Gluteeniton juustokakku-oreo brownie
Tämä leipomus on kaukana terveysleivonnaisista ja sisältää myös maitotuotteita, mutta väsäiltiin mun synttäreiden kunniaksi tästä ohjeesta gluteeniton versio. Aikamoista herkkua ja sen verran tuhtia tavaraa, että yksi pala riitti vallan mainiosti :-D
Ohje brownie:
200g tummaa suklaata (itse käytin luomulaatuista 85% tummaa suklaata)
200g voita
225g sokeria
3 kananmunaa
110g gluteenittomia kaurajauhoja
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää munat sekaan yksitellen huolellisesti sekoittaen. Lisää joukkoon jauhot ja sulatettu suklaa ja kääntele taikina sekaisin. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Esipaista n. 7-10min.
Ohje juustokakkukuorrute:
400g maustamatonta philadelphia tuorejuustoa
125g sokeria
2 kananmunaa
gluteenittomia täytekeksejä
Vatkaa sokeri ja tuorejuusto sekaisin pehmeäksi massaksi ja sekoita joukkoon myös kananmunat. Ota esipaistettu brownie uunista ja kaada seos tasaisesti sen päälle. Murskaa brownien päälle pipareita ja laita takaisin uuniin n. 40 minuutiksi. HUOM. uunista ottaessa leivos vaikuttaa löysältä ja raa'alta, mutta kun jäähtyy niin jähmettyy. Älä siis ylipaista brownieta tai se muuttuu kuivaksi! Tämä leivos on parhaimmillaan kun on viettänyt ensin yhden yön jääkaapissa, joten malta odotella seuraavaan päivään ja takaan, ettet tule todellakaan pettymään - aah so goooood im gonna dieeeeeee !!
Täydellisen puhtaat muffinssit 2.0
Hieman muunneltu versio tästä ohjeesta - tällä kertaa suklainen versio jo kerran hyväksi todetusta reseptistä! Ei sisällä siis lainkaan gluteenia, maitoa, lisättyä rasvaa tai sokeria.
Ohje:
5 kananmunaa
2 muussattua banaania
1dl Bonnen makeuttamatonta mangososetta
n. ½dl hunajaa
n. 3dl gluteenittomia kaurajauhoja
ripaus suolaa
n. 2tl leivinjauhetta
ripaus kookossokeria
2rkl cocovi raakakaakaojauhetta
2 leader bare bar raw cacao orange pieneksi pilkottuna
cashew pähkinöitä
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita keskenään kaikki raakaaineet tasaiseksi massaksi ja lisää lopuksi joukkoon paloiksi pilkotut bare barin palat. Valuta taikina muffinssivuokaan - itse voitelin vuo'an cocovi kookosöljyllä kun ei ollut muffinssivuokia kaapissa. Ripottele päälle murskattua cashewpähkinää koristeeksi.
Paista muffinsseja n. 25minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea ja nauti !!
Helpot suklaiset keksit
Tehtiin Iran kanssa keksejä tällä alkuperäisellä ohjeella ja yllättävän hyviä niistä tuli, joskin ensi kerralla vieläkin lyhyempi paistoaika!
Ohje:
1,25 mantelijauhoa
1,25dl kookoshiutaleita
vajaa 1tl leivinjauhetta
hieman cocovi kalaharin suolaa
1tl kanelia
0,5dl cocovi kookossokeria
0,5dl hunajaa
3rkl cocovi kookosöljyä
2rkl cocovi raakakaakaojauhetta
Sekoita kuiva-aineet kookossokeria lukuunottamatta kulhossa. Kuumenna kookossokeri, vaahterasiirappi ja kookosöljy pienessä kattilassa tai pannulla keskilämmöllä niin, että kookossokeri on täysin sulanut ja seos kiehahtaa (alkaa vaahdota). Kaada kuuma seos kuiva-aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Seos on kiehuvan kuumaa, joten älä käytä käsiä! Pyörittele taikinasta sormenpäillä pieniä palloja, litistä hieman ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Jätä rakoa keksien väliin, sillä ne leviävät uunissa jonkin verran. Törkkää pelti ~175 asteiseen uuniin noin 7-8minuutiksi (itse paistoin 10min ja kaakaojauhe ehti kärähtää hieman) Anna jäähtyä ja nauti vaikka kahvin kera!
Olisiko jatkossa kiinnostusta lukea enemmänkin ruokajuttuja?
Tosi onnistuneen näköistä tuo juustokakku-brownie! Oon itekkin miettinyt, että tuosta saa hyvin gluteenittoman leivonnaisen tarpeen vaatiessa, sillä jauhoja tulee aika vähän, ja ne voi helposti korvata toisella laadulla, vaikuttamatta silti kakun rakenteeseen (: Tuota ei tosiaankaan tartte monta palaa syödä, välillä tosin on vaan hankala lopettaa:D
VastaaPoistaKivan näköisiä nuo toisetkin ohjeet!
Hei voisitkin joskus leipoo tota juustokakkuu niin hurautan sun luo kahville!:) Vaikuttaa niiiiin herkulliselta!
VastaaPoista