By Laura Hämäläinen

2014/08/01

VINKIT NESTEYTYKSEEN HELTEILLÄ

IMG_2039

Kukapa olisi uskonut, että kesäkuun toppatakkikelien jälkeen meitä hemmotellaan viikkoja jatkuvalla helteellä? No, kyllä tätä kelpaa muistella sitten kun talvella taas kaivetaan autoa lumihangesta. 
Kuumalla säällä olo on usein hieman nuutunut, ruokahalu on ehkä kateissa ja treeni-intokaan ei ole ehkä kaikkein korkeimmillaan. Halusin jakaa teille nyt muutamat hyväksi todetut vinkit helteissä jaksamiseen! 
1. Lisää laadukasta suolaa - Tämä on ehdoton vinkki numero yksi etenkin kaikille niille, jotka treenaavat aktiivisesti näin kuumilla keleillä. Ripaus laadukasta suolaa, esim. kalaharin suola/himalajan suola treenin aikana nautittavan veden/muun juoman sekaan auttaa elimistöä pitämään suolotasapainon kohdillaan ja helpottaa nesteen imeytymistä. Hikoillessa menetämme valtavan määrän suoloja ja näin helteellä tämä on yksi helpoimmista asioista mitä voit jaksamisesi eteen tehdä. Riittävästä nesteytyksestä huolehtiminen edistää mm. palautumista. 
2. Rakasta kookosvettä - Yksi minun suosikeistani tänä kesänä kookosvesi. Aluksi ihmettelin kuka ihme maksaa juomasta eurotolkulla, mutta tutustuttani aiheeseen ja maistettua tätä luonnon omaa ihmejuomaa, ymmärsin. Kookosvesi sisältää paljon mineraaleja, vitamiineja ja aminohappoja ja on täysin kolesterolivapaa. Se on isotoninen neste, jonka elektrolyyttitasapaino on luontaisesti sama kuin veressämme. Se sopii siis täydellisesti nesteytykseen hellesäällä. 
3. Käytä mielikuvitusta - Pelkkä vesi alkaa tökkimään, heitä siis sekaan makuja! Sitruuna, lime ja minttu sopivat täydellisesti kesään ja raikastavat oloa. Muista nauttia sitruunaa ja limeä sisältävät juomat pillillä, jotta hampaat eivät joudu niin koville. 
4. Syö nestepitoisia välipaloja - Vesimelooni ja erilaiset smoothiet sopivat erinomaisesti kevyiksi välipaloiksi. 

Ihania hellepäiviä, nautitaan nyt vielä kun voidaan!
SHARE:

1 kommentti

  1. Lime-sitruunavesi on ollut kova sana meillä kotona, namskis ♥

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig