By Laura Hämäläinen

2017/09/27

PERSONAL TRAINER AKATEMIA: TOINEN KOULUTUSVIIKONLOPPU

*Yhteistyössä: Personal Trainer Akatemia Minulta jäi ensimmäinen Personal trainer akatemian koulutusviikonloppu tosiaan väliin kun olimme siellä Kööpenhaminassa, mutta viime viikolla pääsin sitten mukaan toiselle (2/8) koulutusviikonlopulle. Kahden päivän teemana oli lihasvoimaharjoittelu sekä harjoittelun ohjelmointi. 

Odotin mielenkiinnolla ennenkaikkea uusia näkökulmia ja paluuta perusasioiden äärelle.

IMG_1854

Lauantaina starttailtiin koulutusviikonloppu Optimal Performance Centerin tiloissa ja tutustuttiin / kerrattiin hieman perusasioita kuntosalilaitteista ja mm. askelkyykystä sekä käsipainoilla tehtävistä liikkeistä.

Oli kiva huomata, että oma ajattelumaailma kohtasi aika vahvasti meidän aamupäivän kouluttajan, Sampsa Kauton, kanssa. Sampsa on myös fysioterapeutti ja puhui paljon mm. rintakehän kontrollista ja hartiarenkaan asennosta eri liikkeissä. Nappasin takataskuun parhaina juttuina ehdottomasti pohkeiden treenaamisen merkityksen sekä hyviä tipsejä yhden käden kulmasoutuun ja bulgarialaiseen askelkyykkyyn. Nämä on juuri niitä pieniä tarkennuksia ja sävyeroja joita halusinkin jotta pääsee haastamaan sitä omaa tapaa ajatella ja aiemmin opittuja linjoja.

Touhuttiin kaikki asiat käytännön kautta ja jokainen myös fiilisteli itse käsittelyssä olevaa harjoitetta. Aika kului kyllä nopeasti ja oli ihan hauskaa pitkästä aikaa olla myös vähän enemmän juttuja kuntosalimaailman puolella. Empä muista koska olisi viimeksi tultu oltua takareisilaitteessa :D Hauskaa vaihtelua itsellekin ja hyvää kertausta ajatellen jos taas tulevaisuudessa tulisikin jostain syystä tekemään enemmän töitä kuntosalimaailmassa.

IMG_1833

Lounaalla ehdin kivasti tutustua muihin kurssilaisiin ja oli hauska huomata, että meitä crossfit maailmasta tulleita oli useampia ja yhteistä juttua riitti kyllä kaikkien kanssa. Mukana oli myös pari muuta fysioterapeuttia ja kokonaisuudessaan ryhmä vaikutti kivan aktiiviselta ja osaavalta. Olen itse huomannut tässä muutaman vuoden aikana miten tärkeää verkostoituminen on liikunta-alalla. Aivan superjuttuja on välillä osunut omalle kohdalle uusien kontaktien ja tuttavuuksien kautta ja tässä meillä on taas koossa aivan superjengi rautaisia ammattilaisia.

IMG_1943

Yksi viikonlopun kantavista pääteemoista oli perusliikemallit ja niiden progressiot. Kävimme huolellisesti läpi kaikki eri perusliikemallit ja jokaiseen kategoriaan kattavasti erilaisia liiketekniikoita ja pohdimme liikkeiden progressiomalleja ja opettamista. Jälleen tuli hyviä tarkennuksia ja yksityiskohtia omassa työssä käytettäväksi jossa päivittäin kohtaan juurikin näitä perusliikkeitä ja ihmisiä joilla tulee huomioida liikkeiden progressiivisuus.

Käytännön harjoittelun lomassa syntyi myös hyvää keskustelua aina kun joku viitsi vain avata suunsa rohkeasti ja kysyä kouluttajilta ja muilta ryhmäläisiltä, että "hei, mites, mitä mieltä oot tämmösestä jutusta". Nämä keskustelut nousivat kyllä itselle antoisimmiksi jutuiksi kun päästiin usein hieman vielä pintaa syvemmälle käsiteltäviin aiheisiin. Monesti sitä koulutuksissa aina pohtii omassa päässään, että hmm mitähän tuo kouluttaja on mieltä vaikkapa maastavedossa ristiotteesta, mutta liian usein sitten ei kuitenkaan saa avattua suutansa ja sitten sitä huomaa pohtivansa sitä samaa asiaa vielä ajomatkalla takaisin kotiin.

Otinkin yhdeksi tavoitteeksi itselleni rohkeasti kysyä ja avata keskusteluja koulutuksen aikana sillä koen, että saan niistä itse valtavasti irti.

IMG_1945

Sunnuntaina jatkoimme Käpylän Movement Centerin tiloissa perusliikemallien hinkkaamista käytännönharjoitteilla ja harjoittelimme käytännössä myös harjoitusohjelman rakentamista. Teki todella hyvää palata aivan basic asioiden äärelle siinä mitä ohjelmointiin tulee ja oli suorastaan haastavaa ajatella asioita niin ikäänkuin yksinkertaisesti kuin mitä tänä viikonloppuna meiltä vaadittiin :D Nappasin kuitenkin heti kopin jälleen ohjelmoinnin perusteista ja istutin niitä niin omien treenien apuliikeprogressioihin kuin asiakkaidenkin ohjelmointiin ja olen kokenut ne kyllä toimiviksi työkaluiksi.

Kokonaisuudessaan viikonloppu oli kaikkea mitä odotinkin - paljon käytännön harjoitteita, mahtavan samanhenkinen ryhmä ja ammattitaitoiset kouluttajat. Kieltämättä työviikkojen väliin kaksi yhteensä reilu 10 tunnin päivää matkoineen hieman verotti meikäläisen aivokapasiteettia viime viikon lopulta kun tuntui, ettei korvien välissä ole kuin käsiä yhteen hakkaava apina kun yritin saada töitä tehtyä (:D).

Onneksi viime viikonloppuna ehti hieman lepäilemään ja latailemaan akkuja. Seuraava viikonloppu (3/8) olisi jo ensi viikolla, mutta ylläripylläri arvatkaas kenellä on lukittuna työviikonloppu tuohon treenileirin valmennushommien merkeissä eli PTA -hommissa olen mukana taas neljännellä viikonlopulla marraskuun puolella.

Seuraavan viikonlopun teema olisi juuri se jota eniten olen odottanut eli ravitsemus ja henkinen hyvinvointi, mutta onneksi pääsen käymään sen sitten huhtikuun alussa seuraavan ryhmän mukana. Ja hei, aina positiivisen kautta - pääsen tutustumaan tammikuussa aloittavaan ryhmään näiden mun rästien ansiosta joten tuplamäärä uusia tuttavuuksia ja kontakteja, jee!

IMG_1858
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig