By Laura Hämäläinen

2016/05/26

KEHONHUOLLOSTA

IMG_9932

Olen treenimäärän lisääntyessä yrittänyt kiinnittää extrahuomiota myös kehonhuollon määrän kasvattamiseen. Huoltavien harjoitustenhan pitäisi kasvaa samassa suhteessa kuin kehittävien harjoitusten, mutta pakko myöntää ettei siihen ehkä vielä ole kyllä päässyt.

Alkuvuodesta huoltotiimini kasvoi kiropraktikolla ja nyt noin kuukausi takaperin aloiteltiin Aleksandran kanssa ihan huippua hierontaprojektia. Allu suorittaa urheiluhierojan tutkintoa ja tarvitsi projektiin itselleen kummiurheilijan ja tyhmähän sitä nyt olisi jos tällaisesta tilaisuudesta kieltäytyisi :D.

Asetettiin projektille vähän tavotteista joista selkeimmin esiin nousi palautumisen tehostaminen, vammojen ennaltaehkäisy ja liikkuvuuksien parantaminen. Olen huomannut jo neljän kerran jälkeen kuinka yläkroppa tuntuu mielettömän paljon avonaisemmalta ja voimantuottokin parantunut erityisesti vetävissä jutuissa.

On myös jollain tapaa tosi luottavainen fiilis tällä hetkellä treenata, kun tietää että huoltopuoli pelaa paremmin. Yksi suurimmista omista tavotteistani on kuitenkin alusta asti ollut ehjien harjoituskausien saaminen. Tottakai välillä tulee jotain pientä kuten tällä hetkellä jalkapohjan kalvon ärtyneisyys (aaargh), mutta suuremmilta ongelmilta olisi tavoitteena välttyä.

Tykkään myös mielettömästi Allun tavasta ottaa urheilija huomioon. Keskustellaan paljon siitä miten treenit on viimeaikoina sujuneet, mitä tuntemuksia on ennen ja jälkeen hieronnan. Lisäksi pidän itse päiväkirjaa omista fiiliksistä ja peilaan hieronnan vaikutuksia omiin treeneihin ja suorituksiin. Myös Allun tekniikat ja hierontatapa ovat juuri sellaisia kuin mitä itse hieronnalta kaipaan. Itsekin kun jonkun verran tietää anatomiasta, faskioista ja tekniikoista niin ei voi muuta kuin olla supertyytyväinen, että omassa tiimissä on noin taitava tyyppi.

Omaksi onnekseni Allu aloittaa hierontahommat meidän boxilla juuuuri remontoiduissa tiloissa joten huoltojen yhdistäminen omaan arkeen helpottuu entisestään, heh.

Karjalan kovin karsinnat lähestyy ja oma tekeminen menee koko ajan tasaisesti eteenpäin. Vielä kun saisi tän jalkapohjan kuntoon niin pääsisi ihan tosissaan juoksemaan. En malta odottaa, että pääsee taas kisailemaan muiden huippujen kilpasiskojen kanssa ja ensimmäistä kertaa meidänkin boxilta isolla porukalla!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig