By Laura Hämäläinen

2014/09/22

VINKKEJÄ KÄSILLÄ KÄVELYN OPETTELUUN

IMG_4351

Alkuvuodesta päätin, että minähän opin vielä kävelemään käsillä. Melkoinen uhoaminen ihmiseltä, joka ei edes päässyt seinää vasten seisomaan käsillä. Jep, eli nollasta lähdettiin ja kaikken parhaiten alkuvaiheen rämpimiset muistaa veljeni, jonka avulla yritin tuettuna ottaa haparoivia askelia kuntomekan lattialla. Muistan ajatelleeni, että shit - miten tämä muka ikinä tulisi onnistumaan. 

Takana on varmasti tuhansia, tuhansia toistoja, tunneittain treeniä, varmasti myös satoja kaatumisia ja muutamia epätoivon hetkiäkin. Periksi ei annettu ja nyt kehtaan jo sanoa jotenkuten osaavani kävellä käsillä. Yhtäjaksoinen ennätys taitaa olla kymmenisen metriä. Nyt haluan jakaa muutamia itse hyväksi kokemiani vinkkejä ja kannustaa myös teitä opettelemaan vähän uusia temppuja! 

1. Hae tunnetta. Ota iso levypaino, 10-15kg, ja nosta se suorille käsille pään yläpuolelle. Työnnä painoa ylös hartian levyisellä otteella ja purista hartiaseutua tiukasti ylöspäin. Käsissäsi on nyt se tunne, joka sinun tulisi saavuttaa myös ylösalaisin ollessasi. 

2. Kiipeä peruuttaen seinälle. Kyllä, kuulostaa aluksi hieman pelottavalta ja tekisi mieli tehdä se juuri toisin päin, mutta malta mielesi. Asetu tiukkaan lankkuasentoon kämmenet lattiassa ja kantapäät seinässä kiinni. Lähde tästä rauhassa ja hallitusti peruuttamaan seinälle eli nosta jalkoja hiljalleen ylemmäs ja samalla vie käsiä lähemmäs seinää. Pidä koko kroppa tiukkana aina pakaroihin ja hartoihin asti. Peruuta mahdollisimman lähelle seinää, pyri pääsemään niin lähelle, että mahasi koskettaa seinää. 

HUOM. Tämä on raskas liike ja vaatii totuttelua. Mene aluksi vain siihen asti minkä koet itsellesi miellyttäväksi ja turvalliseksi. Liikkeen tullessa tutummaksi voit lähteä peruuttamaan lähemmäs seinää. 

3. Seiso käsillä seinää vasten. Ponnista käsillä seisontaan seinää vasten. Pidä käsissä hartian levyinen ote ja koko kropppa tiukkana. Keskity erityisesti pitämään jalat yhdessä tiukkana pakettina ja "työntämään käsillä kohti lattiaa". 

4. Irroita varpaat seinästä. Kun vaihe 3 tuntuu helpolta, voit lähteä varovasti irroittamaan varpaitasi seinästä. Keskity koko ajan pitämään kroppa tiukkana pakettina. 

5. Kaveri avuksi. Kun haluat siirtyä vapaampaan harjoitteluun ilman seinää, ota kaveri apuun. Opettele hiljalleen hahmottamaan painopisteen sijaintia kaverin varmistaessa. Muista, että avain on saada lantio ylös sillä se painaa eniten. 

6. Opettele kaatumaan oikein. Tämä on tärkeä vaihe. Opettele pehmeällä alustalla tulemaan turvallisesti sivukautta alas silloin kun tuntuu, että lähdet kaatumaan. 

7. Hiljalleen liikkeelle. Kun osaat seisoa paikallaan hallitusti muutamia sekunteja, voit lähteä varovasti ottamaan ensi askeleitasi. Muista pitää jalat tiukkana pakettina, keskivartalo tiukkana ja kädet hartian levyisessä asennossa! Jos kädet lähtevät leviämään, koko paketti leviää. Käytä taas aluksi apuna kaveria ja huolehdi, että osaat tarpeen tullen kaaduta turvallisesti. 

8. Älä luovuta. Hiljalleen itsevarmuuden ja taitojen kehittyessä voit siirtyä itsenäiseen harjoitteluun ilman kaverin varmistusta. Huolehdi kuitenkin aina turvallisuudesta! Pitkäjänteinen harjoittelu palkitaan! 

IMG_4367

Loppuun vielä pikkuvideo kuluneen vuoden varrelta, heh ei se aina ole ihan putkeen mennyt :-D

 
SHARE:

14 kommenttia

 1. Kiva video :) kyllä toi semmonen juttu on että varmaan harjoitellaa saapi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo on sitä jokunen hetki tullu harjoteltua.. :D

   Poista
 2. hei mä oon aina halunnut osata kävellä/seisoa käsillä :D Kiitos näistä vinkeistä, sain taas sellaisen innostuksen alkaa opettelemaan!

  VastaaPoista
 3. Hyviä vinkkejä käsilläkävelyyn sekä myös käsilläseisomiseen :) mietin vain, että tarkoititko tuolla kohdassa 2 (kiipeä peruuttaen seinälle), että varpaat olisivat seinää vasten eivätkä kantapäät. Oman logiikkani mukaan ne olisivat varpaat mitkä olisi seinällä eivätkä kantapäät, jos kasvot ovat seinää kohti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis alkuasennossa kantapäät kiinni, tietty siitä sitten varpaat jatkaa matkaa :-) !

   Poista
 4. Kiitos paljon postauksesta! :)
  t. apuasi kysellyt ano

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä, itsellä kolmosvaihe menossa ja tuntuu niin hitaalta kehitys mutta eiköhän se oo mullekkin mahdollista oppia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä ehdottomasti !! kaverin kanssa sitten vaan treenailemaan sitä oikean painopisteen hakua :)

   Poista
 6. Mukava tunnelma välittyy sekä tekstistä että videosta. Myös taannoinen viikonlopun hyvinvointivinkkipostaus oli mieluisa. Lisää hyviä vinkkejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei kiva kuulla! :-) tulossa on kyllä vastaavia vinkkipostauksia eri aiheisiin liittyen :)

   Poista
 7. Vanha postaus, mutta kommentoinpa kuitenkin. Olen koko illan etsinyt juttuja käsilläseisonnan ja -kävelyn opettelusta. Ilmeisen pitkäjänteistä hommaa. Aloititko sinä suoraan noista varsinaisista asteittaisista käsilläseisontaharjotteista? Jossain luki, että ensin pitäisi viikkoja tai kuukausia tehdä päivittäin monta kertaa ranteiden liikkuvuusharjotteita. Jotenkin tuntuu, että motivaatio karkaa jos ei pääse ns. suoraan asiaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itsellä oli alkujaan jo ranteiden liikkuvuudet ihan hyvässä jamassa niin aloittelin kyllä progressioista suoraan ja kyllä me boxillakin käytetään progressioita harjoittelussa eikä vain hinkata pelkästään ranteen liikkuvuuksia vaikka sekin tietysti tärkeä osa :-)

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig