By Laura Hämäläinen

2015/02/16

TREENIPÄIVÄKIRJA VKO 7

IMG_7077

MA: taito/huolto
Tein hieman muscle up -progressiota ensin räkillä ja sitten renkailla, harjoittelin dippejä kipillä ja lopuksi kävelin vähän käsillä. Ehkä meni vähän höntyilyksi, mutta dipit tuntui kyllä ihan hyvältä. Illemmalla ohjailin wodilla nilkan mobbailua ja teki kyllä ihan hyvää itsellekin vähän huolellisemmin paneutua asiaan.. 

TI: aamu: soutuintervallit 7x750 "45sek palautuksella / ip: voimatreeni 
Ensimmäiset soutuintervallit öh kuukauteen, aavistuksen hirvitti, mutta kulki hyvin! Koko ajan soutuajat paranee, vaikka tuskimpa näistä mitään lempparitreenejä koskaan tulee...    
Iltapäivällä tein etukyykkyä 4x5 ja OHS 4x5 sekä apusarjoina takakyykkyä ja kulmasoutua 3x10. Perusvarmat sarjat, vähän jäi kaivelemaan kun Elli veti hirmutulokset ja tiedän, että olisi ehkä itselläkin ollut piirun verran varaa kasvattaa painoja. 

KE:  keskiviikon treenifiiliksiä voit lukea täältä 

TO: Lepo 
Rullailin ja mobbailin salilla, olkalihakset veti keskiviikon treenistä ihan tukkoon ja yritin niitä hieman jumppailla auki.

PE: clean ladder 3-3-3-3-3 + keskivartalo
Tehtiin ellin kanssa alkuun kolmen kierroksen alkulämppätreeni jossa oli kahvakuula rinnallevetoa, boxihyppyjä ja tuplanaruja. Tuntui, että oli pakko vähän herätellä kroppaa kunnolla, jalka oli melkoisen uneliaan tuntuinen siinä puoli ysiltä aamulla. Tein ladderin 60kiloon asti, 65kg:lla sain enää yhden toiston, toinen pääsi löysäksi ja jouduin tipauttamaan eteen. Jäi ihan hyvä fiilis ja oli kiva tehdä pitkästä aikaa raskaita rinnallevetoja. Tein loppuun 2x10 vatsat ja selät GHD:lla.

LA: 30min, 1min soutu, 1min box over burbee, 1min kahvakuulaheilautus, 1min abmat vatsat
Tehtiin la aamuun mukava, matalasykkeinen hikitreeni. Kroppa tuntui hemmetin hyvältä, tuntui että tekemistä olisi jaksanut jatkaa maailman ääriin asti :D
 
SU:  snatch complex: 1x snatch balance, 1x hip snatch, 1x hang snatch, 1x snatch 
Lyhyt ja kiva treeni ennen töitä, tein lopuksi complexin kahdesti 40kg:lla ja tuntui hyvältä. Pikkuhiljaa se tempauskin alkaa varmentumaan isommillakin painoilla. Olen asettanut seuraavaksi tavoitteeksi 60kg tempauksen ja tämä antoi kyllä toivoa siihen, että kehitys on oikean suuntaista. Tästä voit katsoa videolta 40kg hang snatch ja snatch. 
SHARE:

5 kommenttia

 1. Moikka! Ja kiitos kivasta ja inspiroivasta blogista! Saan aina niin paljon treeni-intoa tätä lukiessa. Oon itse harrastanu crossfittiä reilun vuoden, tosin kehityskaareni ei ehkä oo ollu niin nopea kuin sulla, mutta paljon kuitenkin yhteistä:) mua kiinnostaa erityisesti noi soutuintervallit, kun pitäis saada vähän lisätehoja soutuun, niin olis hienoa, jos kirjoittelisit niistä joskus tarkemmin! Tsemppiä treeneihin ja onnea uudesta salista!👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moikka! kiitos, kiva kuulla että jutut innostava! :-) voisin tehdä hei joskus soutuintervalliohjelmasta oman postauksen, hyvä vinkki - ehdottomasti toteutukseen!

   Poista
 2. sori kun tälläin palaan vanhaan postaukseen mutta toivottavasti muistat vastata ! eli siiiis kysymys oli se että mikä on apusarja? (esim. tässä "etukyykkyä 4x5 ja OHS 4x5 sekä apusarjoina takakyykkyä ja kulmasoutua 3x10")
  teetkö nää "apusarjat" niinkun jotenkin kevyemmillä painoilla? minkälaiset tauot on kaikissa väleissä? ja miten valitsen noi liikeet noihin apusarjoihin? anteeks hirmu monta kysymystä mutta toivottavasti jaksat vastata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moikka!

   apusarjalla/liikkeillä tarkoitan pääliikkeitä tukevia liikkeitä, esimerkiksi takakyykyn apuliikkenä voisi olla vaikkapa pistoolikyykky tai pystypunnerruksen apusarjana käsilläseisontapunnerrus. liike, joka kuormittaa samaa lihasryhmää tai tukee pääliikettä (takakyykky > samat lihasryhmät, kulmasoutu > vahvistaa yläselkää ja näin etukyykyn pystyä asentoa). apusarjat menee joo vähän kevyemmällä kuormalla, ei esimerkiksi ihan esimerkiksi kympin kyykyn maksimipainolla :)

   pääsarjojen välissä riippuen sarjan pituudesta minuutti - puolitoista minuuttia, paitsi siirryttäessä maksimivoimaan niin silloin sitten 3-4min palautukset.

   apuliikkeet valitsen juurikin sen ajatuksen pohjalta, että mikä tukisi pääliikettä kuten esimerkissä mainitsin miksi valitsimme takakyykyn ja kulmasoudun etukyykyn :-)

   toivottavasti ei tullut kauhean sekava vastaus, kysy jos jää epäselväksi !! :D

   pääliikkeiden välissä

   Poista
  2. Jee kiitos vastauksesta! :) enköhän tajunnut suunnilleen kaiken! Yks kysymys vielä, teetkö apusarjat siis pääsarjojen välissä?

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig