By Laura Hämäläinen

2015/01/24

TREENIKEHITYS VUODESSA

Vuosi sitten näihin aikoihin kokeilin elämäni ensimmäisiä CrossFit treenejä. En tiennyt todellakaan mikä on tempaus saatika kuinka sellainen tehdään, kuinka kävellä käsillä tai miten ihmeessä voisin saada vedettyä leuan. Katselin äsken videoita viime vuoden huhtikuulta ja noh, sanotaanko että avasi taas hieman silmiä oman kehityksen suhteen. 
  1

Maalis/huhtikuussa 2014 muistan kuinka fiiliksissä olin tehdessäni viisi etukyykkyä 40 kilolla. Painoin itse tuolloin n. 64kg ja opettelin vasta syömään riittävästi. Vaihdoin alkuvuodesta gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon eikä paluuta entiseen ole sen tiimoilta ollutkaan. Toukokuussa kilpailin ensimmäiset pikkukilpailut Lahden Wellfeelillä ja muistan, kuinka rengasdipit olivat sula mahdottomuus.

2

Kesällä treenasin ahkerasti ja tunnollisesti. Jätin ehkä viisi treeniä välistä koko kesänä ja pikkuhiljaa jotain kehitystä alkoi olla huomattavissa. Muistan, kun sain tehtyä maastavetoa 3x95kg, se tuntui mielettömältä! Syksyllä siirryimme hetkeksi treenaamaan Lahden Atomin tiloihin ja painonnostotekniikat menivät huimaa vauhtia eteenpäin. Syksyllä tuli koettua myös miltä tuntuu ylirasitus ja onneksi ymmärsin kuunnella kroppaa ja tilanne parani parin viikon lepäilyllä. 

Loppu syksystä Mikko Salon seminaari antoi aivan uutta puhtia treeneihin ja loimme Mikon ohjeistuksella peruskuntokauden voimaohjelman, joka jatkuu vielä pitkälle kevääseen.
  3

Vuodessa on tapahtunut hurjasti kehitystä enkä malta odottaa miltä tilanne näyttää ensi vuonna samaan aikaan. Kaikken tärkeintä on kuitenkin, että vuoden aikana olen löytänyt lajin jonka koen omakseni ja se on opettanut minulle äärimmäisen paljon omasta kehostani. Ymmärrän nykyään kuunnella kropan tuntemuksia paremmin, uskallan levätä tarvittaessa, syön paremmin kuin koskaan aiemmin enkä tingi yöunista. 

Vuodessa olen kouluttanut itseäni valmentajana, ohjelmoinut suuren määrän treenejä, viettänyt iltoja lukien CrossFit koulutusmateriaaleja ja katsonut tuntikaupalla videoita tekniikoista, valmentamisesta ja ohjelmoinnista. Vuonna 2015 haluan kehittyä paitsi tulevana CrossFit urheilijana, myös valmentajana. En malta odottaa mitä vuosi 2015 tuo tullessaan! 
SHARE:

11 kommenttia

 1. Vau, hienoa työtä oot tehny! Vaikka olitkin tosi hyvässä kunnossa jo vuosi sitten, noissa vanhoissa kuvissa näytät jotenkin niin "hintelältä" nykyulkonäköön verrattuna. :D Ja ei siis millään pahalla, tarkoitukseni on kai sanoa, että kyllä huomaa kehitystä tapahtuneen. :)
  Hyviä treenejä tälle vuodelle! (:
  Karita

  VastaaPoista
 2. Oot ihan huippu! Tosi hyvä kehitys ja huomaa kyllä eron :-D Hyvä sie <3

  VastaaPoista
 3. Hienoa, parasta onkin huomata oma kehityksensä :)

  VastaaPoista
 4. Huima muutos ulkoisesti noissa kuvissa, upeeta Jatka samalla intohimolla muistaen kuunnella kehoasi ja hyvä tulee. Tsemppiä omaan treeniin, valmennukseen ja eritoten onnea yrittäjyyteen !:)

  VastaaPoista
 5. Hienoo työtä!! :-)


  www.herstylishlife.com

  VastaaPoista
 6. Sä oot kyllä ottanu niin paljon pattia tässä vuoden aikana että huh! Muutenkin kehitys on hullu just nimenomaan kaikilla osa-alueilla - ei vaan fyysisessä kunnossa.. Mä oikeasti niin ihailen sua ja vitsi ku itekin löytäis lajin, johon sais samanlaisen palon ja halun omistautua. Proud of you <3

  VastaaPoista
 7. Hihi, olit kyllä aika tikku joskus, ja nyt uh mikä voimanainen! ;) Tää oli taas huikea muistutus siitä, kuinka paljon on tultu eteenpäin, ja etenkin siitä, kuinka paljon on tunnollisella duunilla mahollista saavuttaa! Oot huippu <3

  VastaaPoista
 8. Hei, kehityksesi ollut valtavaa ja ihana kun sun juttus löytyi,mikä paikkasi esteratsastuksen <3 Nykyiset kuvasi ovat todiste siitä miten voimaa on tullut ja ompas ollut kiva kuulla treenituloksista ja nähdä se kova polte, mikä sulla lajiin on! Työtä se on vaatinut ja nyt on yhden haaveen,unelman aika toteutua boxilla.Upeeta Laura <3

  VastaaPoista
 9. Vau, huippua! Tää antaa mullekkin toivoa, että joskus tosiaan oon niin vahva, että kävelen käsillä, teen dippejä ja vedän leukoja ilman kuminauhaa, opin sen tempauksen ja ne hemmetin double underit! :D

  VastaaPoista
 10. Oot kyllä niin huippu Laura!! Loistavaa kehitystä <3

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig