By Laura Hämäläinen

2016/05/06

KYMMENEN SYYTÄ, MIKSI RAKASTAN MINUA


Tänään vietetään syömishäiriöliiton Älä laihduta -päivää ja törmäsin tänään myös Vilman blogissa haasteeseen, jossa pyydettiin keskittymään kaikkeen hyvään minä minussa itsessäni ja sinä sinussa itsessäsi. Hyvä olo ja hyvinvointi pohjautuu pitkälti juurikin siihen mitä ajattelemme itse itsestämme, miten voimme omassa kehossamme ja miten puhumme itse itsellemme. 

Joku eilen boxillakin jutellessamme mainitsi, että usein jos puhuisimme ystävillemme samoin kuin puhumme itsellemme, ei meillä pian olisi yhtäkään ystävää. Mielestäni tuo lause on hyvä muistutus siitä, että erityisesti meidän naisten tulisi muistaa edes välillä keskittyä siihen kaikkeen hyvään mikä meissä jo on.

Tätä tekstiä pohtiessani ja kirjoittaessani huomasin kyllä itsensä kehumisen haasteet. A) kymmenen on aika pitkä lista B) harvoin näitä tulee oikeasti pohdittua ja kirjoitettua ylös mihinkään ja C) suomalaisuuteen nyt ehkä kuuluu vähän ajatus vaatimattomuudesta. Ei ole tyypillistä suomalaista kehua itseään tai tuoda suuremmin omia hyviä puoliaan esiin.

Siinäpä siis meille kaikille haaste! Haastan myös teidät kaikki siellä pohtimaan sitä kaikkea hyvää mikä sinussa jo on. Kirjoita kommentti, oma blogiteksi, salainen lista päiväkirjan nurkkaan tai kauppakuitin kääntöpuolelle.

Ihanaa perjantaita <3

IMG_9723

Iloitsen vilpittömästi muiden onnistumisista, vaikka ennen se oli minulle jopa hieman vaikeaa. Olen päässyt eroon kateuden tuntemuksista ja osaan nyt kääntää muiden onnistumiset vahvasti omaksi voimavaraksi. Jos hänkin onnistuu, miksi en minäkin joku päivä? 

Osaan nykyään ottaa rennosti. Tämä on helpottanut suuresti elämääni kun jokaisesta pienestä asiasta ei tarvitse ottaa kauheaa stressiä. 

En lannistu vastoinkäymisistä. Niitä osuu väkisinkin välillä matkalle ja osittain näiden kokemusten ansiosta pyrin aina löytämään harmaistakin hetkistä niitä positiivisia juttuja. 

Pyrin ilahduttamaan rakasta avomiestä arkisin pienillä jutuilla. Oli se sitten post it -lappu odottamassa piilossa kahvipaketissa tai se, että suostun aina siivoamaan vessan kun tiedän ettei Riku pidä hommasta yhtään (:D).

Olen kova tekemään töitä asioiden eteen joita haluan.

IMG_9718

Soitan usein vanhemmilleni. Käytännössä päivittäin vaihtaakseni kuulumisia. 

Minulla on suuri tarve kehittää ammatillista taitoani ja uskon, että se tekee minusta hyvän työssäni. 

Osaan kuunnella kehoani. Tämä on ehkä yksi piirteistä joista pidän itsessäni eniten. Olen hyvin sinut kroppani kanssa ja osaan tarvittaessa tehdä valintoja sen ehdoilla. 

Olen herkkä enkä pelkää näyttää tunteitani. Liikutun todella helposti oli kyse sitten muiden onnesta tai epäonnesta. Elän vahvasti tunteella ja vaikka välillä hävettääkin olla aina se jonka silmät ovat kyynelissä, tuo se siitä huolimatta elämääni tietynlaista fiilistä.

Pyrin aina parhaani mukaan auttamaan muita, vaikka välillä meinaankin kompastua omaan alttiuteeni ajanpuutteen vuoksi. 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig