By Laura Hämäläinen

2016/03/15

HYVINVOIVA MYÖS ENSI VUONNA

IMG_9496

Ihmiset ovat nykypäivänä enemmän ja enemmän kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan. Otetaan selvää terveellisemmistä ravintovaihtoehdoista, palkataan valmentajia, liikutaan enemmän ja panostetaan omaan hyvään oloon.

Joskus kuitenkin kuulee ihmettelyä kuinka terveellisesti syöminen on kalliimpaa puhumattakaan siitä jos haluaisi suosia luomutuotteita. Juuri luin täältä, että luomusti tuotetussa lihassa on jopa 50% enemmän terveellisiä rasvahappoja. Toinen hyvä esimerkki on vaikkapa hyvä, laadukas sänky jolle tulee laskennallisesti pitkässä juoksussa hintaa euron per yö. Mihin muuhun käytät rahaa euron päivässä? Nappaatko aamukahvin take awaynä joka aamu vai nukutko seuraavat kymmenen vuotta laadukkaampaa unta, palaudut sitä kautta paremmin ja voit muutenkin kokonaisvaltaisesti paremmin?  Hieman ehkä kärjistettyä, mutta käytännössä ihan tottahan se on. Voiko omalle hyvinvoinnille pistää hintalappua?

Itse uskon todella paljon ammatistani johtuen ennaltaehkäisevään näkökulmaan erityisesti urheilussa, mutta sama pätee myös arkielämään. Pienet, hyvinvointia edistävät valinnat tukevat terveyttä ja ennaltaehkäisevät sairastumista, boostaavat palautumista ja niin edelleen. Valitsetko kaupasta suomalaisia marjoja ulkomaisten sijaan? Nappaatko koriin luomumunia vai et? Käytkö säännöllisesti hierojalla ennaltaehkäisemässä urheiluvammoja? Huolehditko tukilihasten harjoittamisesta nyt kun olet vielä kivuton, jotta kipuja ei tulisikaan? Ikävää, mutta totta on se että oireiden ilmaantuessa olemme jo auttamatta hieman myöhässä.

Oire voi olla mitä vain, se voi olla elämäntavoista johtuvaa unettomuutta ja unen laadukkuuden puutetta tai yksinkertaisesti vain vääränlainen tyyny tai sänky. Se voi olla laiskuutta tehdä lihashuoltoa ennen kuin johonkin koskee tai se voi olla välinpitämättömyyttä keskittyä optimaalisten tekniikoiden opetteluun ennen kuin jokin paikka hajoaa. Tärkeintä on, että muistaisit tukea omaa hyvää oloasi pienillä valinnoilla päivittäin. Hyvinvointi rakentuu pienistä asioista ja jokainen askel on myös askel kohti hyvinvoivempaa tulevaisuutta.

IMG_9493

Tein tänään päätöksen asiakassuhteesta Lahden parhaalle kiropraktikolle. Haluan tehdä kaikkeni, jotta tarjoan keholleni optimaalisimman tavan toimia ja näin myös itselleni mahdollisimman optimaalisen kropan jolla treenata kohti omia unelmia ja tavotteita. Yksi tavotteistani tälle vuodelle onkin saada ehjä treeni/kisavuosi ilman turhia loukkaantumisia ja tähän saan nyt apua Markulta. Ei se ilmaista ole, mutta en halua ottaa riskiä siitä että jos nyt jätän selkärangan asennon optimoimisen huomioimatta ja tulevaisuudessa tulisi selkäkipuja sen vuoksi. Tosiaan kun vielä niitä kipuja ei ole ollutkaan niin olisi ihanaa pitää selkä kivuttomana myös jatkossa.

Toinen päätös on myös vähentää kofeiinin nauttimista, mutta siitä lisää omassa postauksessaan loppu viikolla.

Millaisia pieniä valintoja sinä voisit tehdä oman hyvinvointisi eteen jo tällä viikolla? 


SHARE:

8 kommenttia

 1. Voi vitsit tää teksti on täyttä totta. Liian usein itekin aliarvioin pienet kolotukset jne. enkä vaivaudu esim. hierojalle. Jotenkin ne omaan hyvinvointiin liittyvät pienet mutta tärkeet jutut jää huomiotta, kuten toi onko sulla hyvä sänky tai tyyny. Mä olin just tänään urheiluun erikoistuneella yksityislääkärinvastaanotolla mun astman takia ja oikeesti - oon sairaan helpottunut ja tyytyväinen, että valitsin kalliimman vaihtoehdon koska tiesin että siellä mua kuunnellaan ja saan oikeenlaista apua. Vaikka se hintaero on huomattava yksityisen ja kunnallisen terveydenhuollon välillä, niin kyllä se laatuero on vaan sitäkin suurempi. Mitä sitä ei tekis terveytensä puolesta, kun niin moneen muuhun paljon turhempaankin laitan ainakin ite rahaa... :)

  VastaaPoista
 2. Noni! Hyvä päätös. Toivottavasti saat avun. Hyvä postaus muutenkin!:)

  VastaaPoista
 3. Haluaisin kiinnittää huomion siihen, että tutkimuksessa luomulihan parempi rasvahappokoostumus oli selitettävissä eläinten saamalla ravinnolla - jos normaalille karjalle syötettäisiin samaa (luomu)rehua kuin luomukarjlle olisi tulos todennäköisimmin sama. Toisaalta mainittujen tutkimusten perusteella ei kannata itselleen perustella punaisenlihan suurkulutusta, sillä se ei kuitenkaan vedä vertoja kalalle, pähkinöille tai kasviöljyille tyydyttymättömien rasvahappojen lähteenä ja sisältää muita terveydelle haitallisia tekijöitä runsaan tyydyttyneen rasvan lisäksi. :) Toki luomun suosiminen on ympäristön kannalta järkevää, mutta luomu ei ole terveysmerkintä, joka tavalliselta kuluttajalta usein unohtuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip! Pointtini ei ollutkaan siinä siis että pitäisi suosia punaista lihaa enemmän vaan juurikin siinä luomutuotteen valinnan perustelussa ehkä enemmänkin. :) Hyvä että tuli tarkennettua tämä!

   Poista
  2. Ja ei luomu todellakaan ole terveysmerkintä, mutta jos nyt joskus tekee vaikkapa makaronilaatikkoa tai hampurilaisiin pihvejä voisi sitä sitten suosia luomulaatuista jauhelihaa tehotuotetun sijaan :) tämä oli siis pointtini.

   Poista
 4. Hei!
  Johtuukohan mun koneesta vai mistä, kun en saa näkyviin noita "lisää liikkuvuutta" - juttusarjan videoita (jos niissä videot pitäisi olla..)?

  Kiitos jo etukäteen, jos tämä ongelma tätä kautta jotenkin ratkeaa :) Ja ihanaa kevään alkua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En tiedä mikä on mennyt vikaan, en ole onnistunut korjaamaan videoiden upotusta :( Ne pitäisi kyllä löytyä vielä vlogiasta vain hakemalla!

   Poista
  2. Kiitos paljon, sieltähän ne löytyivät!!

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig