By Laura Hämäläinen

2017/09/13

BUTCHER'S CLASSICS FIILIKSIÄ PART2

Lauantai - toinen kilpailupäivä

Oltiin tilattu aamiaiseksi "breakfast box" sillä ensimmäinen laji alkoi jo ennen yhdeksää. Siinä sitten odoteltiin aamupalaa huoneeseen kunnes Mirka kävi kysymässä ja selvisi, että se olisi pitänyt noutaa itse respasta :D Noh, loppu hyvin kaikki hyvin - saatiin aamupalaa ja tilattiin taksi viemään meidät lauantain kilpailupaikalle.

Edellisenä iltana oli julkaistu lauantain ensimmäinen laji - Split Murph 6kg painoliivin kanssa. Vielä keväällä olisin ollut kauhusta p*skana tälläisestä lajista, mutta olen tehnyt paljon töitä voimistelujuttujen eteen ja nyt vain odotettiin super innoissamme edessä olevaa lajia. Kunnon kovaa, perusduunia - just how we like it.

IMG_1748

Laji2 "Split Murph" 9/6kg painoliivin kanssa, aikakatto 40min.

Urheilija1:
800m Juoksu
5 kierrosta:
10 Leuanveto
20 Punnerrus
30 Kyykky

Urheilija2:
800m Juoksu
5 kierrosta:
10 Leuanveto
20 Punnerrus
30 Kyykky

Yhdessä: 1,6km Juoksu

Ettententten, kumpi aloittaa ja saa levätä ennen pidempää juoksua ja kumpi joutuu tekemään nuo kaksi työosiota putkeen. Otettiin kivi-paperi-sakset ja Mirka pääsi aloittamaan. Kieltämättä vähän jännitti kun leuanvetoja ei päässyt kokeilemaan liivin kanssa, mutta silti fiilis oli luottavainen - oltiin kiristelty painoa 74 kilosta 69 kiloon kesän aikana hiljalleen ja sehän nyt oli melkein jo saman verran kuin tuo liivi joten en antanut lisäpainon päästä pään sisään.

Mirka veti oman osuutensa hienosti ja pääsin aloittamaan oman osuuteni. Juoksu tuntui rullaavan hyvin ja sain tehtyä leuat ensimmäiset 3 kierrosta 10 putkeen (!!), punnerrukset pätkin alusta asti nopeiksi kolmosiksi ja kyykyt, noh kyykyt on kyykkyjä. Yläkroppa veti kyllä melkoisiin happoihin ja pari vikaa kierrosta pätkin leuat 3-5 toiston pätkiin ettei eteneminen hirveästi hidastuisi.

Kun sain jyystöosuuden valmiiksi Mirka repi liivin ja tpaidan päältä pois (saatoin olla hieman dramaattinen tässä kohdassa, mutta noh.. :D) ja lähdettiin viimeiseen mailin juoksuun. Oli hieman oksettava olo melkein koko juoksumatkan ajan, mutta onneksi rullattiin edes jonkunnäköistä vauhtia ja saatiin pari tiimiä kiinni juoksun aikana. Loppuun pystyttiin kiristämään vauhtia ja oltiin aivan todella tyytyväisiä tähän lajiin.

Tästä lajista tuli itsellä kaikista paras fiilis koko viikonloppuna. Takaraivossa painoi winter warien epätoivo Cindyssä kun punnerruksista ei tullut mitään oman kehon painollakaan. Panostus voimistelujuttuihin ja ruokavalioon oli yhdistelmä joka kantoi tässä lajissa pitkälle - +6kiloa olisi ollut todella eri asia 74 kiloon kuin nykyiseen 69 kiloon. Pystyttiin molemmat antamaan todella hyvä effort tähän lajiin ja siihen fiilikseen pystyy tarttumaan myöhemmin treeneissä ja kilpailutilanteissa.

Aika: 33:03, sijoitus: 5.

IMG_1455

Noniin, no kroppahan tuntui melkoisen muussatulta tuon aamun jyystön jälkeen ja makoilinkin sähköt käsissä ja reisissä seuraavat pari tuntia vain yrittäen saada palautumista tapahtumaan edes jonkin verran.

Lajit julkaistiin aina nettiin mikä oli sinänsä hauskaa, koska meillä ei ollut kilpailupaikalla käytössä lainkaan nettiä (:D). Bongattiin sitten jossakin vaiheessa pari jäbää tuijottamasta seuraavaa lajia puhelimen ruudulta joten mentiin siihen sitten ihmettelemään että mitäs sitä seuraavaksi sitten.

Laji 3& 4 

Aikaa vastaan:
6 köysikiipeilyä
8 Tempausta kyykkyyn 55kg

1 minuutin lepo

Aikaa vastaan:
"Double Grace"
60 Rinnalleveto + työntö 42,5kg

Molemmissa lajeissa 4 minuutin aikakatto. Toistot sai jakaa haluamallaan tavalla.

Köysi - easy beazy, koska köysi oli todella paljon lyhyempi kuin mihin olemme kotona tai suomen kisoissa tottuneet. Yksi jalkalukko ja olimme ylhäällä, helppo nakki niin sanotusti :D Harmi ettei köysi ollut tyyliin tuplamäärää.

Tempaukset piti tehdä kyykkyyn ja tempaushan ei ole tässä viimeaikoina ollut mikään minun lempilapseni. Se on kyllä parantunut teknisesti valtavasti keväästä, mutta 55 kiloa on itselle vain painava, piste. Missasin ekan tempauksen, mutta Mirka onneksi paikkasi sen ottamalla kaksi putkeen ja onnistuin itse myös lopuissa nostoissa varmasti. Vähän jäi harmittamaan se yksi missattu nosto, mutta muuten olin kyllä tyytyväinen että 55 kiloa liikkui tuossa vaiheessa päivää noinkin hyvin.

Toinen osa oli nopea. Tehtiin vitosia niin nopeasti kuin pystyttiin ja Murphin jäljen snadisti tuntui kyllä kropassa. Siitä huolimatta tehtiin ehjä ja varma suoritus eikä sählätty mitään ylimääräistä. Laskeskelin tuossa kyllä eilen, että jos pituuden vuoksi häviän joka toistolla esim 0,3 sekuntia on se 30 toiston aikana melkein 10 sekuntia pelkästään siitä johtuen (damn), mutta no pituudelle kun ei voi mitään niin on vain tultava tarpeeksi vahvaksi ja otettava muita sitten kiinni lajeissa joissa pituudesta on hyötyä.

Tulos laji3: 1:48, sijoitus 5.

Tulos laji4: 3:25, sijoitus 6.

IMG_1870

Kun näimme päivän viimeisen lajin oli meillä mielessä vain yksi asia. Lajivoitto - sitä lähdettiin hakemaan.

Laji 5 

Aikaa vastaan:
30 Synkronoitua toes to baria eli varpaat tankoon liikettä
50m Askelkyykkykävelyä kahvakuulan pohja ylöspäin @12kg
50m Käsilläkävelyä
30 Synkronoitua toes to baria

Toes to barit, superjes. Käsilläkävely, superjes. Askelkyykkykävely kahvakuulan pohja ylöspäin, not so jes.

Onneksi Mirkalla sujui kahvakuulan kannattelu hieman vahvemmin niin ei tullut paniikkia. Tehtiin ekat toes to barit mukavasti 3x10 ja lähdettin tuon kahvakuulapirulaisen pariin johon monen eteneminen oli tyssähtänyt. Mirka aloitti urakan ja kerrallaan piti pystyä etenemään n. 5m matka. Edettiin tasaisen varmasti, molemmat muistaakseni tipautti kuulan pohjan kerran ja joutui palaamaan oman osionsa alkuun. Mirka teki tätä hieman enemmän ja minä aloitin sitten käsilläkävelyn.

Ah, rakastan kun käsilläkävelyä tulee kisoissa. Se on itselle todiste siitä, että kova työ todella kannattaa ja se tuntuikin kivalta ja helpolta. Käveltiin 10m pätkissä ja pian oltiinkin jo todella paljon muita edellä takaisin viimeisissä toes to bareissa.

Tarkoitus oli tehdä 3x10, mutta Mirkalla hieman sakkasi rytmi loppuvaiheessa joten pätkittiin lopulta hieman pienempiin pätkiin. Sillä nyt ei ollut kuitenkaan mitään merkitystä sillä otettiin lajista aivan superkomea murskavoitto. Ei voi muuta sanoa, kuin että on se hienoa voittaa joku laji! Ja vielä noin kovatasoisessa seurassa! Samassa sarjassa kuitenkin parikin regionals tasoista urheilijaa joten eiii huono.

Aika: 6:33, sijoitus 1.

IMG_1356

Kuvat: ystävät, Risk it Media
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig