By Laura Hämäläinen

2016/06/06

URHEILIJAN EPÄVARMUUS

IMG_9537

Kirjoitin ensin otsikkoon "urheilijan itsevarmuus", mutta itsevarma on aika vastakohta sille miltä treeneissä viime viikolla tuntui. Mukaan mahtui toki hyviä treenejä ja onnistumisen tunteita, mutta myös kahdesti viime viikolla tuli itku turhautumisen vuoksi. Jos toisessa päässä painonnosto kulkee ja kehittyy nopeaakin tahtia, ei voimistelujutuista meinaa ajoittain tulla yhtään mitään. 

Viimeisen reilun kuukauden aikana painotus on käännetty treeniohjelmassani selkeästi heikkouksiin eli voimisteluun. Tämä tarkoittaa sitä, että leijonanosan viikosta keskityn asioihin joissa koen olevani huono. Se vaikuttaa todella paljon omaan henkiseen jaksamiseen, sillä onnistumisen tunteita ei tule läheskään niin usein.

Terve itseluottamus ja itsevarmuus kuuluvat menestyvän urheilijan pakettiin. Ymmärretään oman suorituksen kokonaisuus, osataan suhtautua terveellä itseluottamuksella omiin vahvuuksiin ja tiedetään, että kovalla työllä ne heikkoudetkin saadaan sieltä nousemaan ylöspäin. 

Ns. heikkoina hetkinä olen joutunut tietoisesti kehittämään omaa ajatteluani. Olen pyytänyt tukea läheisiltä ja kuunnellut heidän järkipuheitaan. Olen tietoisesti etsinyt pienen pieniäkin edistysaskeleita ja onnistumisia ruokkimaan motivaatiota harjoittelun jatkamiseen. Olen kehittänyt sisäistä puhettani kannustavaksi, sillä epäonnistumisten kohdalla vieläkin välillä ajattelen ettei minusta ikinä tule mitään ja olen jopa kyseenalaistanut kilpailemisen tänä syksynä, koska olen kokenut olevani niin huono jossakin. 

Tiedän, että omassa korvien välisessä vahvuudessa on vielä paljon kehitettävää siinä missä fyysisessäkin tekemisessä ja oppimassahan tässä vielä vasta ollaan. Välillä tulee epävarmempi fiilis ja välillä taas itsevarmempi, kummastakin pitää ottaa oppia. 

IMG_9540
Kello TOMTOM * (saatu yhteistyön kautta)
SHARE:

4 kommenttia

 1. Tiedän tosiaan tunteen..välillä sitä on jo luovuttamassa, mutta kuitenkin jostain saa aina voimaa jatkaa. Itselläni on kyllä heikkoutena juuri tuo voimistelupuoli.:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiedän tunteen! tsemiä voimistelutreeneihin, muista nauttia niistä pienistäkin onnistumisista!

   Poista
 2. Turhautuminen omaan tekemiseen on kyllä yks sellanen asia milloin tekis mieli vaan heittää hanskat tiskiin. Välillä tuntuu että kun jokin asia ei onnistu niin ei se sitte onnistu millään, mutta ainakin nyt jo jonkin aikaa sua seuranneena oot yks vahvimmista ja määrätietosimmista urheilijoista joita katson kyllä ylös päin! Annat sellasta hyvää inspiraatiota ja motivaatiota myös omaan tekemiseen. Se että sultakin löytyy osa-alueita joissa on parantamisen varaa tekee vaan susta ihmisen ja ainakin sillä tekemisen meiningillä mitä tunnut treenaaavan, niin kyllä alkaa ne voimistelu puolen asiatki rullaamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos ihana mikä kommentti !! <3

   kyllä se oma palo tähän hommaan on niin suuri, että aika paljon sais tapahtua että hanskat kokonaan tiskiin tipahtaisi. Pieniä askelia, pieniä askelia.. sitä yrittää tässä itselleen koko ajan muistuttaa :D

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig