By Laura Hämäläinen

2015/01/12

VIIME AIKOJEN TREENEJÄ

Tammikuun alusta alkoi uusi kahdeksan viikon treenisykli, jossa pääpaino edelleen voiman kehittämisessä, mutta sarjoja lyhennettiin perusvoimasarjoista 4-6 toiston sarjoihin. Tavoitteena hakea vähän hermostolliselta puolelta ärsykettä ja näin saada kroppa ottamaan treeniä taas paremmin vastaan sillä kahdeksan viikon aikana elimistössä tapahtuu jo adaptoitumista ja näin ollen ärsykkeen muuttaminen on paikallaan. Lisäksi ollaan keskitytty enemmän oly-liikkeiden eli tempauksen, työnnön ja rinnallevedon tekniikoiden hinkkaamiseen. Itsellä pääkehityksen kohteena on ollut hartiavedon loppuun saattaminen ja viime viikolla ensimmäistä kertaa ikinä tunsin rinnallevetoa tehdessä, että oho nyt tuli vedettyä loppuun saakka. Siitä se kehittyy pikkuhiljaa.

IMG_5500

Aamutreeneissä pyörii soutuintervalliohjelma ja en kyllä usko, että vaikka kuinka soutelisi menemään niin se tuskin ikinä muuttuu omaksi lempparihommaksi. Ajat toki parantuu ja soutu kehittyy, mutta silti se tuntuu aina yhtä pahalta. :D Järkyttävintä on ehkä tehdä 12x500m vetoja vain 30sekunnin palautuksella. Kokeilkaa vaikka! PK treenailu jotenkin harvinaisen tympeää tälleen talvisin kun ei yhtään tekisi mieli juosta ulkona ja uintikin on jotenkin jäänyt liian vähäiselle. Pitäisi ehkä vähän skarpata tämän suhteen.

IMG_6109  
Kärsin viime viikolla jostain ihan kummallisesta takareisijumista, jonka sain aikaan tehdessäni dippejä (?). Hyvä että sain suorin jaloin käsiä lattiaan, sen verran pahalta tuntui. Viikon verran joutui tekemään ekstrapaljon hommia availun eteen - kävin hieronnassa, venyttelin, rullailin, mobbailin ja manasin kuinka typerää oli lähteä tekemään dippejä hieman kohmealla alakropalla. Aina pitäisi muistaa kunnon lämmittelyt koko keholle, vaikka pääpaino olisikin enemmän yläkropalla. Onneksi jumi on lähestulkoon kadonnut ja toissapäivän maastavedotkin tuntui ihan normaalilta. 

Tänään on ohjelmassa vähän muscle upin osaharjoittelua ja kehonhuoltoa. Pakotettiin itsemme siirtymään jo seuraavan taidon harjoitteluun kun käsillä kävely alkaa olla jo niin sanotusti hanskassa eikä sen kehittäminen loputtomiin ole nyt aiheellista, vaikka olisin superkivaa kehitellä taitoa jonka jo osaa... Suhteellisen masentavaa välillä tuo muscle upin harjoittelu kun tuntuu ettei se mene yhtään eteenpäin. Noh, jos sitä on opittu kävelemään käsillä ni kyllä tämäkin handlataan vielä joskus.

IMG_6083

Reipasta viikon alkua teille kaikille! 
SHARE:

2 kommenttia

 1. Huhhuh, toi 12x500m suotu on varmasti ihan kuolema! Millasilla ajoilla vedätte aina ton 500m? Ite tulee usein heti puntin alkuun lämmiteltyä just 500m soudulla - siinäki saa jo hyvät lämmittelyn alut. :D
  Karita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. soudan täydellä vastuksella ja viimeksi keskivauhti per 500m oli jotain 1:59-2:04 väliltä aina :-) se on kyllä hullujen hommaa :D

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig