By Laura Hämäläinen

2014/07/30

ME TARVITSEMME ONNISTUMISIA

IMG_1363

Me kaikki tarvitsemme jotakin, mikä saa meidät puskemaan eteenpäin myös silloin kun elämämme polku ei ole se kaikkein ruusuisimmillaan. Jos nyt hetkeksi pysähdyt ja mietit vaikkapa kuluneen viikon aikaisia hetkiä jotka ovat saaneet hymyn kasvoillesi, kuinka moni niistä yhdistyy onnistumisen tunteeseen? Se voi olla jokin pienikin onnistuminen, ehkäpä päiväpeitto meni yhdellä heitolla täydellisesti, sait kaverin "pienellä" avustuksella elämäsi ensimmäisen bar muscle upin (okei, toi oli ehkä yksi viime viikon isoimmista jutuista :D) tai ehkä tajusit ettei niskat sittenkään katkea päällä seisonnassa :-D 

Onnistumisen kokemus voi olla totta vain sillä ihmisellä, joka muistaa myös epäonnistumisen kokemuksensa. Onnistumisen tunne voi syntyä vain siellä, missä onnistuminen ei ole itsestään selvää vaan edellyttää ponnistelua jonkin tavoitteen saavuttamiseksi. Uskon, että onnistumisen tunne on yksi tärkeimmistä paloista meidän onnellisuuden palapelissämme. Mielestäni on luonnollista, että kaipaamme haasteita elämäämme. Kaipaamme sitä tunnetta kun teemme jotain mikä vaatii hieman itsensä ylittämistä ja uskallusta. Kaipaamme onnistumista. 

Urheilu ja treenaaminen on yksi voimakkaimpia onnistumisen tunteita synnyttäviä asioita joita tiedän. Uskon, että jokaisen on mahdollista löytää kipinä liikkumiseen onnistumisen tunteiden kautta ja tämän eteen tulen ehdottomasti tulevaisuudessa tekemään töitä työelämässä. Tänä kesänä olen kokenut valtavan määrän onnistumisia, joskus jopa tuntenut onnen kyyneleen valuvan poskella - olen oppinut kävelemään käsillä, olen saanut avustettuna elämäni ensimmäisen bar muscle upin, olen oppinut double under -naruhypyt ja nostanut tasaiseen tahtiin voimatasoja.

Onnistumisten takana on kuitenkin valtava määrä epäonnistuneita yrityksiä ja joskus puhtaita epätoivon hetkiä. Käsillä kävelyn takana on valtava määrä kaatumisia, jokunen hetki kiukuttelua ja kiroilua. Bar muscle upin takana on edelleen voimakas epätoivontunne siitä, kuinka ikinä tulen sitä omin avuin saamaan. Double undereiden takana on lukuisia narun sivalluksia reisissä ja voimatasojen takana on epäonnistuneita yrityksiä, boxihypyissä kolhittuja sääriä ja kipeitä lihaksia. Ennenkaikkea niiden suurten onnistumisten takana on valtava määrä aikaisin herättyjä arkiaamuja, päättäväistä työtä, intohimoa ja paloa kohti tavotteiden saavuttamista. 

Pysähdy ja löydä elämästäsi onnistumisia. Löydä haasteita. Aseta tavotteita. Tee töitä ja saavuta ne. Onnistu. Hymyile ja nauti tunteesta. Usko minua, sillä se tunne vie sinua eteenpäin myös silloin kun ne tavoitteet tuntuvat kaukaisemmilta.

kuva (2)
SHARE:

8 kommenttia

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig