By Laura Hämäläinen

2015/01/02

OPISKELIJASTA YRITTÄJÄKSI

IMG_6502  
Eräs kaveri puhui jokin aikaa sitten kuinka olivat tyttöystävänsä kanssa miettineet elämän vau hetkiä. Tällaiset hetket pysäyttävät, muuttavat elämäsi suuntaa tai jättävät sinuun muuten lähtemättömän jäljen. He olivat tulleet siihen tulokseen, että heidän vau hetkensä antoivat vielä odottaa itseään. Elämä on mukavaa, se rullaa omalla painollaan eteenpäin, mutta ei ole vielä tuonut eteen juuri sitä hetkeä jolloin oma elämä lähes pysähtyy ja koet jotain, mitä voit kuvailla vain sanalla "vau". 

Muistan, kuinka tämä keskustelu sai minut miettimään omaa elämääni. Minun elämäni vau hetki, hetki joka muutti elämäni ja jonka tulen muistamaan niin kauan kuin elän, tapahtui 11.11.2014. Sain puhelun, jonka jälkeen teki mieli itkeä onnesta, hyppiä pitkin salia (kyllä olin juuri silloin treenaamassa) ja soitin samantien poikaystävälle. "Arvaa mitä? Minua pyydettiin äsken osakkaaksi Lahden tulevaan CrossFit boxiin!" 

Jos palataan tuosta hetkestä neljä vuottta taaksepäin vuoteen 2010, tapahtui myös jotain joka pysäytti minut ja muutti elämäni suuntaa. Silloin en itkenyt onnesta. 11.11.2010 loukkaannuin toisen kerran ja unelmani kilparatsastajana romuttuivat - taas uudelleen. En uskonut tuolloin, että tapahtuneella voisi olla mitään tarkoitusta. Muistan itkeneeni äidille ja kysyneeni "miksi juuri minä, miksi tämä tapahtuu taas mulle?" Nyt kun katson elämää taaksepäin tiedän, että juuri niin piti tapahtua. Unelmien piti romuttua, jotta ne tekisivät tilaa uudelle unelmalle. Kun nyt neljä vuotta myöhemmin soitin äidille kertoakseni uutisista, tunsin lämpimät onnen kyyneleet poskillani. "Äiti tiedätkö, ehkä kaikella oli sittenkin tarkoituksensa. Ilman loukkaantumisia ja kaikkia niitä menetyksiä en ikinä olisi nyt tässä."

Ympyrä sulkeutuu. Tapahtumat löytävät tarkoituksensa. En epäröinut osakkuutta hetkeäkään. Tietysti matkalla on tullut epätodellinen olo, pelko siitä että mitä jos joku viekin tämän kaiken nyt pois? Jotkut ovat ehkä ihmetelleet kuinka onnekas olenkaan tällaisen mahdollisuuden osuessa kohdalle. Taustalla on kuitenkin muutakin kuin ripaus onnea. Olen hyvin hoidetuilla työtehtävillä vuosien kuluessa osoittanut olevani tämän mahdollisuuden arvoinen. Olen käynyt koulutuksia, tehnyt vapaaehtoisesti ohjelmointeja ja ennenkaikkea, olen näyttänyt intohimoni lajia kohtaan.

Hyvin lyhyessä ajassa muutuin opiskelijasta nuoreksi, rohkeaksi yrittäjän aluksi. Suoritan opintoni loppuun nopeutetulla aikataululla ja minun olisi tarkoitus valmistua jo kesän jälkeen. Ensi kevät tulee olemaan työntäyteinen, mutta tiedän ettei sillä ole merkitystä. Olen löytänyt ympärilleni mahtavia ihmisiä jotka tukevat minua ja joiden kanssa on mahtavaa tehdä töitä. Olen taistellut itseni ylös pettymyksistä ja löytänyt vihdoin intohimoni. Ja mikä sen hienompaa kuin yhdistää ura ja intohimo, right?
SHARE:

28 kommenttia

 1. Mielettömästi onnea!! Oot kyllä varmasti paikkas ansainnut :) Vitsit miten kiva onkaan lukea tällasta tapahtuvan, koska oon yks niistä, jotka sinnikkäästi jaksaa uskoa siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Ennemmin tai myöhemmin. Onnea nyt vielä kerran, voin vaan kuvitella kuinka fiiliksissä oot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos !! ja joo, jotenki nyt tuntuu, että sittenki kaikki ne pettymykset ja muut oli vaan tarkotettu läpikäytäviksi!

   Poista
 2. Kuulostaa aivan upealta! Itse odottelen vielä omaa vau-hetkeäni mutta uskon sen olevan vielä tulossa. Olet todellakin ansainnut tämän hetkisen elämäntilanteesi. Olet tehnyt kovasti töitä sen etten. Olet kokenut pettymyksiä ja onnistumisia. Kaikista hienointa on, että olet löytänyt itsellesi sen oman jutun jota rakastat ja jonka kanssa jaksat intohimoisesti tehdä töitä. Kaikkea hyvää tulevaan ja tsemppiä kevään rutistuksiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ihana, kiitos! uskon, että sun vau -hetki on ihan nurkan takana ;-)

   Poista
 3. Niin älyttömän onnellinen olen sun puolesta ja tulen aina muistamaan sen puhelun <3 Kuin myös sen pettymyksen, kun haaveet romuttuivat neljä vuotta sitten.Mutta olet osoittanut olevasi vahva nuori nainen ja kova ahkeruutesi on nyt palkittu ja ovet ovat avoinna unelmille ! Tästä on hyvä jatkaa ! :) Onnea <3

  VastaaPoista
 4. Ihan uskomatonta!! Kyllä kun on tätä blogia seuraillut niin sulta välittyy aito kiinnostuminen ja intohimo sun lajiin !! Aivan varmasti olet paikkas ansainnut ja ilolla täältä aina lueskelen mitä kaikkea oletkaan keksinyt seuraavaksi. Onne ihan hirmusesti !:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ihana oona, kiitos! on tää kyllä aika uskomaton juttu, ei meinaa itsekään oikein tajuta välillä :D täällä ja erityisesti vlogissa tullaan seuraamaan salin kehittymistä aina rempasta alkaen :)

   Poista
 5. Vau, ihan älyttömästi onnea! Sä oot tehny niin hurjasti töitä ton eteen, että oot onnes ansainnu :-) Kaikkea hyvää sulle.

  VastaaPoista
 6. Vau!
  Säilytä sun rohkeus ja positiivinen olemus ja hymy niin saat varmasti kokea elämässäsi monen monta vau-hetkeä <3 Todella paljon onnea ja suuret tsemit tulevaan!

  -vakkari ano

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi miten ihania kommentteja, ää kiitos !! :)

   Poista
 7. Vau! Sä oot niin rohkea ja upea nuori nainen :-) sua ei voi kun ihailla...

  essi-bltn.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos essi! oon ihan otettu näistä kaikista ihanista kommenteista :D

   Poista
 8. Todellakin vau! Onneksi olkoon! :)

  VastaaPoista
 9. Ihana Laura!<3 Oon niin onnellinen sun puolesta ja itekin super fiiliksissä tulevista jutuista! ;)

  VastaaPoista
 10. Ihan mahtava ja todella inspiroiva tarina! :) tässä sen taas näkee, miten monet vastoinkäymiset todellakin sitten onkin juuri niitä, jotka avaa oven niihin upeisiin juttuihin, joita juuri sulle onkin tarkotettu! Upeeta myös, että osaat ottaa kunniaa siitä, miten itse oot tehnyt töitä tän eteen ja osaat olla sopivasti ylpeä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi vilma kiitti!! :-) kyllä se aina niiin menee, että kun yksi ovi sulkeutuu niin ainakin kolme uutta avautuu!

   Poista
 11. Upeaa! Onnea ! On ollut huikeeta seurata bogiasi ja elää mukana sun matkaa kohti haaveita ja nyt on riemun aika tässä:) Pettymykset on johtaneet iloon ja kaikki työ mitä oot siihen käyttänyt,palkitaan nyt onnistumisella. Oon täällä ihan fiiliksissä sun puolestasi, hih :)! Mä uskon kanssa että kaikella elämässä on jokin tarkoitus :)

  VastaaPoista
 12. Hei mahtavaa ! Olepas Laura ylpeä saavutuksestasi, oot ansainnut kaiken tuon! Kova työ ja uurastus palkitaan ja ihana juttu että olet löytänyt uuden intohimon . Ikävä juttu kun loukkaannuit esteratsastajana mutta aivan,kaikella on tässä elämässä tarkoituksensa. Nyt vaan kohti uutta haastetta!! Tsemppiä tulevaan :)

  VastaaPoista
 13. Ei vitsi mikä teksti, onnea paljon Laura! :)

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig