By Laura Hämäläinen

2014/01/18

LAUANTAIN HERKKUVINKKI - OMENASIPSIT

Myönnettäköön, olen oikea herkkuhiiri välillä. Rakastan käpertyä lämpimän viltin alle katselemaan hyvää sarjaa ja mutustamaan esimerkiksi suklaata. Toinen, suorastaan pakkomielle, on herkut + opiskelu. Kun lukee jotain koulujuttuja niin melkeimpä pakko olla jotain naposteltavaa... Ketään kohtalontovereita ruutujen toisella puolen?? :-D Noh, nyt on kuitenkin suklaat ja karkit pannassa puhtaamman ruokavalion merkeissä ja naposteltavat ovat vaihtuneet gojimarjoihin, omenaviipaleisiin, banaanipannukakkuihin ja fazerin sininen raakasuklaaseen. Opiskelijabudjetilla ei kuitenkaan ole varaa joka viikko väsäillä raakasuklaata, joten päätin kokeilla valmistaa omenasipsejä! Googletin vähän ohjeita ja lopputulos yllätti - tuli aivan sairaan hyviä!

3

Tarvitset:
2 omenaa
Sokeria (itse korvasin cocovin kookossokerilla)
Kanelia

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Ripottele päälle sokeri-kaneliseosta (itse valelin aluksi siivuja hieman kookosöljyllä, ajattelin sen lisäävän rapeutta hieman). Paista siivuja n. 100-110C asteessa tunnin verran, ota omenat pois uunista ja käännä toisinpäin. Kääntämisen jälkeen paista siivuja vielä toinen tunti. Yhteensä 2h paiston jälkeen käännä uuni pois päältä ja anna omenoiden jäähtyä täysin uunissa.

Lopputulos: ihan tajuttoman hyviä !! Ei kauaa sipsit kulhossa vanhentunut... Olisin kaivannut vielä hieman rapeutta (jäivät aavistuksen semmosiksi nahkeiksi), joten ajattelin ensi kerralla paistaa 100C sijaan 110C asteessa. Ja pikkuvinkki teille - jos googlaitette ohjeita englanniksi niin kannattaa tarkistaa onko ohjeessa 225F vai 225C vai olisikohan se lämpötila sittenkin suomeksi 100C.. Voin meinaan kertoa, ensimmäinen pellillinen niin sanotusti burned to the ground kun grillasin niitä reippahasti 225C asteessa :-D Tuli aikas mustia ja rapsakoita omppoja...

Ihanat viikonloput teille!  
SHARE:

6 kommenttia

  1. Oi vitsi, täytyykin kokeilla! Pienenä vedin aina juhannuksena mahan täydeltä omppusipsejä :D

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää! Pitääkin testata noita joskus!:-)

    VastaaPoista
  3. Itse tein syksyllä niin, että porasin omenaporalla reiän omeniin, viipaloin ne ja pujotin viipaleet naruun, jonka laitoin roikkumaan keittiöön. Annoin kuivua niin kauan, että ne tuntuivat rapeilta (valitettavasti en yhtään muista kuinka kauan siinä meni, mutta muutamassa päivässä taisivat kuivahtaa). Kerralla sai tehtyä huomattavasti isomman satsin, kuin uunipellille olisi mahtunut (kokeilin sitäkin, mutta totesin narussa kuivatuksen paremmaksi) ja myös sähköä säästyi tällä konstilla! :) Kannattaa kokeilla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei kiitti vinkistä !! pitääki kokeilla, sais tosiaan enemmän tehtyä kerralla.. toi yks pellillinen tuntuu jotenki tosi pieneltä määrältä suhteutettuna kaikkeen siihen vaivaan.. :-D

      Poista
  4. Hei näitä munki pitää kokeilla, toimii varmasti hyvin pahimman karkkinälän yllättäessä.. :-)

    VastaaPoista
  5. Mä tein näitä, mun blogista löytyy pari kuvaa jos haluut katsoa! kiitti vinkistä, tuli hyviä♥

    http://searchingheavensforanotherearth.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig