By Laura Hämäläinen

2014/06/16

TREENIKUULUMISIA, TAVOTTEITA JA FIILIKSIÄ

IMG_0044

Viime kesänä tein töitä ainoastaan ryhmäliikuntapuolella ja oma treeni jäi silloin töiden varjoon - tämä kesä on täysin päinvastainen. Keväällä päätin, että on aika pitää pieni tauko ohjaushommista ja keskittyä muutama kuukausi omaan treeniin 110% enkä voisi olla tyytyväisempi ratkaisuuni. Työskentely s-marketissa hieman vajailla viikkotunneilla mahdollistaa sen, että kaikki mehut eivät mene työn tekemiseen ja työnteko ei haittaa treenin ja levon rytmittämistä millään tavalla. 

Tällä hetkellä treeniohjelmani kulkee 3+1 - kolme viikkoa nousujohteisesti treeniä, yksi viikko palauttavaa harjoittelua ja viikkotasolla aina  kolme päivää treeniä ja yksi lepo -syklillä. Viikossa tulee siis 5-6 treeniä + palauttavat harjoittelut ja lihashuolto varsinaisten treenien lisäksi. Arki pyörii siis hyvin pitkälti omien töiden ja treenien ympärillä meillä molemmilla, mutta itse ainakin nautin tällaisesta viikkorytmistä suunnattomasti. 


Palauttavina treeneinä olen suosinut pk hölkkää ja uintia. Huoltaviin treeneihin sisältyy lisäksi myös dynaamisia venyttelyitä, tukilihaksia vahvistavia liikkeitä sekä foam rollailua. Hieronnassakin olen nyt yrittänyt säännöllisin väliajoin käydä. Mitä uimiseen tulee, en ole ikinä oikein pitänyt kyseisestä liikuntamuodosta, mutta olen nyt yrittänyt suhtautua siihen mahdollisimman myönteisesti - uiminen on erinomaista palauttavaa harjoittelua, sillä veden aiheuttama paine edistää laskimoverenkiertoa ja lisäksi uinnissa ei tule lainkaan jarruttavaa eli eksentristä lihastyövaihetta. Maauimala on kyllä ollut ehdototon piristys tämän kyseisen lajin harrastamiseen näin kesäaikaan!

IMG_0030

Kuten jo täällä kirjoittelin omista tavotteistani, on tässä viime aikoina tipahdellut pieniä välitavotteita. Syksyllä on toivottavasti täällä lahdessa taas pienimuotoiset kisat joihin olisi tarkoitus lähteä ja ensi kesän suunnitelmissa mm. lahden gentain kisat ja mahdollisesti myös karjalan kovin karsinnat. 

Kesäkauden tavotteiksi olen itselleni asettanut mm. seuraavia asioita
- back squat PR 100kg
- deadlift PR 95-100kg
- clean squat PR 60kg
- kippileukojen rytmin istuttaminen takaraivoon :-D tällä hetkellä välillä saattaa mennä helposti 12 putkeen, välillä viis toistoa tuntuu vaikealta
- käsillä kävely 5m 

Tottakai yleinen tekniikoiden parantaminen ja voimatasojen nosto ovat ns. ikuisia tavotteita. Yksi tärkeistä kehitysosa-alueista itselläni on myös liikkuvuuden lisääminen - pääsin lauantaina elämäni ensimmäistä kertaa spagaatin, mutta erityisesti yläkropan liikkuvuuteen pitäisi panostaa entistä enemmän. Lisäksi ilmoittauduin spartan gearin bodyweight training -ohjaajakoulutukseen - sinne siis syysykuussa, sekä elokuussa käyn virallisella cf salilla on ramp -kurssin, jotta saa "luvan" treenata virallisilla cf saleilla ympäri suomen sekä tehdä myös tulevaisuudessa virallisia kisakarsintoja. Superkivoja juttuja siis tulossa!

IMG_9904

Tällä hetkellä kokonaisfiilis on hyvä - kehittymistä tapahtuu kaikilla osa-alueilla vielä suhteellisen nopeasti, koska takana on vasta 3kk näin intensiivistä harjoittelua. Kaikkein eniten olen fiiliksissä tällä hetkellä käsillä kävelystä - olin aluksi nimittäin niin arka, etten uskaltanut mennä edes seinää vasten käsilläseisontaan. Viime viikolla vedin sitten ilman varmistajaa aika pahasti ympäri kun en saanut korjattua kaatumista ajoissa, siitä jäikin hetkeksi taas takaraivoon pieni kammo ja Riku varmisteli sen jälkeen muutamat kerrat treeneissä mun yrityksiä. Tänään kokeilin taas kävelyä ilman varmistajaa ja kappas, eihän se niin pelottavaa ollutkaan! :-D 

Tänään käytiin Rikun kanssa yhdessä tekemässä vähän erilainen treeni; aitoja, vetoja kelkan kanssa, vauhditonta pituushyppyä ja loppuun keskivartaloa. Kivaa vaihtelua ja kieltämättä pieni kimmoisuustreeni silloin tällöin ei tekisi yhtään huonoa :-D 

111111 111

Olen nyt postaillut myös treenivideoita instagramiin @laurahoooo - siellä muutenkin enemmän ajantasaisia treenifiiliksiä! Ajattelin toteuttaa tässä yhden päivän ruokapäiväkirja -postauksen, löytyisikö kiinnostusta sellaisen lukemiseen?
SHARE:

8 kommenttia

 1. ruokapäiväkirja-postaus kuulostaa kiinnostavalle! :)

  VastaaPoista
 2. Ruokapäiväkirja kiinnostais paljon!!:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä kiinnostaa! :) Olisi myös kiva saada jotain hieman laajempaa postausta kehonhuollosta - siinä kun olisi itselläkin paljon parannettavaa... Sentään lähes joka ilta pyrin vähän venyttelemään, pari kertaa viikossa sitten enemmän, ja se on jo suurimkehitys mulle verrattuna entiseen. :D Saa nähdä josko sitä itsekin cross fitiiä testaisi, jos painijutut jäävät lukion päättymisen jälkeen sitten vuoden päästä.
  Pakko kyllä kehua, että näitä sun treeni- ja toki muitakin postauksia lukee aina tosi mielellään. Mukavaa kesää ja hyviä treenejä! ;)
  Karita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo hei pistetääs korvan taakse jotain juttua kehonhuollosta ! :3

   Poista
 4. ihana postaus :) kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 5. Ihanan inspiroiva postaus jälleen kerran! Spagaatia on helppo kehittää lantion asentoa muuttamalla, mitä enemmän vinossa sun lantio on, sitä alemmas yleensä spaku menee, mutta mitä suorempaan yrittää lantionsa vääntää, sitä enemmän venytys tuntuu. Ruokapäiväkirjaa tulemaan vaan, kiinnostusta on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo kyllä on ihan tuttuja juttuja nuo lantion asennon vaikutukset ja muut varsinkin koulun kautta! :3 ja laitetaan ruokapäiväkirjapostausta tulemaan :-)

   Poista
 6. Sähän näytät olevan aika hyvässä kuosissa. :) Kunpa itsekin saisi treeni-innon jostain takaisin.. Mikään ei voita sitä fiilistä, mikä tulee hyvän treenin jälkeen..

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig