By Laura Hämäläinen

2014/09/20

HELPOT HYVINVOINTIVINKIT VIIKONLOPULLE

IMG_4395 IMG_4397 IMG_4399

Juo riittävästi vettä. 1,5-2l päivässä ja huomaat taatusti olosi virkeämmäksi. Kroppa puhdistuu, kuona-aineet poistuvat ja ihokin kiittää sisäisestä kosteutuksesta. Suosittelen myös hankkimaan teräs- tai lasipullon, sillä useimmista muovipulloista irtoaa hormonitoimintaa häiritsevää BPA:ta. Jos haluat tehdä vielä enemmän hyvinvointisi eteen, hanki vedensuodatin joka poistaa vesijohtovedestä lääkeainejäämiä ym. muuta elimistöömme kuulumatonta. Prismasta saa brita kannuja parilla kympillä!

Hiljennä vauhtia. Laita lenkkarit jalkaan, hengitä syvään raikasta ulkoilmaa ja anna itsellesi hetki omaa aikaa. Sporifystä löytyy helposti erilaisia "mood" soittolistoja - unohda siis hetkeksi intervallitykitysbiisit ja hiljennä vauhtia. 

Kuuntele. Kun aamulla heräät, kuuntele mitä kehosi haluaa. Pyri elämään kokonainen päivä niin, että toteutat asioita kuunnellen kehoasi ja mieltäsi. Yllätyt ehkä mihin päädyt päivän päätteeksi. 

Rauhoita nukahtaminen. Sulje puhelin, tietokone ja tv jo tuntia ennen nukkumaanmenoa. Kirjoittele vaikkapa kiitollisuuspäiväkirjaa, lue vanhoja lehtiä tai jatka ehkä kesken jääneen kirjan lukua. Meilläkin on nykyään oma rauhoittumishetkemme ennen nukahtamista - jutellaan päivän tapahtumista ja pohditaan milloin mitäkin. Mieli rauhoittuu ja unen laatu paranee. 

Löydä lautaseltasi vihreää. Mitä tummempaa, sen parempaa ja ravintorikkaampaa. Lehtivihreällä on useita terveyttä edistäviä vaikutuksia. Se mm. vähentää tulehdusta, edistää solujen aineenvaihduntaa, normalisoi kehon happamuutta ja puhdistaa kehoamme myrkyistä. Hyviä ovat mm. pinaatti, lehtikaali, levä, tammenlehtisalaatti, persilja ja rucola.


Ihanan hyvinvoivaa viikonloppua! 

ps. muistakaahan osallistua little miracles -arvontaan täällä
SHARE:

8 kommenttia

 1. Oi tää oli ihana postaus. Kivoja noi kuvat ja pisti miettimään noi sun vinkit, voisin tosissaan yrittää sitä veden juontia enemmän! :D nyt kuuntelen mun sydäntä ja se johdattaa kahvikupposen äärelle <3 Ihanaa päivää murunen!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana postaus (taas kerran..) ! Kiitos vinkeistä ja ihanasta blogistasi :-)

  VastaaPoista
 3. Ihanan inspiroiva postaus taas! Pitäisi kyllä muistaa toi, että illalla viimeisenä ei ehkä kannata pelata kännykällä Sanajahtia tai selata instagramia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nojoo se oli pitkään itselläkin "huono" tapa :D mutta pikkuhiljaa siitä päässyt eroon... ;)

   Poista
 4. Olipa taas hyvä kirjoitus, ja niin totta tuo teksti . Veden ja vihreiden syöntiin on nyt paneuduttava taas...Blogisi on hyvä,kiitos siitä:)!

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig