combatin ja pumpin jälkee oltii niin puhki et siirrettii suosiol ens viikolle! Mut ainaki Pumpin ja combatin uuet ohjelmat on iha äly ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uus pumppi on ihan mahtava! En malta oottaa et sunnuntaina pääsen ohjaamaa sitä :-)

   Poista
 13. Oih :) tekis mieli kokeilla funfitilla noita jumppia, mutta ne kausikortit on niin kalliit. Ja pitäis aina kuusaalta siirtyä kouvolaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo ees kalliit :D ite oon käyny funfitil kauan ja mul on kk kortit käytös ja niiku laura sano, ohjaajat tosi hyvii ja valikoima laajaa :-D ja ei se kuusaa-kouvola oo ees paha!

   Poista
  2. Käy joskus ees kokeilemassa miltä ne tunnit funfitilla tuntuu ! :-) keväällä taas ehkä tulossa uusia juttuja aikatauluun, joten varmasti löytyy kaikille kaikkea !

   Poista
 14. Laura senkin rimpula...:D Ihana tää tälläin koostepostaus ! :-) Ja kiitos minulle sait housut ! Olis kiva päästä treenaamaa sun kanssa mut kappas oon melkein aina silloin töissä ku tuut tänne ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on kyllä ikävä meijän yhteisiä combat treenailuja ;( nyyyyh

   Poista
 15. Tosi kiva tää postaus, mukavaa luettavaa. Harmi, kun itellä ei aika oikein riitä (muut harrastukset, lukio..), paljon ois sellasia tunteja, joita tekis mieli kokeilla... ):
  Haha, nauroin tolle anolle - sä mikää rimpula oo ! : D
  Ois kiva saada sulta jotain hiuspostausta, oon niin in love noihin sun hiuksiin. C: Itellä on kauhee ongelma, ku haluisin välillä vähä lyhyempää (nyt kainaloon asti), mutta blogeissa ihaillessani pitkiä hiuksia alan epäröimään. : D
  Joskus pyysinkin niistä rannekelloistasi kuvaa - kellofriikki kun olen. : D

  Karita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana sinä ! Ja joo voin koittaa väkertää jotain hiusjuttuu joskus :-) ja ainii ne kellot !!

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig