By Laura Hämäläinen

2014/09/24

VOIMAA LEHTIVIHREÄSTÄ (+ voita mahtava blenderi tuotepaketti)

IMG_4495

Smoothiet. Mikä ihana jumalten keksintö ihmiskunnalle. Poikaystäväkin totesi tuossa hiljattain, että "kumpa voisi elää vain erilaisilla smoothieilla" (:D). Viimeaikoina olemme molemmat ottaneet osaksi aamupalaa erilaiset vihersmoothiet (huom. vannoin joskus kun selasin instagramfeediä etten ikinä hurahda kyseiseen tekopyhyyteen ja väitä vihersmoothien oikeasti maistuvan hyvältä) Noh, tässä sitä ollaan kirjoittamassa kokonaista postausta kyseisestä "trendijuomasta" - ja kyllä, se maistuu hyvältä. 

Smoothiet ovat siitä kivoja, että niissä ravintoaineet ovat valmiiksi elimistölle helposti imeytyvässä muodossa. Paras hetki vihersmoothien nauttimiselle on aamu jolloin kehomme kaipaa tukea puhdistukseen ja kuona-aineiden poistoon. Huomioi, että hedelmät kulkeutuvat koostumuksensa vuoksi nopeasti ruoansulatuskanavan läpi ja tästä syystä niihin ei ole hyvä yhdistellä runsaasti rasvaa, proteiinia tai tärkkelystä sisältäviä raaka-aineita, jotka hidastavat ruoansulatusta. Hidastamalla sulatusta, hedelmät eivät pääse kulkeutumaan riittävän nopeasti ruoansulatuskanavaa pitkin ja seurauksena saattaa ilmetä vatsavaivoja. Erilaiset viherjuomat voivat aluksi aiheuttaa esim. pääsärkyä tai huonovointisuutta kehoa puhdistavan vaikutuksen vuoksi, mutta sitä ei kannata pelästyä vaan keho tottuu nopeasti ja alkaa voida paremmin. 

Nykypäivän ongelmana on, kuten Jaakko Halmetojakin taannoin totesi "väsyneet lehtisalaatit", joista näkee suurinpiirtein läpi ja joiden ravintoarvot hipovat nollaa. Lautasilta puuttuu usein oikeasti vihreät ja ravintorikkaat ravintoaineet. Helppo nyrkkisääntö on, mitä tummemman vihreä, sitä parempi. Sopivia lehtivihanneksia ovat mm. lehtikaali, persilja, pinaatti, nokkonen, tammenlehtisalaatti ja lehtiselleri. 

Miksi päivittäisiin rutiineihin sitten kannattaisi tämä kyseinen viherjuoma sisällyttää? Noh, perustelujen lista on aika vakuuttava - eikö? 

Lehtivihreä
- edistää solujen aineenvaihduntaa
- parantaa tulehduksia
- edistää uuden, terveen kudoksen muodostumista
- normalisoi suolen bakteerikantaa
- lisää vireystasoa
- lisää vastustuskykyä
- edistää puhtaamman veren muodostumista
- normalisoi happo-emästasapainoa
- poistaa myrkkyjä elimistöstä
- voimistaa sydämen toimintaa, elvyttää verisuonia, sisäelimiä, kohtua ja keuhkoja 
- suojaa säteilyltä 
- normalisoi suolen bakteerikantaa 
- edistää palautumista 
- ei haittavaikutuksia 

IMG_4484

Yksi tärkeimmistä (ja hermoja säästävistä) asioista smoothiemaailmaan astumisessa on kunnon blenderin omistaminen. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin hillittömän surruuttamisen jälkeen jo palaneelta haisevasta blenderistä valmistuu smoothie, joka on täynnä kivoja klönttejä. Great. Siispä, tadaa saanko esitellä teidät minikeittiöni ylväimmän paikan saaneen kunnia-asukkaan - Nutribullet blenderin! Tehokas blenderi, jossa tuli mukana kaksi eri kokoista terää sekä kaksi eri kokoista kannua, jotka toimivat myös mukina sekä kulkevat kansien ansiosta helposti mukana. Kurkkaa täältä tai täältä miltä paketti kokonaisuudessaan näyttää! 

Jotta pääsette kunnolla smoothientekohommiin, laitetaan syksyn piristykseksi jälleen arvontaa pystyyn! Kerro minulle kommenttiboxissa mikä on sinun tämän syksyn hyvinvointitekosi, lisää mukaan sähköpostiosoitteesi ja olet mukana kisassa. Yhdelle onnekkaalle lähtee melkoinen paketti, nimittäin Nutribullet blenderisetti sekä BerryFect tuotepaketti! (Näistä marjajauheista tulossa vielä omassa postauksessa lisää, ihan huippuja tuotteita suomen luonnosta!) Osallistumisaikaa on 5.10. iltaan asti! Onnea kaikille arvontaan!


IMG_4492
SHARE:

68 kommenttia

 1. Syksyllä aion panostaa mieltä rauhoittaviin koti-iltoihin ja kunnon yöuniin.

  tuiskusofia@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Muutan yli 50km lähemmäs koulua ja uskon, että tämä vähentää kyllä stressiäni ja lisää untani. Lisäksi pääsen aikaisempaa helpommin salilleni ihanille esim. jooga- ja lämpövenyttelytunneille! <3:)

  vilkku1@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Aion tänä syksynä nauttia uuden kaupungin maisemista lenkkeillen ja panostaa venyttelyyn.

  maija.rautasuo@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Aion käydä ainakin 5 kertaa viikossa lenkillä! :)

  alotofsmileblog@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Fillarilla töihin ja salille niin pitkään kun vaan pystyy ennen talven tuloa.

  rosi.raty@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Viimeinen lukukausi ammattikorkeessa pitää mut kiireisenä, mut siitä huolimatta pyrin mahduttamaan treenit ja kunnon yöunet aikatauluihini, kavereita unohtamatta. :)

  essi.j.salonen@student.hamk.fi

  VastaaPoista
 7. Aion juoda paljon vettä ja mennä aikaisin nukkumaan :)! e.mustajoki@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Aion rauhoittaa illat unenlaadun parantamiseksi, nykyisin illat kuluu puhelinta näprätessä kunnes torkahtaa niin että puhelin tippuu naamalle.. Been there done that. Muutenkin pitäisi opetella irti ainaisesta puhelimen näpräyksestä, huono, huono tapa!
  llayra-@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Aion juoda tarpeeksi vettä ja mennä aikaisin nukkumaan :) e.mustajoki@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Panostan puhtaaseen ruokaa:)
  heliys@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Ihan yleinen rauhottuminen, alkoholin vähentäminen ja tupakoinnin lopettaminen :)
  leena.ruusu@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Tämän syksyn hyvinvointiteko.... Pakastin mustikoita, mansikoita, karpaloita, punasia-, mustia-,vihreitä-, ja valkosia viinimarjoja, omenaa ja banaania annospusseihin. Helppo napata käyttöön :D Toinen hyvinvointiteko on, kun haastoin kolme työkaveria Luhtan 200 tunnin liikunta haasteeseen. Sähköposti on sari.s.veijalainen@suomi24.fi

  VastaaPoista
 13. Aion panostaa entistä enemmän kehon huoltoon ja kovan treenin ohella palauttavampaan reenaamiseen. Fustra on myös syksyn kokeilu listalla :)
  karoliina.tuominen©outlook.com

  VastaaPoista
 14. Yo-häslingin jälkeen otan itseäni taas niskasta kiinni, ja alan venyttelemään säännöllisesti. (:
  Karita, karita.kohtala@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Ihanan näköinen smoothie! :)

  Mun tän syksyn hyvinvointiteko on varmaankin aamujooga ja aktiivinen venyttely, hyvää vastapainoa voimailulle!

  elli.gromov@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Syksyllä innostus lenkkeilyyn nousee ihan uusiin ulottuvuuksiin, koska mikään ei ole ihanempaa kuin aamulla lähteä lenkille kirpsakassa säässä :)

  laura.lakiasuo@outlook.com

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Aion panostaa unen määrään ja laatuun :)

  pinja.kuivalainen@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Oon päättäny nyt syksyllä panostaa enemmän kehonhuoltoon ja venyttelyyn. Nyt jo huomaan, kuinka paljon positiivista vaikutusta sillä on ollut!

  ttiiamakela@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Hyvinvointitekoni on vieroittautua sokerista! Ruokavalio on muuten ihan kunnossa, mutta olen onnistunut kesän aikana koukuttamaan itseni pahemman kerran tuohon sokeri pahaiseen, ja tänään tein vihdoin päätöksen itseni kanssa että nyt saa riittää. Siispä edessä kuukauden sokerilakko. :)

  VastaaPoista
 21. Treenaan 5 päivänä viikossa täysillä niin, että kaksi päivää voin pyhittää ansaitulle levolle ja viettää aikaa rakkaiden ja vain itseni kanssa! Niin ja päivä ei lähtisi käyntiin ilman sitruunavettä :)

  Pauliina.K
  pauliina.kaario@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Hyvinvointitekoni on panostaa säännölliseen ruokarytmiin (ja aamiaisen syömiseen!) Pyrin myös liikkumaan pyörällä/kävellen niin koulu kuin kauppamatkatkin.

  minna.koskelainen(a)student.lamk.fi

  VastaaPoista
 23. Tämän syksyn hyvinvointitekoni alkoi siitä, kun päätin ex tempore ehostaa perus puolukkasmoothieni lehtikaalilla. Ja ei, blenderi ei ollut kyllin tehokas vaan sain juurikin tuon palaneenkäryn keittiööni ja lasiini klönttisen lehtikaalilla höystetyn smoothieni. Ja sitten itse hyvinvointitekoon; vihersmoothieta kammoksuvana kumosin tuon koko kauneuden irvistellen alas! Jes! Ehkä harjoitus tekee mestarin ja yhdistelen aineita ensi kerralla järkevämmin.. ja tuo blenderi voisi myös auttaa.. :-D

  maija.ristimaki@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Nyt kun syksyn kirjoitukset ovat ohi ja stressi hiukan helpottaa niin aijon laittaa ruokailuni kuntoon. Jatkaa salilla ja fudiskentällä käyntiä,mutta ravintopuoli ollut niin ja näin joten nyt aijon panostaa ruokailuun paremmin !

  VastaaPoista
 25. Sähköposti unohtui se on siis oona.sihvola@hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Aloitin joogaamaan säännöllisesti! Ihanaaihanaa vastapainoa kaikelle kiireelle :) Lisäksi olen nukkunut kunnolla 8-9 tunnin yöunia!

  helmi.soppela@hotmail.fi

  VastaaPoista
 27. Monipuolinen ravinto on ollut reseptini flunssien välttämiseen - tänä syksynä siihen lisätään vielä riittävä uni. kati_ma@hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Päätin että käyn ainakin 4 kertaa viikossa lenkillä, tänään aloitin ja tuntui niin hyvälle, tekee mielellekkin hyvää kun antaa vaan mennä eikä ajattele sen suurempia.

  jennati-@hotmail.com

  VastaaPoista
 29. Syksy on hyvä aika ottaa taas itseään niskasta kiinni, niinpä olen nyt aloittanut säännölliset lenkkeilyt ja rajoittanut herkkujen syönnin vaan viikonlopulle! :-) Saa nähä kauan pysyn tuossa "herkkulakossa", mutta yrittänyttä ei laiteta!

  oona.ilona@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Tänä syksynä olen nukkunut joka yö 8-9h ja syönyt joka aamu pakastemarjoja aamupalan yhteydessä :)
  emma1.lappalainen@luukku.com

  VastaaPoista
 31. Jatkan kesän jälkeen joogaamista, edes välillä kotona jos ei löydy hyvän hintaista salia.
  snoukkaapina@hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Aion nyt syksyllä kuunnella kehoa entistä paremmin ja treenata ja syödä sen mukaan!

  jutta.kivela@hotmail.fi

  VastaaPoista
 33. Tämän syksyn hyvinvointitekoni oli jumppakortin hankkiminen! Viime syksynä huomasin, että pimeän tullen jumitun kotiin, vaivun alakuloon ja tulen todella uniseksi. Jumppapaikka sijaitsee parin sadan metrin päässä, joten matkakaan ei ole syynä jäädä kotiin. Toivottavasti saisin tästä piristystä syksyn pimeyteen ja virkistystä mielelle ja keholle :) mar.marttinen@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Tänä syksynä kuuntelen kroppaani ja mieltäni.Mun arki on koostunut pitkälti pelkästä treenistä ja opiskelusta, muut tärkeät asiat on jäänyt vähälle. Treenaan vieläkin paljon, mutta olen löytänyt aikaa rakkaille ihmisille ja vapaa-ajalle. Olen saanut parempia tuloksia treeneistäkin ottamalla vähän rennommin. Elämä hymyilee! :)

  meri.johnsson@hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Panostan kehonhuoltoon enemmän ja jätän gluteenin ruokavaliosta ihan kokonaan pois! :)

  riikkapa@hotmail.com

  VastaaPoista
 36. Keskittyä arjessa positiivisiin asioihin negatiivisten sijasta :)

  maijulottariskala@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Aion ottaa aikaa itselle ja käydä pitkillä kävelylenkeillä sekä juoda paljon vettä :)
  sirpa-r@hotmail.com

  VastaaPoista
 38. Olen treenannut vuosia kovaa ja rankasti, enkä ole ikinä osannut oikeasti kuunnella kehoani. Vasta kesän aikana tajusin kuinka tärkeää myös mielen hyvinvointi on. Aloitin joogaamalla ja innostuin niin paljon, että päätin alkaa pitää aina välillä viikkoja jolloin keskityn vain joogaan, pilatekseen, bodybalanceen ja venyttelyyn sekä kävelylenkkeihin.

  liisakivii@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Olen alkanut urheilemaan säännöllisesti sekä koitan syödä aina 3-4 tunnin välein :) Olo on paljon virkeämpi kun syö useanmmin ja terveellisesti!

  Nina_aaw@hotmail.com

  VastaaPoista
 40. Oi kiitos smoothie reseptistä! Olen koko loppukesän pohtinut blenderin hankkimista, jotta pääsisi valmistamaan kaikenlaisia smoothieita..

  Olen koittanut saada syksyn aikana aikaan erilaisia hyvinvointitekoja. 4 uutta hoitohevosta omistajan omassa tallissa tuo paljon tekemistä syksyyn, tiedätkin varmaan millaista treeniä ratsastus, kävelytys ja tallin siivous on! :D lisäksi aloitin pari viikkoa sitten spirulina-kuurin, joka onkin auttanut herkuttelun lopettamisessa. Näiden lisäksi kuljen enemmän kävellen ja liukuportaat ja hissi vaihtunut portaisiin.

  emma.k@live.fi

  VastaaPoista
 41. Olen alannut nukkumaan väh. 8h yöunia ja syönyt terveellisemmin. :)

  satu.makela@hotmail.fi

  VastaaPoista
 42. Aion panostaa enemmän liikuntaan ja syömisiin :)

  millahenttu@hotmail.com

  VastaaPoista
 43. Panostan nyt itseni hemmotteluun säännöllisen hieronnassa käynnin muodossa.
  honkanenpa(at) gmail.com

  VastaaPoista
 44. muutin uuteen kaupunkiin kesän lopussa ja 'uuden elämän' myötä päätin, että alan liikkumaan säännöllisesti ja keskittymään terveellisiin elämäntapoihin. hankin salikortin mukavalle salille - ja sainpa sitten samaisesta paikasta töitäkin! olen myös pysynyt päätöksessäni ja ero fiiliksessä on huomattava :)

  mimmujei@hotmail.com

  VastaaPoista
 45. syksyn hyvinvoitnitekooni kuuluu yöunen laadun parantaminen ja yöunien lisääminen. Työni takia kunnon yöunet ovat tärkeät. Liikunta kuuluu osaan arkea ja vuoden alusta olen oppinut syömään 3-4 tunnin välein ja terveellisemmin. Eli viellä tämä uniasia olisi saava pakettiin. ( :
  minnahaapala7@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Aloitin karkkilakon, kun tuli mietittyä miten haitallista sokeri on keholle, mielelle ja lompakolle. Yritän myös lopettaa netin käytön noin tunnin ennen nukkumaanmenoa.
  helkamarjo98@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Yks selkee hyvinvointiteko on ehdottomasti palaaminen takas suhteellisin terveelliseen elämään. Koska no, meni tää fuksisyksy sen verran naurettavaks alkoholilla pelleilyks ja sen mukana liikkumattomuudeks, että oikeesti hirvittää ees ajatella hyi :D Noo, eiköhän tää tästä, kun se terveemmän elämän malli on jo olemassa takaraivossa!

  Mutta sitten toinen, ehkä jopa vähän tärkeempi, hyvinvointiteko on se, että aion panostaa ihmissuhteisiin ja nähdä kavereita enemmän yms. Huomaa heti miten paljon sosiaaliset suhteet vaikuttaa omaan mieleen ja oloon. Viime keväänä tuntu et erakoiduin oikeen huolella, sillä käytin suurimman osan ajasta opiskeluun ja jollen opiskellut niin luin uusiin pääsykokeisiin. Ja sen jälkeen kesä meni mettän keskellä vanhassa kotikaupungissa. Nyt on ollu ihan huikee fiilis, kun on tutustunut niiiin moneen uuteen ihmiseen ja sen lisäks nähnyt useempaakin vanhaa tuttua. Mieli kiittää ja energiaa tuntuu olevan paljon enemmän! Jaksaa tän voimin palauttaa myös ne liikunnat ja syömisetkin takas oikeelle tasolle ;D

  zzzzippie@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Ihana kisa!

  Mun syksyn hyvinvointiteko on tiivistettynä kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnista huolehtiminen: tasapainottelen edelleen löytääkseni sopivan suhteen kovaa treenaamisen, riittävän levon ja kehonhuollon välillä, toimin oman itseni koekaniinina löytääkseni mulle sopivimman tavan syödä ja ehkä kaikista tärkeimpänä aion tänä syksynä keskittyä siihen, että seuraan intuitiotani, haastan itteäni ja tavoittelen unelmiani!

  Lisäks mä päätin, että tänä syksynä aion innostua, nauraa vedet silmissä ja halailla enemmän kuin koskaan aikaisemmin :)

  ella.elers@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Aion lisätä liikuntaa ja nukkua enemmän =). Mukaan kivaan arvontaan!
  ninuska76@luukku.com

  VastaaPoista
 50. Tämän syksyn hyvinvointiteko on vähentää alkoholinkäyttö lähes minimiin :)

  sarajulia.seppala@hotmail.com

  VastaaPoista
 51. aion oppia kuuntelemaan itseäni ja omaa kehoani, ja toimia sen tarpeiden mukaan :) aion myös opetella syömään kunnolla vuosien temppuilun jälkeen.

  pppusu@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Tänä syksynä on todella tärkeää yrittää pitää itseni virkeänä rankan abivuoden takia. Siispä yritän syödä terveellisesti (lisätä etenkin kasviksia!) ja liikkua sopivasti.

  herralasofia@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Aion pitää itseni positiivisena liikunnan voimalla ja reippailla enemmän ulkona nauttien ihanasta syksyisestä maisemasta :)

  paulakallonen@gmail.com

  VastaaPoista
 54. Aion tosissani yrittää löytää balanssin liikunnan ja ruoan välille. Minun tulee liikuttua todella paljon (parasta!), mutta ruoissa määrät tahtovat edelleen jäädä pieniksi. Haluaisinkin oppia syömään tarpeeksi. Myös riittävä yöuni on tärkeää jaksamisen kannalta.

  Ja ehkä kaikkein tärkeimpänä, haluan pitää mielen ja ajatukset positiivisina ja virkeinä!

  annukka.tammilehto@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Aion liikkua enemmän ja panostan myös henkiseen hyvinvointiin opettelemalla olemaan armollinen itselleni.

  eeva22@hotmail.com

  VastaaPoista
 56. Mun terveysteko on se, että nukun tarpeeksi! Oon nyt syksyllä mennyt arkisin nukkumaan jo ennen kymmentä ja kyllä sen huomaa olossa kun unta on tullut riittävästi :)

  henna-penttila@hotmail.com

  VastaaPoista
 57. Pyöräileminen ja hieronta

  voilooa@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Hyvinvointitekoni on Jokapäiväinen vihersmoothie ja pitää huolta hyvinvoinnista liikkumalla ulkona/käymällä salilla. Pimeän tullen aamuisin ja iltaisin sytytän kynttilät ja katson liekkejä ja nautin siitä hetkestä <3

  emilia.wahlroos@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Aion syödä joka viikko kasviksia & yritän samalla saada muitakin läheisiäni syömään paremmin ja terveellisemmin :-)

  heidu92(at)jippii.fi

  VastaaPoista
 60. Olen ulkoillut enemmän ja löytänyt minäkin foamrollerin :) sarihoo@hotmail.com

  VastaaPoista
 61. Aion lopettaa asioiden viivyttelyn ja tehdä pienet arkiset asiat heti enkä jätä niitä roikkumaan ja kerryttämään stressiä.. ja yritän venytellä enemmän! leea.vinnikainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 62. Mun syksyn hyvinvointiteko alkaa muutaman päivän päästä, sillä aattelin pitää lihattoman lokakuun, tosin hieman muokattuna versiona, koska kalaa aion syödä. Lisää vihanneksia lautaselle ja maitotuotteet pois. Katotaan miten kroppa reagoi ja jos homma ei toimi niin sitten täytyy miettiä juttu uudelleen.:)

  VastaaPoista
 63. Aloitin herkkulakon kuukausi sitten, vielä 5kk jäljellä :)
  jennineiti@hotmail.fi

  VastaaPoista
 64. Olen vähentänyt herkuttelua, käynyt salilla 5 kertaa viikossa (ja pitänyt siitä joka viikko kiinni!!), sekä vastapainoksi salille alkanut lenkkeilemään enemmän tuolla ihanan raikkaassa ulkoilmassa! Tavoitteenani olisi vielä, että saisin venyttelystä jokapäiväisen rutiinin. :)
  martsupa@gmail.com

  VastaaPoista
 65. Kunnon yöunet, ruokavalion parantaminen entiseen malliinsa ja salikortin uusiminen. En malta odottaa että pääsen takaisin kunnon flowhun :-)

  veerahautamaki@hotmail.fi

  VastaaPoista
 66. Hyvinvointitekoni: Yritän saada henkisen puolen enemmän mukaan harjoitteluuni. Harrastan kilpaurheilua ja tiedän, että jossain vaiheessa en ehkä pääsekään enää eteenpäin, koska pää ei vaan kestä. Yritän löytää esim. jonkun psyykkisen valmennuksen kurssin ja muutenkin saada ajatuttelutapani kuntoon.
  nieminen.milla@hotmail.com

  VastaaPoista
 67. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 68. Parasta mitä tehdä omalle hyvinvoinnille on antaa aikaa itselle. Pitäisi oppia paremmin hyväksymään, ettei kaikken pysty ja se on ihan okei. nina@erametsot.net

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig