By Laura Hämäläinen

2017/09/12

BUTCHER'S CLASSICS FIILIKSIÄ PART 1

Päätös lähteä kilpailemaan Kööpenhaminaan tänä syksynä syntyi jo alkukeväästä. Meidän Reebok tiimin kautta tarjottiin mahdollisuutta lähteä kisareissulle ja hetken vain istuin ja tuijotin sähköpostia tietokoneen ruudulla. Epäröin ilmoittaa halukkuuteni sillä vaikka ajatus houkutteli suuresti, samaan aikaan minusta tuntui, että olin hävittänyt kipinän kilpailemiseen ja treenaamiseen. Ja no, eipä sen hetkinen kuntokaan aivan taivaita hiponut :D

Päätin silti kirjoittaa vastaukseksi olevani kiinnostunut. Jossain sisälläni tunsin kuitenkin sitä paloa päästä kilpakentille, vaikka kroppa olikin vetänyt melkoiseen tilttiin kevään aikana. Ajattelin, että kilpailut muualla kuin suomessa, tuntemattomien kilpasiskojen kanssa voisi olla ennen kaikkea hauska kokemus. Ehdotin kilpakumppanikseni Winter Wareissakin hienosti menestynyttä ja rakasta ystävääni Mirkaa ja meille näytettiin vihreää valoa - ainoa vain, että kilpailupaikat olivat ehtineet täyttyä ja jäimme odottamaan varasijaa.

IMG_1289

Olimme lomalla Kroatiassa kun avasin huvikseni sähköpostin "jos sinne olisi tullut jotain kivaa" (perus surkea lomailija joka ei pysty olemaan viikkoon poissa sähköpostin ääreltä) ja olihan siellä. Olimme mahtuneet mukaan kilpailuun ja lentäisimme Kööpenhaminaan elokuussa kolmeksi päiväksi. Samaan aikaan olin super innostunut ja kauhuissani. Mitä jos en ehtisi saamaan kroppaa pelittämään ja kisakuntoa esiin?

No tähän väliinhän mahtuikin sitten hieman jopa yllättäen myös kolmipäiväinen Karjalan Kovin ja luotto kroppaan oli palautunut kyllä aivan 110%. Tiesimme, että molemmat ovat kovassa kunnossa ja odotimme viikonlopulta paljon.

Lensimme Kööpenhaminaan torstaina iltapäivästä ja matka sujui kyllä mutkitta. Hotelli oli kivasti heti päärautatieaseman vieressä ja paikat olivat tuttuja parin vuoden takaiselta reissulta joten oli superkivaa olla taas Kööpenhaminan vilskeessä. Saimme myös torstaina tietää ensimmäisen lajin joka tulisi olemaan muunnelma tämän vuoden CrossFit Gamesien muscle up - clean ladderista ja olimme aivan super (!!!) innoissamme. Juuri olin vinkunut kotona Rikulle, että voi kun olisi joskus jossain kisoissa jonkunlainen clean ladder ja tässä se tuli kuin tilauksesta.

IMG_1537

Perjantai - ensimmäinen kisapäivä

Voihan pitkä perjantai. Oltiin jo klo 9 aikaan ehditty syömään itsemme ähkyyn aamupalalla ja edessä häämöttävä päivä tuntui suurinpiirtein vuoden pituiselta. Perjantain ainoa laji olisi vasta alkuillasta ja check in klo 18. Otettiin pienet ruokalevot siinä heti aamupalan jälkeen ja sitten päätettiin lähteä suunnistamaan kaupungille - lähinnä aikaa kuluttamaan ja lounalle.

Käytiin syömässä Palaeo -raflassa (aina yhtä hyvä ja freshhh) ja pyörittiin kaupungilla olevinaan ikuisuuden pituinen aika vain huomataksemme, että kello oli kaksi. KAKSI. No, siitä sitten tallattiin kaupan kautta takaisin hotellille tuijottamaan kelloa ja lepuuttamaan jalkoja.

IMG_1536

Käytiin rekisteröitymässä joskus viiden jälkeen kun ei enää maltettu odottaa, mutta päätettiin kävellä vielä takaisin hotellille vaihtamaan mätsäävät asut (:D). Hotellilta oli kisapaikalle ehkä 500m joten mikäs siinä kävellessä lämpimässä loppukesän illassa. Paitsi että nivuseen sattui.

Voihan nivunen. Se oli alkanut vaivata hiljalleen kisojen lähestyessä ja saatiin se fyssarin kanssa vähän parempaan jamaan ennen matkustamista, mutta jumiinhan se siitä kaikesta istumisesta meni. Lämmittelyssä jouduin kiinnittämään aivan superisti huomiota ylimääräisiin kuminauhajumppiin ja myös siihen, että jalat eivät levene liikaa rinnallevedon allemenossa. Vähän jännitti, koska ladderin viimeinen paino 85kg on tullut aiemmin rinnalle tuoreena vain kerran ja nyt tavoitteeni oli saada se kahdesti. Olin päättänyt tehdä uuden ennätyksen ja pelotti, että nivunen oikkuilee liikaa ja häiritsee itseluottamusta. Laji kilpailtiin boxin tiloissa jossa tunnelma oli tiivis ja hyvin energinen, koska yleisö oli lähellä urheilijoita.

Laji 1 "Muscle up clean ladder" 

10 kierrosta, 5 kierrosta / urheilija. Kierrokset suoritetaan vuorotellen. Aikaraja 10 minuuttia.

2 Ring muscle uppia yksi kerrallaan eli kädet tuli irrottaa renkaista toistojen välissä
2 Rinnallevetoa nousevilla painoilla

Painot: 65-70-75-80-85kg.

Mirka aloitti sillä ajatuksella, että hänelle painot ovat ladderissa kevyempiä ja näin minulle jäisi tarvittaessa enemmnä aikaa viimeisiin maksimipään nostoihin. Mirka otti kaikki nostot komeasti raakana tehden itse myös kakkosmaksimiennätyksen raakarinnallevetoon viimeisellä painolla ja itse otin kaksi ensimmäistä painoa raakana, loput kyykyn kautta.

Muscle upit tuntui helpoilta ja varmoilta ja noh, rinnallevedot painavammilta kierrosten edetessä :D. 80kg:n toinen nosto ei osunut aivan niin hyvin rytmiin ja tuntui todella painavalta. Tässä vaiheessa hetken ehti vilahtaa mielessä ajatus, että oh my god, mutta yritin vain toteuttaa valmentajani Lauran ohjeita siitä että keskittyy täysin vain omaan kehoon eikä tangon painoon.

Se toimi ja olen super tyytyväinen, että sain toteutettua sen myös paineen alla kilpailutilanteesa. 85kg:n ensimmäinen nosto oli todella hyvä. Tunsin oikein kuinka vedin itseni tangon alle ja kuinka rytmin osuessa kohdilleen nosto tuli paremmin ylös kuin edellinen viisi kiloa kevyemmällä. Otin rauhassa aikaa ennen toista nostoa sillä tiesin, että jos hätäilen ja epäonnistun ensimmäisellä yrityksellä voi olla että toinen yritys ei enää irtoa.

En miettinyt mitään muuta kuin, että työnnän jaloilla niin paljon voimaa vetoon kuin lähtee ja pääsin kuin pääsinkin riittävästi alle ja sain väännettyä tangon ylös ja saimme lajin maaliin ja takataskussa uusi ennätys. Fiilis oli huikea! Nivunenkaan ei tuntunut lajissa ja odotimme innolla seuraavaa kilpailupäivää.

Tulos: 8:36, sijoitus 4.

IMG_1445
SHARE:

1 kommentti

  1. Ollut varmaankin hienoa päästä muualle kuin Suomeen kilpailemaan!
    Ja onnistumiset palkitsee ja vie eteenpäin :)
    Odotan raporttiasi muilta päiviltä innolla :)

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig