By Laura Hämäläinen

2014/07/17

POHDINTAA ONNELLISUUDESTA

IMG_2971 IMG_2970 IMG_2964 IMG_2984 IMG_2987 IMG_3012 IMG_3021 IMG_3020 IMG_3048 IMG_2956 IMG_3038 IMG_3061
/ photos from our little trip to paimio and turku - just loved the feeling on of freedom there. 

Olen viimeaikoina pohtinut paljon matkaani tähän elämän polun pisteeseen. Olen pohtinut kuinka monien vaikeilta tuntuvien vaiheiden kautta olen päätynyt siihen missä nyt olen. Matkalla olen joutunut tekemään suuria valintoja - päätös lopettaa ratsastus yli kymmenen vuoden jälkeen, päätös erota pitkästä parisuhteesta viime keväänä, päätös pistää ohjaushommat hetkeksi hyllylle. 

Onnellisuutta pidetään usein päämääränä, palkintona meidän kulkemallemme matkalle. Opiskeluaikana odotetaan valmistumista, sinkkuna ehkä odotetaan parisuhdetta, parisuhteessa odotetaan ehkä yhteenmuuttoa ja töitä tehdessä odotetaan lomaa. Itse kuitenkin olen viime vuosien aika ymmärtänyt, että se kuljettu matka kaikkine virheineen on paljon tärkeämpi kuin ultimaattisen onnellisuuden tavoitteen saavuttaminen. Mitä onnellisuus edes on? 

Vastaisin onnellisuuden tarkoittavan eri aikoina eri asioita. Tällä hetkellä onnellisuus on kesän tuomaa vapautta, hyvinvoiva parisuhde, korkea treenimotivaatio ja juuri nyt pieni kourallinen mulperi marjoja. Yksi itselleni viimeaikoina ylättävän vaikea ja mielialaa jakava asia on työt. Olen kiitollinen saadessani kesätöitä, toisaalta kaipaisin enemmän lomaa. Ikuinen ongelma opiskelijalle, joka painaa koko vuoden hullusti hommia koulun eteen ja "kesäloman" tullen jatkaa töiden parissa. 

Behind happiness, there's passion. Mielestäni onnellisuus ja intohimo kulkevat käsikädessä. Intohimon pohjalla on voimakas tunne itselle tärkeää asiaa kohtaan. Se jokin voi olla vaikkapa työ, parisuhde, opiskelu tai harrastus. Kadotin intohimon ratsastuksen lopettamisen jälkeen. Elin tasapaksua elämää, noudatin rutiineja päivästä toiseen ja mietin miten päädyin siihen tilanteeseen. Viime keväänä kuitenkin tapasin ihmisen, joka sai minut tuntemaan vahvempaa onnellisuutta, vahvempaa rakkautta ja vahvempaa intohimoa kuin koskaan aiemmin. Hiljalleen löysin intohimon treenaamiseen, asetin itselleni kovan tavoitteen läpäistä 2016 winter war karsinta ja crossfitissä nautin itseni ylittämisestä, rajojeni kokeilemisesta ja uusien taitojen oppimisesta. 

Pohjimmillaan onnellisuus on ehkäpä kykyä avata silmät nykyisessä elämäntilanteessa ja nähdä siinä ne kaikki hyvät asiat, jotka usein ehkä kiireen keskellä unohtuu. Töitä tehdessä pitäisi muistaa se kuinka vaikeaa nykypäivänä niiden saaminen ylipäätään on. Yksin ollessa pitäisi muistaa, että pienen yksinolon jälkeen muiden seura tuntuu taas entistäkin paremmalta. Valmistumista odottaessa pitäisi oppia arvostamaan opiskelijaelämän tietynlaista rentoutta ja silloin kun tuntuu ettei ole aikaa tehdä yhdessä mitään, pitäisi muistaa olla onnellinen, että saa aamuisin edes herätä toisen vierestä. 

Pysähdy hetkeksi kuuntelemaan sydäntäsi. Vaikeinakin aikoina elämämme on täynnä pieniä positiivisia asioita - onnellisuuden palasia. Ne palat vain odottavat sinun kosketustasi, sinun päätöstä laittaa ne järjestykseen. Tämä palapeli ei tule koskaan olemaan täydellinen, se ei tule koskaan olemaan valmis, koska mekään emme koskaan tule olemaan valmiita. Kulkemamme matka muuttaa onnellisuuden palapelimme kuvaa, se välillä murentaa sitä enemmän kuin haluaisimme, mutta muista - onnen palaset on vain meidän omissa käsissämme ja vain me voimme laittaa oman elämämme palapelin jälleen kasaan. 

SHARE:

18 kommenttia

 1. Nyt kyllä puhut nainen asiaa! Itekin oon viime aikoina (tai no, oikeestaan koko kuluneen kevään aikana) pohtinu onnea ja onnellisuutta ja kaikkea siihen liittyvää. Yks suurimpia oivalluksia on ollu se tajuta, että onnellisuus lähtee omasta itsestä, eikä sitä määritä mitkään ulkopuoliset tekijät. Siis että ei ajattele tyyliin "sitten ku oon valmistunu, sitten ku mulla on mies, sitten kun....", vaan sen sijaan toteaa, että hei mähän oon onnellinen tasan tällä hetkellä, jos vaan niin haluan. On ollu niin äärettömän jännä huomata kuinka paljon mäkin oon muuttunu entisestä. Oon nykyään niiiiiin perusonnellinen ihminen, että oksat pois. En jaksa edes harmistuu kovin usein kunnolla oikein mistään. Nimimerkillä entinen supernegatiivinelli.. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no jep, ehdottomasti ! huippua et joku samalla linjalla :3 ihanaa kesänjatkoa! <3

   Poista
 2. Niin ihania kuvia ja niin kaunis teksti - vaikutat aivan upealta ihmiseltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti paljon veera ! ihanat kesänjatkot sulle :-)

   Poista
 3. "Pohjimmillaan onnellisuus on ehkäpä kykyä avata silmät nykyisessä elämäntilanteessa ja nähdä siinä ne kaikki hyvät asiat..." ihan mahtavasti sanottu. Ja muutenki tosi hyvä ja osuva teksti! 8-)

  VastaaPoista
 4. Ihan mielettömän hyvä teksti. Kuvaa omiakin ajatuksia tosi paljon. Nykyään aattelen että kaikki todella lähtee ittestä, myös se onnellisuus. Ennen olin niin peruspessimisti kun vaan olla voi, mutta nyt niitä ilon ja onnen hetkiä löytyy päivittäin. Eikä niiden hetkien tarvi olla mitään isoja! Näin kesällä aamulla linnun lauluun herääminen täällä kaupungissa on niin mahtavaa eikä päivä vois paremmin alkaa :)

  Mukavaa kesää Laura :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei ihan mahtavaa kuulla ! ne pienet asiat tosiaan tekee joka päivästä speciaalin :-) ihanaa kesää sulle myös!

   Poista
 5. Ihana <3 olet taitava kirjoittaja,ja niin tottahan se on että onni kostuu pienistä,ihan jokapäiväisistä asioista. Meidän tulee vaan avata silmämme ja sydämemme niille hetkille. Ihanaa kesän jatkoa Laura,Sä vaikutat sympppikseltä !:)

  VastaaPoista
 6. Piste! Hyvin kirjotettu, Laura! :))

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig