By Laura Hämäläinen

2013/09/30

NAAMA- JA HIUSPROBLEEMIA

Bloggaajana tulee oltua normaalia enemmän kameran edessä ja henkilökohtaisesti suuri osa itsevarmuudestani tulee kahdesta asiasta - ihostani ja hiuksistani. Muutama vuosi takaperin kärsin aknesta, mutta sain sen kuriin antibiooteilla ja lääkärin määräämillä voiteilla. Keväällä sainkin sitten kantapään kautta kokea miten stressi vaikuttaa hiusten hyvinvointiin - hiuksistani hävisi kiilto ja ne näyttivät elottomilta, hiuksia lähti aivan järkyttävä määrä ja paksut, elinvoimaiset hiukset olivat enää vain kaukainen muisto. Oli siis aika laittaa paitsi hoitorutiinit, myös oma elämä, remonttiin.

IMG_4281 IMG_4279
IMG_4288

Huomaan stressin vaikuttavan myös ihoni kuntoon - nyt taas syksyn tullen kun kouluhommat alkaa painaa päälle, tenttejä on about joka toinen viikko, jääkiekkoprojekti lähenee, töitäkin riittää ja siihen lisäksi vielä ainanen kiire ja heppailut niin johan on taas soppa valmiina. Ihoni alkoi reagoimaan ja vuosia sitten selätetty akne yrittää tehdä taas tuloaan. Minulla ongelmakohtana on varsinkin leuan alue, johon ilmestyy kipeitä, tulehtuneita näppylöitä. Siispä ei auttanut muu kuin suunnata ostoksille ja päivitin ihonhoitoarsenaaliani uusilla meikkisiveltimillä, clearasil ultra puhdistuslapuilla ja täsmävoiteella sekä erilaisilla kasvonaamioilla. Yksi ehdoton luottotuote aknen hoidossa on ollut basiron geeli, joka onkin käytössä ympäri vuoden välillä enemmän, välillä vähemmän.

IMG_4302 IMG_4303

Toinen itsevarmuuteeni ja -luottamukseeni vaikuttava tekijä on ehdottomasti hiukset. Ihannoin pitkiä, paksuja ja elinvoimaisia hiuksia ja omani ovat tällä hetkellä vielä kaukana siitä. Keväällä stressi näkyi hiuksissani - ne ohenivat, muuttuivat kiillottomiksi ja elottomiksi ja ne olivat vain varjo entisestään. Ostin tällöin klipsipidennykset turvaamaan pohjamutiin vajonnutta itseluottamustani. Keväällä söin vivasante -tehokuurin ja ryhdyin käyttämään erilaisia hiuspohjaa ravitsevia ja hoitavia seerumeja hiustenkasvun edistämiseksi. Pikkuhiljaa omat hiukset vahvistuivat ja kesällä luovuin pidennysten käytöstä lähes kokonaan. Nykyisin käytän pidennyksiä enää vain juhlissa tuomaan lisää paksuutta ja näyttävyyttä mm. kiharoihin tai kampauksiin. Vieläkin hiukseni vaativat normaalia enemmän huolenpitoa - ne kaipaavat valtavat määrät kosteutusta, volyymiä, käytän edelleen hiuspohjaa hoitavia seerumeja ja syön biotiinilisää. Päivä päivältä ne kuitenkin vahvistuvat ja muistuttavat minua siitä, että joskus on vain osattava hiljentää, ottaa rennosti ja kuunnella omaa kehoa. Toivottavasti en enää ikinä joudu kokemaan samanlaista rumbaa uudelleen ja tämä teksti olkoon vinkkinä teille siellä ruudun toisella puolella - muistakaa hidastaa, muistakaa antaa itsellenne aikaa ja tehkää asioita jotka tekevät teidät onnelliseksi. Niin minäkin aion tehdä! (tai ainakin parhaani yrittää...)


Löytyykö ruudun toiselta puolelta kohtalotovereita? Löytyisikö teiltä vinkata jotain huipputuotetta tai teidän omaa ehdotonta suosikkia? 

ps. Lahdessa asuvat, nyt saa vinkata hyviä kosmetologeja!
SHARE:

18 kommenttia

  1. Olen nyt tosi tylsimys ja pakko kehuskella, että minulla on sekä iho että hiukset olleet läpi elämän hyvässä kunnossa. En stressaa, en hermoile, en panikoi. Mun elämä on aina ollut todella mukavaa, rentoa ja huoletonta satunnaisia kiirekausia lukuun ottamatta. Se näkyy ulkonäössä ja joka päivä saan kuulla, miten mulla on niin ihanan pitkät ja hyväkuntoiset hiukset. Elämäntavat todellakin vaikuttaa, huomattu on! Aina kun multa kysytään, miten mun hiukset on niin hyvässä kunnossa, vastaan että paras hoitovinkkini on, että älä tee tukalles mitään. En suorista, kiharra enkä värjää. Paitsi joskus iltamiin on kiva muotoilla vähän.

    Joten valitan, en ihan pääse fiilikseen huonoista hius- ja naamapäivistä! Mutta etenkin nyt syksyllä juon litroittain vettä ja syön kasviksia. En käytä mitään hoitotuotteita ihoon tai hiuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla että ruudun siellä puolella saadaan nauttia hyväkuntoisista hiuksista ja ihosta :-) ! ja muutenkin ihanaa että elämässäsi ei ole ylimääräisiä stressitekijöitä :)

      Poista
  2. Mullakin stressi vaikuttaa hiuksiin. Mut jopa ennen mua itseäni sen huomaa mun mummu. Mummu aina tietää milloin stressaan jostain asiasta ja hän kuulemma näkee sen katsomalla mun hiuksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, kyllä se stessi kummasti vaan vaikuttaa :/

      Poista
  3. Hei Lahden kosmetologikoulu on ainakin tosi kiva! Mulla tosin ei oo vertailukohtaa kun sen ainoan kerran kun oon kosmetologilla käyny nii siellä kävin. Tykkäsin kyllä tosi paljon:) ja sisko on kehunu kun se on enempi käyny:P plussaa oli vielä opiskelijaystävälliset hinnat;)

    VastaaPoista
  4. Ihan mieletön blogi sulla! Liityin lukijaks (:

    Linnea
    http://blogbylinnea.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, kiva kuulla! toivottavasti tykkäät jatkossaki :-)

      Poista
  5. onks toi gliss:in hiusöljy hyvää ? jääks siitä semmoset rasvasen tuntuset hiukset ? mitä oot mieltä siitä, kannattaako hankkia? ::) oot kaunis ja sul on kiva tyyli! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei jätä rasvaseks ainakaan mun hiuksissa (ehkä ne on vaan niin kuivat :-D ..) tulee semmonen ihanan pehmee ja kiiltävä hius! ja joo, kyllä se on ihan mulla ainakin ollut säännöllisesti käytössä. ei mikään järkyn hintanen ja kestää kuitenkin monta kuukautta toi yksi puteli.

      Poista
  6. Hei voisitko tehdä kuvien kanssa sellasen esimerkki ohjeet niitten polaroid kuvien tilaukseen?

    VastaaPoista
  7. System 4 tuotteet kyllä ihan parhaita tukkaan! :) Mutta tosiaan, kun ottaa prosessoidun ruuan pois ruokalistalta, ei syö antibioottikuureja joka kerta ja alkaa ostaa luomua/lisäaineetonta ja syö gluteenittomasti ja karsii pois just ne prosessoidut tuotteet/raaka-aineet niin pääse aika pitkälle, aknestakin pääsee sillä eroon paremmin. Akne kun tuppaa olemaan monesti suoliston epätasapainon tulosta, nykylääketiede vaan sattuu olemaan suomessa ihan vauvan kengissä vielä, jos esim luet Antti Heikkilän blogia huomaat moneen vaivaan avun :) Itsestäni tulossa lääketieteen tutkija tässä ja voin monen tuttavan ja oman kokemuksen perusteella sanoa että Heikkilä puhuu asiaa :)!

    http://lolimte.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo oon tässä kans alkanut miettiä että josko pitäisi alkaa esim, luopumaan tosta palkkarijauheesta, mutta sitten taas toisaalta kun treenaa niin paljon ja kovaa välillä, että ei meinaa ehtiä syömään tarpeeksi... silloin taas palkkari on ihan ehdoton. :/ hankalaa. mutta pitääpäs käydä kurkkaamassa tuo blogi, kiitti vinkistä!

      Poista
  8. Ihana postaus!:) Itte tykkään tosi paljon Glissin hoitoaineesta ja L'Oréalin shampoosta. Tein vähä aika sitten postauksen lemppari hiustuotteista, käy kurkkaa jos kiinnostaa :)

    http://trucollection.blogspot.fi/2013/10/suosikki-hiustenhoitotuotteet-2013.html

    VastaaPoista
  9. Tää on nyt ihan hölmö kysymys mut saako kouvolasta jostain klipsipidennyksiä?

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig