By Laura Hämäläinen

2014/12/19

MISTÄ SITÄ LÄHDETTIINKÄÄN

"Don't compare your beginning to someone else's middle."

1

Välillä on päiviä, jolloin mietin tulenko ikinä pärjäämään. Mietin tulenko ikinä riittävän taitavaksi saavuttaakseni unelmani kilpakentillä. Näinä päivinä unohdan mistä sitä onkaan lähdetty.

CrossFit alkoi näkymään treenissäni maaliskuun aikoihin. Samaan aikaan asetin kilpailutavoitteeni - haluan kilpailla vuoden 2016 winter wareissa. Nyt kun ajattelee, niin kova ja kunnianhimoinen tavoite tytöltä, jonka tuon aikaisia videoita katsellessa tulee lähinnä mieleen bambi järven jäällä. Melkein viisi kiloa vähemmän massaa, hurjasti vähemmän voimaa ja heikompi kehonhallinta yhdessä saavat aikaan efektin jota katsoessa tekisi mieli vain sanoa "älä hyvä tyttö katkea sen tangon alle." Vielä toukokuussa muistan taistelleeni kippileuan kanssa. Se tuntui valehtelematta maailman vaikeimmalta liikkeeltä. Muistan myös onnenkyyneleet kun sain ensimmäisen kerran kaksi putkeen. Olo tuntui silloin kuin olisin valloittanut suuremmankin vuoren. 

Omia treenejä ja kehitystä tulee katsottua usein liian läheltä. Unohtaa liian helposti kuinka pitkän matkan on kulkenut näinkin lyhyessä ajassa. Kepillä tehdyt tempaukset ovat vaihtuneet 50 kg:n ennätykseen ja haparoidut askeleet itsevarmaan käsilläkävelyyn jopa osana metconia. Käsilläseisontapunnerrus, liike jonka vannoin kuuluvan niihin joita en ikinä tule oppimaan, kulkee nykyään kymmenen sarjoissa. Epätoivoiset naruhyppely-yritykset ovat vaihtuneet itsevarmaan tuplanaruhyppelyyn ja bambista alkaa hiljalleen kuoriutua CrossFit urheilijan alku. 

Tällä hetkellä tehdään kovasti töitä vankan peruskunnon rakentamiseksi. Tavoitteena on saada mahdollisimman vankka pohja ensi vuoden kilpailuja varten. Alkuviikosta tehtiin elämäni ensimmäinen treenivuosisuunnitelma ja tällä hetkellä olen motivoituneempi kuin koskaan. Jos reilussa puolessa vuodessa on tultu tähän, niin kuka tietää missä kohdin sitä ollaan leaderboardissa ww16 karsinnoissa vuoden päästä. 
SHARE:

9 kommenttia

 1. Tuo on kyllä niin totta, että ite sokeutuu tuloksille ihan täysin! Sekä suoristuksille että oman kehon muutoksille, mutta hienoa työtä ja peukkuja sulle! :) Unelmia kohti!

  VastaaPoista
 2. Oot kyllä niin inspiroiva! Pitäisi itsekin yrittää muistaa, että kaikki on mahdollista ;) Mulla treenin suhteen isoin kompastuskivi on liikkuvuus (jäykkyys :D) ja se on joskus niiiin masentavaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mullakin on ollut liikkuvuus vähän ongelma, erityisesti lonkan alueella MUTTA (!) siinäkin ahkera työ alkaa tuottaa tulosta eli ei muuta kuin liikkuvuusharjoitteita kehiin ;-)

   Poista
 3. Sun inspiroimana mäkin haluisin aloittaa crossfitin. Ehkä sitten keväällä, kun on aikaa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehdottomasti vaan mukaan messiin ! lähimmälle boxille vaan :-)

   Poista
 4. Kyllä sun vartalo on treenien myötä muuttunut huimasti,ja sen huomaa , kun sua ei niin tiuhaan näe , tulokset siis selkeesti nähtävissä :) Tsempit vaan jatkotreeneihinkin, välillä ihmetellen kuunnellut kertomaasi,että olet salilla ollut jo aamulla ennen koulua,sinä joka ennen olit niin aamu-uninen kun vielä kotona asuut ;) Mutta hienoa kaikenkaikkiaan,että löysit sen sun juttusi !

  VastaaPoista
 5. Niin totta joka sana! Tästä pitäisi itseäkin muistuttaa useammin :) Jatketaan samaa malliin niin hyvä tulee. ;D

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig