By Laura Hämäläinen

2015/02/28

CROSSFIT OPEN 15.1

CrossFit Games season is on! 

CrossFit Open on maailmanlaajuinen tapahtuma johon voi osallistua kuka vain CrossFit -harrastaja. Viime vuonna osallistujia oli yli 200,000 ja tänä vuonna määrä on varmasti vieläkin suurempi. Viiden viikon ajan julkaistaan viikoittain Open -treeni, joka tehdään viikonlopun aikana boxeilla ympäri maailman - niin myös meillä Lahdessa. 

Ennen kaikkea Open on aikaa jolloin vahvistetaan boxin yhteishenkeä treenaamalla yhdessä, juhlitaan toisten onnistumisia ja ennen kaikkea ylitetään itseämme. Lahden boxilla vietämme aina lauantaisin Open -päivää, jolloin teemme yhdessä kunkin viikon treenin. Tänään iskimme yhdessä 15.1 treenin kimppuun ja hui kun oli tunnelmaa - ennätyksiä, onnistumisia ja onnen kyyneleitä. 

IMG_7084

Workout 15.1 
 
9 MIN AMRAP

15 toes to bar
10 deadlift 
5 snatch 

M 115lb / F 75lb. 

Workout 15.1a

1 rep max clean & jerk
6-minute time cap

Meidän kisaryhmällä on menossa (ja on ollut menossa loppu syksystä asti) peruskuntokausi eli hermotus ei ole herkässä eikä happi kulje, joten Openeista haetaan tänä vuonna lähinnä henkistä vahvuutta kuin huipputuloksia. Ja sitä tänään tuli. 

Ensimmäisessä osassa lähdin alusta asti pätkimään toes to barit viiden paloihin, mavet tein putkeen ja samoin tempaukset kaikki viisi putkeen. Näin jälkikäteen ajatellen olisi voinut maastavedoissa pitää hieman kireämpää tahtia, olisin varmasti ehtinyt silloin kokonaiset neljä kierrosta. Toes to barit yllätti ja jouduin kolmannella kierroksella pätkimään jo kolmosiin, muutama no rep taisi myös tulla väliin. Tempauksen osalta pääsin kuitenkin tavoitteeni mukaan kaikki toistot putkeen ilman mokailuja. 

Toisessa osassa en oikein tiennyt mitä lähteä odottamaan, asetin kuitenkin tavoitteeksi viime syksyn pr tuloksen 65kg. Noh, eihän se alkuun kovin hyvältä näyttänyt. Ensimmäisen noston otin 60kg:lla ja sähläsin ensinnäkin polven maahan rinnallevedon ala-asennossa enkä saanut keskivartaloa kasaan työntöön riittävästi ja toisto jäi hieman eteen. Tässä vaiheessa ajattelin, että ei ***** tästä tule yhtään mitään. Muiden tuella kuitenkin kasasin itseni ja toisella yrittämällä 60kg tuli nätisti raakana rinnalle ja työntökin pysyi kasassa. Päätin lähteä hakemaan sitä 65kg nostoa jonka olin tavoitteeksi asettanut. 

Kun aikaa oli jäljellä noin 1,5 minuuttia päätin ottaa ensimmäisen yrityksen 65kg. En ymmärrä mitä tapahtui, en saanut vedettyä tankoa kuin aavistuksen polven yläpuolelle. Tässä vaiheessa melkein luovutin. Näin samaan aikaan kun Elli teki onnistuneen noston samaisella painolla ja tiesin, että pakko yrittää vielä kerran. Suljin silmät, hengitin syvään ja näin silmissäni onnistuneen toiston. Tiesin pystyväni siihen. 

Ja sieltä se sitten tuli, ja vieläpä ihan kohtuullisen nätisti! Kyllä tuli melkein onnen kyynel silmään ja kellon soidessa ajan loppumisen merkiksi oli pakko juosta halaamaan parhaimmista parhainta treenikamua. Kokonaisuutena tulokseni on vaatimaton, mutta itselle se tarkoitti tänään todella suurta henkistä voittoa. Ja sitähän näistä Openeista tänä vuonna lähdettiin hakemaan.
SHARE:

5 kommenttia

  1. Ihana, keräsit niin hyvin ittes että ei voi olla kuin ylpee! <3

    VastaaPoista
  2. Onpa hyvin kirjotettu postaus! Ja onnea 65kg:sta :)

    VastaaPoista
  3. Hieno veto Laura! Oot ihana :) Fiilis mahtanut olla aikamoinen ton jälkeen !! Sulla on taito kirjoittaa tapahtumista mukaansatempaavasti,aivan kuin olisi lukija ollut läsnä, mulle ainakin tulee sellainen olo :) Se on taito kirjoittamiseen, mikä sun postauksissa on.

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig