By Laura Hämäläinen

2014/06/02

3X LEMPILEIVONNAISET

Olen saanut hirmuisesti toiveita liittyen instagramissa näkyneisiin leivonnaisiin ja kokosin tähän postauksee nyt kolme viimeaikojen aikaansaannosta! Pääosin leivonnassakin toteutan täysin gluteenitonta ja maidotonta linjaa, mutta synttäreillä tehtiin pieni poikkeus ja kun rullaan alemmas niin ymmärrät ehkä miksi.. Sen verran hyvää oli, huh ! 

IMG_1665 IMG_1666

Gluteeniton juustokakku-oreo brownie

Tämä leipomus on kaukana terveysleivonnaisista ja sisältää myös maitotuotteita, mutta väsäiltiin mun synttäreiden kunniaksi tästä ohjeesta gluteeniton versio. Aikamoista herkkua ja sen verran tuhtia tavaraa, että yksi pala riitti vallan mainiosti :-D 

Ohje brownie:
200g tummaa suklaata (itse käytin luomulaatuista 85% tummaa suklaata)
200g voita
225g sokeria
3 kananmunaa
110g gluteenittomia kaurajauhoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää munat sekaan yksitellen huolellisesti sekoittaen. Lisää joukkoon jauhot ja sulatettu suklaa ja kääntele taikina sekaisin. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Esipaista n. 7-10min.

Ohje juustokakkukuorrute:
400g maustamatonta philadelphia tuorejuustoa
125g sokeria
2 kananmunaa
gluteenittomia täytekeksejä 

Vatkaa sokeri ja tuorejuusto sekaisin pehmeäksi massaksi ja sekoita joukkoon myös kananmunat. Ota esipaistettu brownie uunista ja kaada seos tasaisesti sen päälle. Murskaa brownien päälle pipareita ja laita takaisin uuniin n. 40 minuutiksi. HUOM. uunista ottaessa leivos vaikuttaa löysältä ja raa'alta, mutta kun jäähtyy niin jähmettyy. Älä siis ylipaista brownieta tai se muuttuu kuivaksi! Tämä leivos on parhaimmillaan kun on viettänyt ensin yhden yön jääkaapissa, joten malta odotella seuraavaan päivään ja takaan, ettet tule todellakaan pettymään - aah so goooood im gonna dieeeeeee !! 


IMG_0656 IMG_0664

Täydellisen puhtaat muffinssit 2.0

Hieman muunneltu versio tästä ohjeesta - tällä kertaa suklainen versio jo kerran hyväksi todetusta reseptistä! Ei sisällä siis lainkaan gluteenia, maitoa, lisättyä rasvaa tai sokeria. 

Ohje:
5 kananmunaa
2 muussattua banaania
1dl Bonnen makeuttamatonta mangososetta
n. ½dl hunajaa
n. 3dl gluteenittomia kaurajauhoja
ripaus suolaa
n. 2tl leivinjauhetta
ripaus kookossokeria
2rkl cocovi raakakaakaojauhetta

2 leader bare bar raw cacao orange pieneksi pilkottuna
cashew pähkinöitä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita keskenään kaikki raakaaineet tasaiseksi massaksi ja lisää lopuksi joukkoon paloiksi pilkotut bare barin palat. Valuta taikina muffinssivuokaan - itse voitelin vuo'an cocovi kookosöljyllä kun ei ollut muffinssivuokia kaapissa. Ripottele päälle murskattua cashewpähkinää koristeeksi.
Paista muffinsseja n. 25minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea ja nauti !! 

IMG_1199

Helpot suklaiset keksit

Tehtiin Iran kanssa keksejä tällä alkuperäisellä ohjeella ja yllättävän hyviä niistä tuli, joskin ensi kerralla vieläkin lyhyempi paistoaika! 

Ohje:
1,25 mantelijauhoa
1,25dl kookoshiutaleita
vajaa 1tl leivinjauhetta
hieman cocovi kalaharin suolaa
1tl kanelia
0,5dl cocovi kookossokeria
0,5dl hunajaa
3rkl cocovi kookosöljyä
2rkl cocovi raakakaakaojauhetta

Sekoita kuiva-aineet kookossokeria lukuunottamatta kulhossa. Kuumenna kookossokeri, vaahterasiirappi ja kookosöljy pienessä kattilassa tai pannulla keskilämmöllä niin, että kookossokeri on täysin sulanut ja seos kiehahtaa (alkaa vaahdota). Kaada kuuma seos kuiva-aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Seos on kiehuvan kuumaa, joten älä käytä käsiä! Pyörittele taikinasta sormenpäillä pieniä palloja, litistä hieman ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Jätä rakoa keksien väliin, sillä ne leviävät uunissa jonkin verran. Törkkää pelti ~175 asteiseen uuniin noin 7-8minuutiksi (itse paistoin 10min ja kaakaojauhe ehti kärähtää hieman) Anna jäähtyä ja nauti vaikka kahvin kera!


Olisiko jatkossa kiinnostusta lukea enemmänkin ruokajuttuja?
SHARE:

2 kommenttia

  1. Tosi onnistuneen näköistä tuo juustokakku-brownie! Oon itekkin miettinyt, että tuosta saa hyvin gluteenittoman leivonnaisen tarpeen vaatiessa, sillä jauhoja tulee aika vähän, ja ne voi helposti korvata toisella laadulla, vaikuttamatta silti kakun rakenteeseen (: Tuota ei tosiaankaan tartte monta palaa syödä, välillä tosin on vaan hankala lopettaa:D
    Kivan näköisiä nuo toisetkin ohjeet!

    VastaaPoista
  2. Hei voisitkin joskus leipoo tota juustokakkuu niin hurautan sun luo kahville!:) Vaikuttaa niiiiin herkulliselta!

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig