By Laura Hämäläinen

2011/10/15

Laura ja Ira testaa - Les Mills Body Pump

Les Mills konseptin Body Pump kaappasi paikan mun sydämestä varmaan reilu vuosi sitten. Se on rankkaa, se on ihanaa ja se on tehokasta. Harmittavan moni ei silti uskaltaudu sitä kokeilemaan, joten toivotaankin Iran kanssa, että tämän myötä jos joku teistäkin uskaltautuisi kokeilemaan !

Mitä odotin tunnilta ? Ensimmäiset ajatukset tunnista sisälsivät tietysti sanat rääkki, polte ja kuolema. Unohtamatta ajatusta seuraavasta aamusta, jolloin tuskin pääsee sängystä ylös.. Osasin odottaa myös hyvää musiikkia. 

Mitä mukaan tunnille? Tunnille tarvitset mukaan sisätreeniin soveltuvat kengät, shortsit tai jumppatrikoot (collarit on turhan kuumat, voin kokemuksesta kertoa..), urheiluliivit jos omistat ja juomapullon. Omaksi iloksi voi mukaan tietysti napata myös sykemittarin. Hiukset suosittelen siirtämään pois kasvoilta, koska hiki tulee varmasti..Mitä body pumpissa sitten tehdään? Les Millsin body pump koostuu tunnin mittaisesta lihasryhmiä läpikäyvästä ohjelmasta, joka vaihtuu aina kolmen kuukauden välein. Näin liikkeet ja sarjat tulevat kaikille tutuiksi ja turvallisiksi, kun niitä toistetaan kerrasta toiseen. Tunti rakentuu 10 eri biisistä - ensimmäinen lämmittelyyn, viimeinen palautteluun. Väliin jäävät ovat työkappaleita, jokainen omalle lihasryhmälle (kahden jalan askelkyykyt, rintalihas, selkälihas, ojentaja, hauis, askelkyykky, hartialihakset ja vatsalihakset).Liikkeet tehdään hiilikuitutangon ja siihen valittavien vapaiden painokiekkojen, sekä käsipainojen ja steplaudan avulla. Ohjaaja opastaa liikkeiden oikein suorittamisessa ja painojen valinnoissa. Ekoilla kerroilla kannattaa ottaa iisimmin ja tunnustella painoja - näin löytää helpommin juuri ne itselleen sopivat painot kuhunkin sarjaan. (kysy painoista vaikka kommentilla, jos haluat tietää tarkemmin! :))


Arvioni tunnista: Kuten jo mainitsin, body pump on ehdoton suosikkini. Tunti on siitä loistava, että jos tuntuu ettei tänään nyt ihan luista, voi painoja keventää ja tehdä tunnista itselleen sopivamman. Parhaimmillaan tunti aiheuttaa ihanan poltteen lihaksiin ja huikean hyvänolon tunteen tunnin päätteeksi. Tunti on tehokas ja itse ainakin huomaan kehitystä tapahtuvan (mm. keväällä polvileikkauksen jälkeiset jalkakyykkypainoni ovat 3 kertaistuneet..

Osuivatko ennakkoluuloni oikeaan? Eivät täysin. Muistan kyllä, että seuraavana päivänä pääsin ylös sängystä, jokskin hieman kankein jaloin. :-D Tunti on rankka, mutta vain niin rankka kuin siitä itse painoilla muokkaat. Älä siis ahnehdi alussa, vaan nautiskele. Musiikki on mielestäni hyvää ohjelmasta toiseen. Älä siis turhaan pelkää tunnin olevan liian raskas sinulle.
Tässä muutama esimerkkibiisi tämän hetkisestä ohjelmasta !

askelkyykkybiisi: Grenade (Damn-R mix) AIVAN SUPER, kannattaa kuunnella!

hartiabiisi : Scoorer - J'adore Hardcore

rintalihasbiisi: Sean Kingston - Party all night (sleep all day)

Kenelle suosittelemme tuntia? Tunti sopii mielestäni kaikille, jotka eivät kaihda lihaskuntotreeniä. Se ei vaadi huippukuntoa tai aikaisempaa kokemusta. Siellä minäkin heiluin polvivammaisena, en vain tehnyt jalkakyykkyjä ollenkaan. Kuten myös leikkauksen jälkeen, tein kyykkyjä pienemmillä painoilla kuin millä nyt teen ojentajia, mutta so what - tuloksiahan sieltä mennään hakemaan! :-) Olen varma, että tunnin jälkeen jokaisella meistä tulee se kuuluisa voittajafiilis. 


Ensi viikolla (maanantaina luulisin) Ira esittelee Les Mills Body Combatin. Tsekkaa Iran blogista myös tämän viikon spinning-postaus!
SHARE:

3 kommenttia

  1. ooo hyvin kerrottu ! :) pump <3

    VastaaPoista
  2. käytättekö harjanvarsia vai ihan tollasia normaaleja :D:D

    VastaaPoista
  3. Anonyymi - ihan noit normaalei hiilikuitutankoja ? :--D

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig