By Laura Hämäläinen

2014/08/09

TAVOITTEENA LISÄÄ VOIMAA

10325280_10203966856709148_9139014985730479785_n

Fiilistä ja tunnetta, sitä on tänä kesänä treeneissä riittänyt. Yksi päivä kun puhuin ääneen siitä kuinka paljon haluan saavuttaa tavoitteeni ja läpäistä karsinnat, tuli melkein kyyneleet silmiin. Kaiken takana on uskomattoman voimakas tunne, intohimo lajia kohtaan. 

Treenasin kesän crossfitille tyypillisesti - treeniin kuului selkeä voimaosuus, enimmäkseen maksimivoimaa ja tämän jälkeen vaihtelevan pituinen metcon (= metabolic conditioning = rääkkiosuus) jossa sykkeet kohoaa ja tehdään treenejä esim. aikaa vastaan. Kesäkausi meni suunnitelmien mukaan, voimatasot nousivat tasaista tahtia ja kehityin tekniikoissa ja erityisesti hapenottokyky parani ja suoritukset metconeissa nousivat aika hurjasti. Tarvitsen kuitenkin selkeästi lisää voimaa ja niimpä treenit muuttuivat suhteellisen radikaalisti tämän viikon alusta. 

En pidä termistä "massakausi" (koska siitä tulee mieleen lähinnä jääkaappien kokoiset salimöröt syömässä jääkaappitolkulla kaikenmaailman mömmöjä:-D) , mutta sellainen tässä ikäänkuin aloitettiin. Suomeksi siis paluu hypertrofiseen eli lihasmassaa kehittävään perusvoimaan, metconit pois ja syöminen +500kcal plussan puolelle. Tavoitteena siis nostaa selkeästi perusvoimatasoja ja saada lisää lihasta luiden ympärille. Päätavoitteeseen on aikaa about 64viikkoa eli aikaa on. Treenit jatkuvat talven yli perus- ja kestovoimakausilla, jonka aikana teen peruskestävyystreeniä hapenottokyvyn ylläpitämiseksi edes jollakin tasolla. Treenijako menee tällä hetkellä seuraavasti: 

Yläkroppa työntävä (penkki, dippi, työnnöt ja punnerrukset lisäpainolla)
Jalat (kyykyt, maastaveto, askelkyykkykävelyt jne) 
Yläkroppa vetävä (rinnalleveto, kulmasoutu, leuanveto, trx-soutu)
+ 3x/viikko keskivartalon voimatreeni

Teen 10-12 toiston sarjoja lyhyillä, minuutin palautuksilla. Treenien alkuun kuuluu lämmittelyn lisäksi myös taitoliikkeiden harjoittelua kuten mm. käsillä kävely, rengasliikkeet, tuplanaruhypyt jne. Taitoliikkeistä puheenollen, aloitan syksyllä käymään kerran viikossa telinevoimistelussa kehonhallinnan parantamiseksi ja odotan kyllä innolla mitä kaikkea uutta siellä oppii! Kaikenkaikkiaan todella odottavainen ja motivoitunut fiilis tulevalle treenikaudelle, vaikka koulun alku tuokin hommaan taas oman pienen twistinsä. 

Loppuun vielä vähän fiiliksiä viime aikojen treeneistä! 

1213131 11111
SHARE:

3 kommenttia

 1. Oletko aiemmin nuoruudessasi harrastanut telinevoimistelua? Itseäni kovasti kiehtoisi jokin telinevoimistelun/temppukoulun aikuisryhmä mutta arkailen sinne menoa, kun itsellä on vahva palloilutausta nuoruudesta ja kaikki voimistelu on ihan uutta :)

  VastaaPoista
 2. Vau, huikeelta kuulostaa! Kovasti tsemiä! ;)
  Karita

  VastaaPoista
 3. Hienoa Laura! Tsemppiä kohti tavoitetta !!😊

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig