By Laura Hämäläinen

2013/11/14

SUURIA MUUTOKSIA TREENISSÄ

IMG_2868

Tieto lisää tuskaa vai mitenkäs se meni?

Pari kertaa aiemmin olen ohimennen maininnut liikkuvuus- ja olkapääongelmista, mutta tässä sitä nyt ollaan - vähintään kuukausi sairaslomalla olkapäiden ylirasitus-/tulehdustilan takia. Pieni virheasento hartiarenkaassa ja nyt sitten suunnitellaankin kuntoutusohjelmaa loppuvuodelle. Ja se mitä liikkuvuuteen tulee, sitä ei juurikaan rintarangassa ja lonkan alueella ole. Siispä, on aika katsoa peiliin, ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa hoitamaan asioita kuntoon!

IMG_2753

Välillä melkein naurattaa kuinka joka viikko koulussa testaillessa löytyy jokin uusi vika, epätasapaino, aktivoitumisongelma tai joku muu yhtä hauska hommeli. Onneksi tätä alaa opiskellessa saa myös ne työkalut näiden ongelmien korjaamiseen :-D Viime aikaiset löydökset ovat kuitenkin alkaneet kyseenalaistamaan jotakin nykyisessä tavassa treenata. Jos paikat alkaa hajota, jotain pitäisi selvästikin muuttaa. So, what next?

IMG_2697

Olkapäiden rasituskielto rajoittaa treeniä aika kiitettävästi, joten tämän hetken harjoitteluohjelma näyttääkin seuraavalta:

Treeni1: liikkuvuus (alakroppa+rintaranka)
Treeni2: jalat maksimivoima (kapea pyramidi)
Treeni3: olkapäät/hartiarengas stabiloivat terapeuttiset harjoitteet
Treeni4: jalat hypertrofinen maksimivoima
Treeni5: keskivartalo (hallinta+voima)

Tavoitteena saada liikkuvuudet kuntoon, olkapäiden virheasennot korjattua, keskivartalon- ja asennonhallinta nykyistä paremmaksi ja pääseehän sitä pari kertaa viikossa sitten treenaamaan jalkoja (jes, kunnon hikitreeniä!)


Onko ruudun toisella puolella yhtään kohtalotovereita kuntoutusprosessin keskellä tai löytyykö kokemuksia olkapääongelmista? 

SHARE:

10 kommenttia

 1. Etkö siis pidä jumppia lahdessa kuukauteen? :o ou nouu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tietyt ohjaustunnit joo on tiukasti pannassa, lääkärin ohjeiden mukaisesti mennään :-)))

   Poista
 2. Ihan kuntutumisprosessia ei ole menossa, mutta olen joutunut nyt kiinnittämään huomiotani jalkoihin, etenkin sääriin. Kävely/juoksu pidemmän päälle aiheuttavat kipua, samoin tunnin combat tai vive, jos niissä joutuu askeltamaan paljon, Olen joutunut keventämään siltä osin treeniä ja tarkkailemaan missä olisi vika. Että näin täällä. :<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :< koita seurailla ja jos jatkuu pitkään niin hakeudu vaikka fyssarin vastaanotolle selvittämään mistä johtuu!

   Poista
 3. Voi että, paikkojen rikkoutuminen on varmaan yks harmittavimpii asioit mitä löytyy. Ite havahduin kans miettimään joku päivä näitä juttuja, kun treenin seuraksena oli selkä hetken aikaa sellases kunnos, et olo oli ku rautakangella. Ei paljoo tarttenu kumarrella. Tai kääntyä sängyssä eri asentoon. Saatika nousta sieltä ylös. Ei nyt siis mitään vakavampaa oo tapahtunu, mut toimi tollasena ihan hyvänä varottavana esimerkkinä taas toikin. Mulla on kyllä yleisesti ottaen jääny kehonhuolto viime aikoina aivan liian vähälle. Pitäis ehkä skarpata senkin suhteen, vois muuttuu kokonaisvaltane olo tässäkin kropassa hieman nykystä paremmaks..

  Mut tsemppii kuntoutuksee, toivottavasti tilanne muuttuu paremmaks! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo sen kehonhuollon merkityksen yleensä muistaa vähän liian myöhään.. (kokemuksen syvä rintaääni puhuu kröhöm) mutta tsemppiä hei sulle, koita saada selkä kuntoon! :-)

   Poista
 4. etkö siis pidä kouvolassakaan bodypumppia kuukauteen?! eiiiiiiii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en pidä :/ kouvolasta olen muutenkin vuoden vaihteessa jäämässä pois kun työsopimus päättyy :-)

   Poista
 5. Mulla on polven kuntoutus menossa, 7 viikkoa leikkauksesta ja pää on aika hajalla. Kyllä se jossain vaiheessa palkitsee, tiiän sen, mutta nyt ei vielä sille tunnu. Jostain on vaan kaivettava se motivaatio ja tehtävä sitä jumppaa.

  mulla on kokemusta myös olkapäävaivoista, molemmissa tulehtuu aika ajoin jotain.. Tosi paljon oon saanu tehdä huoltavaa ja liikkuvuutta edistävää reeniä, että oon saanu ne kuriin. Lisäks selkä oireilee ja kramppaa. Tän kirjotuksen jälkeen mietin itekki et onko mussa mitään ehjää :D oma laji on kyllä melkosen niveliä kuluttava ja kun on vielä todettu yliliikkuvuuksia ni töitä saa tehdä kun meinaa lajin parissa pysyä.

  Tsemiä Laura sulle, kyl sä vielä saat paikat kasaan. Malttia vaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh aikamoista! :-D tsemppiä polven kuntoutukseen, been there done that, tiedän että välillä tuntuu siltä että pää ei kestä enää hommassa mukana mutta siitä se lähtee! kohti terveempiä päiviä molemmat siis matkalla! ;-)

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig