By Laura Hämäläinen

2017/09/24

3+1 MYYTTIÄ URHEILUVAATTEIDEN PESUSTA

* Kaupallinen yhteistyö: Bio Luvil

IMG_2096


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Bio Luvilin kanssa. Yhteistyön tarkoitus on lisätä aktiivisten liikkujien (ja hieman vähemmän pyykinpesuun perehtyneiden henkilöiden kuten allekirjoittaneen) tietämystä juurikin eniten pesukertoja kerryttävien vaatteiden hoidosta eli urheiluvaatteiden pesusta. 

Itse kuulun niihin, jotka juuri ja juuri jaksavat erotella pyykit tyylillä "valkoiset ja muut" ja annostelevat pesuaineenkin aina vähän sinnepäin (:D). Olen kuitenkin huomannut, että vaatteiden käyttöikä varmasti pitenisi jos niitä pesisi oikein ja oikeanlaisilla aineilla, koska on ikävää jos treenivaatteiden muoto katoaa muutaman kuukauden käytön jälkeen vain siksi, että ei jaksanut kiinnittää huomiota siihen miten niitä kannattaisi pestä. Koska noh, treenivaatteet nyt tuppaa olemaan yleensä suhteellisen hinnakkaita.

Sen lisäksi, että olen ottanut tavoitteekseni lajitella pyykit oikein - vaaleat, mustat ja värikkäät, aion myös panostaa kunnollisiin pesu- ja huuhteluaineisiin.

Keräsinkin yhteen 3+1 yleisintä myyttiä liittyen urheiluvaatteiden pesuun. Kuinka moni näistä kumoutui sinun kohdallasi? 

IMG_2097

1. Teknisiin materiaaleihin ja urheiluvaatteisiin ei saa käyttää huuhteluainetta

Väärin. Se on sallittua ja suorastaan suositeltavaa. 

Itsekin olen elänyt tässä uskossa noh, niin kauan kuin olen itse pyykkini pessyt - mistä lie tämä sitten aikojen saatossa ihmisten mieleen tarttunut. 

Käyttämällä huuhteluainetta treenivaatteita pestessä autat ehkäisemään kuituvaurioita ja
vanuttumista, joka saattaa vangita kosteutta ja hikeä treenivaatteisiin ja aiheuttaa ikäviä hajuja.
Vanuttuneissa vaatteissa kankaan hengittävyys myös kärsii jolloin treenatessa kosteus ei pääse
haihtumaan iholta pois yhtä hyvin. Lisäksi treenivaatteet on usein valmistettu keinokuiduista jotka
sähköistyvät helposti.

Huuhteluaine auttaa vähentämään vaatteiden sähköisyyttä ja tekee niistä miellyttävän pehmeitä.
Vaatteiden kunnosta huolehtimisen lisäksi huuhteluaineella saat treenivaatteisiisi halutessasi raikkaan
tuoksun.

Vastoin yleistä uskomusta, huuhteluaine ei vaurioita elastaani kuituja tai vaikuta kankaan
joustavuuteen (jeij, tervetuloa raikkaan tuoksuiset treenivaatteet!!)

2. Pesuaineella ei ole väliä 

Väärin. On suositeltavaa käyttää nestemäistä pesuainetta, joka pesee ja huuhtoutuu hyvin
myös matalammissa pesulämpötiloissa. Vaatteiden käyttöikää pidentää urheiluvaatteiden pesuun suunnitellut pesuaineet kuten uusi Bio Luvil Sport.

Bio Luvil Sport on tarkoitettu huolehtimaan kankaista ja kuiduista kuten muutkin Bio Luvil tuotteet, mutta se on suuniteltu erityisesti urheiluvaatteille ja teknisille materiaaleille. Se neutralisoi hajuja eikä sisällä valkaisuaineita ja jättää vaatteisiin raikkaan tuoksun. Tuoksu oli omaan nenään todellan miellyttävä enkä muista koska treenivaatteet olisi tuoksunut yhtä freesille (heh yleensä kun käyttänyt sitä halvinta pesuainetta mitä kaupan hyllystä löytyy..)

3. Kuivaustavalla ei ole merkitystä 

Väärin. Puuvillakankaat voi laittaa suoraan kuivausrumpuun, mutta kaikkien teknisten materiaalien tulisi antaa kuivua luonnollisesti. Tarkista aina paras kuivaustapa vaatteen hoito-ohjelapusta. 

4. Voin pestä kaikki treenivaatteet samalla lämpötilalla 

Väärin. Suurin osa urheiluvaatteista vaatii alhaisen, jopa 30° lämpötilan joten muista aina tarkistaa lämpötilamerkistä vaatteet hoito-ohjelapusta. Osa tuotteista voi vaatia jopa erityispesuohjelmaa. Huomioi, että usein automaattiset pikaohjelmat pesevät 40-50° jos lämpötilaa ei voi itse säätää ja itse olen tähän kyllä syyllistynyt kun en aiemmin sitä hoksannut ja olen pessyt treenivaatteita aivan liian lämpimällä vedellä ja se on vaikuttanut mm. vaatteiden muotoon teknisissä paidoissa. 


Ja hei, koska tiedän että siellä on paljon treenaavia ihmisiä ruudun takana - halutaan antaa nyt teille mahdollisuus voittaa Bio Luvil Sport -tuotepaketti. 

Kommentoimalla ja kertomalla mitkä ovat sinun lempi treenivaatteesi ja miten treenityylisi rakentuu olet mukana arvonnassa. Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan kolme Bio Luvil Sport tuotepakettia! Arvonta on voimassa 7 päivää eli päättyy 01.10. Tutustu kilpailun sääntöihin ja ehtoihin täällä.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!
SHARE:

40 kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Lempi treenivaatteet on ehdottomasti värikkäät trikoot, esimerkiks addulla ja reebokilla on kaikkia kivoja printtejä, ja siihen joku yksivärinen t-paita tai toppi! Usein mätsään kans urheilurintsikat trikoiden mukaan, ja kenkiäkin tulee valittua vaatteiden värin mukaan :D sit teen kans sitä et jos tiiän et käytän mun punasia voimannostokenkiä, nii laitan usein kans punaset treenitrikoot...:D mun mielestä kivat treenivaatteet antaa lisäpuhtia treeniin ja motivaatio pysyy korkealla! :) kivaa sunnuntain jatkoa sulle Laura!

  VastaaPoista
 3. Ihan peruspyöräilyhousut ja takki on mun luottovaatteet, koska pyöräilen päivittäin. Mukaan arvontaan.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 4. Mukana arvonnassa. Lempparit on puman mustat juoksutrikoot ja musta juoksupaita.Tyylini on siis varsin musta, vähän saisi väriä olla lisää. :D

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 5. Värikkäät trikoot ja yksivärinen t-paita. Tarvittaessa päälle vielä huppari tai juoksutakki.

  suvi.vikholm(a)luukku.com

  VastaaPoista
 6. Niken juoksutrikoot on niin hyvän malliset. Siihen kaveriks kivan värinen juoksutakki.

  jokinen.sara(at)gmail.com

  VastaaPoista
 7. Kommentoimalla ja kertomalla mitkä ovat sinun lempi treenivaatteesi ja miten treenityylisi rakentuu olet mukana arvonnassa. Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan kolme Bio Luvil Sport tuotepakettia!

  Mun lempi treenivaatteet on mustat socin trikoot ja pitkähihainen Lidlin treenipaita. Istuu hyvin ja on hyväntuntuiset päällä. Treenityylini rakentuu kyllä kaikkea muuta kuin merkkien päälle. Hyväntuntuiset ja sopivankokoiset vaatteet piisaa mulle ja lompakko kiittää. koskelainen.minna(a)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mustat trikoot ja yleensä vähän värikkäämpi t-paita kesäaikaan. Kun löydän mieluisia treenivaatteita niin saatan ostaa niille tuplakappaleen jos on vielä myynnissä.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 9. Tukevat liivit, tiukat kompressiohousut, jotka eivät valahda tai kääriydy treenin aikana vatsamakkaran alle ja väljä t-paita. Materiaalien tulee olla teknisiä. Värit voivat olla kirkkaita. Kenkiä on erillaisia eti treeneihin. Esim. jumppatunneilla on tosi paljon varmempi liikkua, jos kenkien sivutuki on hyvä.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 10. Trikoot on lemppari treenivaatteet :) Muut sitten fiiliksen mukaan.
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Lempitreenivaatteisiini kuuluu adidaksen treenitrikoot ja musta toppi. :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Mun luotto treenivaatteet on Niken mustat Legend trikoot, metconit ja joku väljä lyhyehkö toppi :) Urheilurintsikat shock absorberilta tai sitten jotkut kivemmat esim. Socin joissa on takana naru-viritys, riippuen kuinka paljon tarvii tukea. :D Tykkään värikkäistä treenivaatteista, mutta jostain syystä silti olen useimmiten pukeutunut mustaan treeneissäkin. :D Tosin parit punaiset housut löytyy suosikeista myös, joten en aina sentään! Pukeudun treeneihin yleensä sen mukaan mitä treenissä tehdään, mikä fiilis itellä on, ja yleensä koitan valita mielestäni kivannäköisen kokonaisuuden :)
  inamari4@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Treenivaatteet ovat mahdollisimman mukavat ja hengittävät.
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 14. Tällähetkellä lempparipöksyt on casallin juoksutrikoot, mitkä tuntuu niinku mitään ei olis päällä. Lisäksi odotan postista justiin uusia Gymsharkeja!! Oon haaveillu niistä niiiin kauan ja nyt raaskin ostaa!! Kumma juttu vaikuttaa treenityyliin aika paljo mikä vaatteet on sattuu olla alennuksessa, hhaha!!
  Käytän pitkähihaista paitaa ainaki näin syksyllä ja talvella. Kirppislöytöinä on tullu muutama teknistä matskua oleva värikäs ja sit ihan esim Cubuksen perustrikoota, vilukissa kun oon.. Myös ulos hankittiin keväällä Luhdan vaatteet, ohut tuulta/vettä pitävä takki on ollu ihan paras!

  Ihan ajankohtainen postaus kyllä, koska oon tässä miettiny millä sais noista treenivaatteista kunnolla puhtaat...

  VastaaPoista
 15. Mun lempparit treenikamppeissa on brasil sulin korkeavyötäröiset trikoot ja pitkähiaiset paidat. Myös inovin neon oranssit kyykkykengät on ihanat��

  VastaaPoista
 16. Luottovaatteena on mun lemppari treenilegginsit :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Ihan mustat treenitrikoot on luottovaatteeni ja värikästä paitaa ja toppia myös kuuluu asuuni. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Treenivaatteet on kokoajan päällä käytännössä! Värikkäät ja kuviolliset treenivaatteet lemppareita! :)
  haapasalomirka@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Lempi treenivaatteet ovat hyvin istuvia ja yleensä pirtsakan värisiä. Tyyli rakentuu yleensä mustista juoksuhousuista ja värikkäästä yläosasta :)
  Aleksiina.astala@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Hyvin istuvat (mustat) treenitrikoot ja hyvät urheiluliivit, siinä tärkeimmät!
  jasmina_emilia@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Minulla ei ole mitään tiettyä treenivaatetyyliä, ostan yleensä sitä mikä näyttää hyvältä. Hinta myös ratkaisee. Tällä hetkellä käytössäni H&M:n trikoot ja toppi :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 22. Treenaan salilla 4-5 kertaa viikossa ja treeneihini sisältyy painonnostoa, jossa levytanko liikkuu nopeasti todella läheltä vartaloa. Niinpä kaikki löysät vaatteet ovat poissuljettuja, koska tanko ottaisi niihin kiinni ja häiritsisi liikettä. Käytän siis ihonmyötäisiä trikoita ja toppeja, mieluummin liukasta materiaalia ennemmin kuin "mattapintaista". Bonuksena sitten vielä kivat värit, yleensä trikoot on mustia joten topit saa olla värikkäitä. elinakv ät gmail piste com

  VastaaPoista
 23. mukavat ja hyvin istuvat :-) ansode@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Väriä pitää olla. Saa paremman treenifiiliksen :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Lempparivaate on uudet korkeavyötäröiset ja napakat trikoot. Käytän yleensä kuviollisia trikoita ja yksivärisiä toppeja tai t-paitoja. Yleensä treenikenkien värien mukaan menee kokonaisuus. :)

  jenna.tuomainen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 26. Hennajenniina
  Treenivaatteeni ovat hengittävää ja hyvin istuvaa, napakkaa trikoota, pesen niitä paljon, kuviollisia sekä yksivärisiä. Pyöräilen sekä jumppaan.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 27. Harrastan todella monenlaista kuntoilua; pyöräilyssä omat treenivaatteet, hölkässä omat sekä kuntosalilla omansa. Pesukone hurraa harva se päivä koska mieheni urheilee myös paljon. Laatua haluan vaatteilta jotta kestävät kovaa menoa, vaellus on myös minun harrastukseni sekä hiihto talvella.

  maijamummu1@luukku.com

  VastaaPoista
 28. Hyvin istuvat ja mukavat trikoot :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Treenaan melkein joka päivä jotain lajia, eli juoksen tai hölkkään ja kuntosalia tai jumpassa, lentopalloa tai korista, trikoot jotka hengittävät ja housujen pitää olla napakat. Pesen hellävaraisesti urheiluvaatteet Omo Sport pesunesteellä.
  Airiina
  aiholapp at lailanet.fi

  VastaaPoista
 30. Löysä t-paita ja mustat leggarit

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 31. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 32. Joustavat, mukavat päällä ja kivan väriset treenivaatteet täytyy kyllä olla! :)

  mimyy93@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Lempitreenivaatteeni ovat joustavat verruttelyhousut sekä väljähkö, kevyt ja hengittävä t-paita. Oikeanlaiset pesuaineet voisivat tosiaan pidentää käyttöikää! :) hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 34. Tuo on kyllä aivan mahdottoman pahan hajuista pesuainetta. Todella voimakas haju, joka levisi koko kämppään kun yhden koneellisen sillä pesi. Treenivaatteista haju ei lähtenyt pois, vaikka pesi uudestaan eri aineella. Treenatessa se haju muuttui entistä pistävämmäksi, kun vaate hikeentyi.

  VastaaPoista
 35. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Lemppareihin lukeutuu Niken, 2XU:n ja Tritaniumin kompressiotrikoot, myös Better Bodiesin ”perustrikoot” on suosikkeja. Sellaiset pöksyt, mitkä pysyvät hyvin päällä vähän rivakammissakin liikkeissä. Salilla ja muissa sisätreeneissä suosin yläosana löysemmän mallisia toppeja. Lenkeillä yleensä juoksutakki ja alla pitkähihainen tekninen paita. // arkistasirkusta@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Ei oo lempi treenivaatetta, urheillaan monta kertaa viikossa ja heti pestään treenien jälkeen pikapesussa. Ei oo menneet miksikään vaikka monta vuotta samoilla vaatteilla menty.
  Käytössä Bio luvil nestemäinen sensitive color ja koskaan en oo huuhteluainetta laittanut.

  ulla.pulkkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Lempitreenivaatteet ovat puolipitkät trikoot ja ohut pitkähihainen paita. Istuvuus ja käytännöllisyys edellä valitaan vaatteet. Värikästä saa olla. Kaapista löytyy ainakin punaista, pinkkiä, lohenväristä ja keltaista. ammakela(at)gmail.com

  VastaaPoista
 38. Mun lempparit on perus mustat tai tummat treenivaatteet, koska ne mätsää mun mattamustien nyrkkeilyhanskojen kaa täydellisesti. Joskus on kyl kiva heittää joku väri mukaan, esim vaaleensininen paita. On tärkeetä, et kokonaisuus on yhtenäinen.
  jasmine__@hotmail.com

  VastaaPoista
 39. Suosikki treenivaatteeni on Enell- urheilurintsikat ja laji on tietysti mikä muu muka- kuin ratsastus <3

  heidimanttari@outlook.com

  VastaaPoista
 40. Hyvät matskut sekä värit ja kuviot on kyllä kaikki kriteereitä mitä löytyy lempparivaatteista :) Tän hetken ehdoton lemppari kyllä taitaa olla uudet verkkarit, ne on niin mukavat jalassa 😍
  tiia.makela@icloud.com

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig