By Laura Hämäläinen

2015/01/04

YHTEENVETO WW15 KARSINTALAJEISTA

Ilmoittauduin winter war 2015 karsintaan, mutta tulin kaikkien boxin perustamis- ja kouluhässäiköiden keskellä siihen tulokseen, että en sittenkään vielä tänä vuonna karsi virallisesti. Karsiminen olisi vaatinut viikoittaista matkustamista lähimmälle viralliselle boxille eli tunnin ajomatkan matkan päähän Kuusankoskelle tai Hämeenlinnaan eikä yksinkertaisesti olisi riittänyt aika pahimmillaan kahdesti viikossa tuon välin ramppaamiseen jos olisi kokenut tarvetta uusia lajin. Tein kuitenkin kaikki lajit ja sieltähän ne omat heikkoudet taas paljastuikin. :-D Tein kaikki lajit vain kerran ja uskon, että toisella kerralla olisin pystynyt puristamaan muutaman toiston lisää jokaiseen - en vain kokenut "harjoiteltaessa" tarpeelliseksi sotkea omaa treenisykliä tekemällä lajeja kahteen kertaan.

On vaikea sanoa mihin sijoitukseen lopulta olisi päätynyt - nappisuorituksilla olisi voinutkin riittää 40 parhaan naiskilpailijan joukkoon. Sen tiedän, että ensi vuonna karsimme omalta boxilta mukaan kisaan ja tulevan vuoden tuloskäyrä ja kesän suunnitellut kilpailut näyttää mihin tavoitteet uskaltaa asettaa. Nyt vain ahkeraa työtä voimatasojen kehittämiseksi ja pitää se muscle uppikin runtata vuodessa liikepankkiin vihdoin ja viimein! 

IMG_5767

Laji 1 

10min AMRAP

30 rinnallevetoa 50/30kg
10 leuanvetoa

30 boxihyppyä
10 leuanvetoa
30 tuplanaruhyppyä
10 leuanvetoa 

Tarkoituksena siis suorittaa mahdollisimman monta kierrosta annettuja liikkeitä kymmenessä minuutissa ja tiesin, että kahdella kokonaisella kierroksella eli yhteensä 240 toistolla olisi lähellä 20 parhaan joukkoa. Tiesin ennen lajia myös sen, että happi ei kyllä kulje tällä hetkellä parhaiten sillä olemme keskittyneet nyt pääosin voimaominaisuuksien kehittämiseen ja kovia metconeita on ollut vain kerran viikossa.

Tein ensimmäisellä kierroksella rinnallevedot ja leuanvedot vitosen pätkissä, boxit ja tuplat putkeen. Ensimmäinen kierros meni hyvin suunnitelman mukaan ja sain sen valmiiksi hieman vajaassa viidessä minuutissa. Toisen kierroksen rinnallevedot ei sitten enää lähtenytkään niin kuin olin suunnitellut vaan jouduin tiputtamaan tangon yksittäisten toistojen jälkeen. Rinnallevedot söivät leuanvedoista voiman ja tein leuat ykkösinä - tämä otti aivan suunnattomasti päähän, mutta yläkroppa oli aivan finaalissa. Jalat jaksoi huomattavasti paremmin ja boxihypyt ei tuottanut läheskään yhtä suurta tuskaa. Sain aikarajan sisään toisen kierroksen boxihypyt valmiiksi ja näin ollen tulokseksi 190 toistoa. Harmitti hieman, sillä olin asettanut tavoitteeksi päästä toisen kierroksen tuplat valmiiksi.

Laji 2

12 min AMRAP

20 Tempaus (40kg/25kg)
15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)

15 Tempaus (50kg/30kg)
15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)

10 Tempaus (60kg/35kg)

15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)
5 Tempaus (70kg/40kg)
15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)

Niin monta tempausta kuin mahdollista (80kg/45kg)


Odotin kakkoslajilta jotakin pelkästään voimapainotteista, mutta tulikin aika hurjan kuuloinen setti. Kokeilin tehdä lajista ensin aamutreeneissä puolet eli vain kuusi minuuttia ja asetin tämän perusteella tavoitteeksi päästä ns. loppuun asti eli suorittaa viimeiset burbeet ennen 45 kilon tempauksia. 

Takaraivossa kolkutti Gentai Showdownin tempaukset 35 kilolla jolloin en saanut ensimmäistäkään tempastua raakana. Pätkin tempaukset vitosiin ja askelsin burbeet alas pitääkseni sykkeen kohtuulukemissa sillä tiesin painavempien tempausten olevan haastavia. Pääsin 35kg tempauksiin aamutreeniä nopeammin, hieman alle kuudessa minuutissa ja olin suunnitellut tekeväni ne kakkosina. Onnistuin pysymään suunnitelmassa ja sain kaikki toistot pois raakana kaksi kerrallaan. Tarttuessani 40kg:n tankoon ensimmäisenä ajatuksena oli etten ikipäivän saa viittä tempausta niin väsyneenä, mutta onnistuin kasaamaan itseni ja sain viisi puhdasta toistoa ja pääsin siirtymään viimeisiin burbeisiin. Ehdin juuri saada burbeet valmiiksi kellon lyödessä 12 minuuttia ja olin tähän lajiin todella tyytyväinen.
 

IMG_5150

Laji 3 

Osa1
90 sekunnin välein 3 etukyykkyä kasvavalla painolla
Naiset 40-45-50-55-60-62,5-65-67,5-70-72,5-75-77,5 jne
Miehet 60-70-80-90-100-105-110-115-120-125-130-135-140 jne

Tie break: mahdollisimman monta maastavetoa painolla, jolla sarja jää kesken jäljellä olevan ajan puitteissa.

Tämä oli itselle sisällöltään mieluisin laji - tykkään kyykätä ja käsillä on tullut seistyä viimeaikoina ehkä enemmän kuin olisi ollut tarvetta. Ikinä aiemmin en kuitenkaan ollut etukyykkykolmosta lähtenyt hakemaan enkä osannut yhtään sanoa mitä odottaa, sillä edellinen 1RM oli 67,5kg keväältä ja tiesin, että sen yli varmasti kyllä paukutellaan menemään. Ollaan tehty pitkiä, 8-10 toiston sarjoja joten tuntui kyllä vaikealta saada jalasta irti kolmosella kaikkea mitä olisi pitänyt. Sain viimeisen kolmosen 70kg:lla, 72,5kg:lla enää yhden toiston ja lähdin suoraan tekemään maastavetoja joita sain yhteensä 20. 


2min tauko

Osa2
Kolmen minuutin aikana mahdollisimman pitkä aika käsinseisontaa neliömetrin alueella. Urheilijalla on käytössä viisi (5) yritystä, joiden yhteenlaskettu sekuntimäärä on osan tulos.

Jooh, en tiedä mitä tässä tapahtui pienen pääni sisällä sillä tein viiden yrityksen sijaan vain kolme (?!??) Sain kolmella yrityksellä yhteistulokseksi 34 sekuntia ja kyllä harmitti jälkikäteen kun tajusin mölhänneeni yritysten määrässä. Parhaimmillaan olen onnistunut pysymään laatikon sisällä kerrallaan 24 sekuntia ja olisin viidellä huonommallakin, vaikkapa 10sekunnin tuloksella, saanut kasaan jo yhteensä 50sekuntia.  


Treenijuttuja ja videoita löydät päivittäin instagramista @laurahoooo! 
SHARE:

8 kommenttia

 1. Moikka! Tykkään lukea näitä sun treenipostauksia ja seurata niitä myös instassa mutta ainoa ongelma on etten ymmärrä niitä aina :D Tarkoitan siis, ettei ilman googlettelua tulisi kunnolla selville, millaiset jutut on kyseessä. Liikkeet ymmärrän, mutta muuten toivoisin sellaista postausta, jossa selvittäisit vähän mitä kaikki winterwarit ja lajit sunmuut on jne, vähän niinkun lajin sääntöjä kisoja sunmuuta.Toivottavasti ymmärsit pointtini ja tsemppiä reeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo hei hyvä idea, pistän heti vaikka tänään ulos tuommoista ;-)

   Poista
 2. Kive lukea tällaisia omakohtaisia kokemuksia lajeista. Itse en osallistunut karsintaan, alle vuoden vasta harrastaneena, mutta joskus toivon vielä kisaavaani. :)

  Olit muuten instagramiin laittanut videon ekasta leuanvedostasi ja tulin kyselemään, josko sulla olisi jotain vinkkejä kyseiseen liikkeeseen? Muutama leuanveto menee vastaotteella ja myötäotteellakin useampi kippileuka, mutta strictinä ei mene myötäotteella kuin vain puoleen väliin ja siihen stoppaa... Ongelmia täälläkin siis selän lihasten akivoinnissa. Olisiko mitään kikka kakkosia, joilla saisi vähän haettua tuntumaa sinne selkään, vaikkapa joillain aivan muilla liikkeillä? Vai onko se perinteinen kuminauha-avustus edelleen se juttu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sulla menee paremmin kuitenkin kuin mulla, en päässyt edes sinne puoleen väliin.. :D itse tein alkulämpöjä paljon / teen vieläkin niin että roikun tangossa > päästän selän aivan löysäksi > pyrin sitten aktivoimaan leveää selkälihasta ja lapoja eli ns. aktiivista roikkumista > toistan tätä useita kertoja ja yritän hakea selkään tuntumaa. sitten tietysti leuanvedot kuminauhalla ja aina toistojen välissä päästää selän ns ihan tyhjäksi eli jokaisella toistolla joutuu hakemaan sen aktivaation uudelleen ! noilla mä oon itse mennyt :)

   tsemppiä harjoitteluun, kyllä se sieltä tulee!

   Poista
 3. hei, voisitko tehdä joskus jotain postausta missä listaisit hyviä treenibiisejä? :)

  VastaaPoista
 4. ei liity periaatteessa tähän postaukseen, mutta

  http://dropofluxury.blogspot.fi/2015/01/uuden-vuoden-lupaus.html

  KIITOSKIITOSKIITOS vielä täällä(kin) että oot noin huikea inspiraation lähde :-D Ilman sua en olis varmaan koskaan keksinyt lähteä kokeilemaan ja ylittämään omia rajoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei WAU supermahtavaa ja hullusti tsemppiä harjoitteluun! sanon aina kaikille, että jos mä oon oppinu ni kuka tahansa voi oppia hehe, sen verran nollatasosta meikäläinenki lähti aikoinaan liikkeelle :D

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig