By Laura Hämäläinen

2014/12/18

LAHJAVINKKI: RAW CHOCOLATE IN A JAR

* Yhteistyössä GreenStreet

Ajattelin koota tänne blogiin muutamia lahjaideoita teidän mahdollisia lahjaprobleemia helpottamaan ja tässä tämän vuoden oma suosikkini - raw chocolate in a jar. Itse tehdyssä lahjassa on aina ripaus rakkautta ja tietynlaista korvaamatonta fiilistä. Muistan esimerkiksi kuinka viime vuonna liikutuin onnesta katsoessani lahjapaketista paljastunutta käsin askarreltua illalliskorttia. Siinäpä muuten toinen oiva lahjaidea! 

IMG_6296
JOULUISEN SUKLAAN AINESOSAT & VALMISTUSOHJE

4dl kaakaovoita raastettuna
reilu 1rkl kookosöljyä 
reilu 1rkl kotimaista hunajaa 
1,5 dl raakakaakaojauhetta
reilu 1tl macaa 
1dl sileäksi murskattua cashewpähkinää
hyppysellinen laadukasta suolaa 
kanelia 
kardemummaa 
rouhittua cashewpähkinää 

Aseta syvä kulho lämpimään vesihauteeseen (lavuaariin tai hellalla olevaan kattilaan). Laita kulhoon kaakaovoi ja kylmäpuristettu kookosöljy ja anna niiden sulaa nestemäisiksi. Sekoita joukkoon hunaja. Tämä vaihe vaatii hieman kärsivällisyyttä, joten siemaile odotellessa vaikkapa kupillinen teetä. 

Kun kaakaovoi on sulanut juoksevaksi sekoita joukkoon kuivat ainekset ja hämmennä kunnes seos on tasaista ja juoksevaa. Tässä vaiheessa kannattaa tarkistaa maku ja tehdä oman maun mukaisia muutoksia. Rouhi pähkinöitä hieman blenderissä ja sekoita joukkoon tuomaan pientä suutuntumaa. Kaada tämän jälkeen seos tasaiseksi levyksi leivinpaperilla peitetylle pellille ja vie parvekkeelle jäähtymään tai kaada seos jääpalamuotteihin/suklaamuotteihin ja jäähdytä pakkasessa n. 20-30 minuuttia.

HOW TO MAKE: 

- Tarvitset kauniin, kannellisen lasipurkin. Esimerkiksi sinooperista saa kuvassa näkyvää purkkia edulliseen hintaan. 
- Pieniä pusseja / purnukoita ainesosia varten
- Koristenauhaa tms. oman makusi mukaan koristelua varten
- Pieni pala kartonkia valmistusohjeen kirjoitusta varten

Sinun tehtäväksesi jää annostella ainesosat kauniisti pieniin pusseihin/rasioihin. Annostele omiin pusseihinsa "märät aineet" eli kaakaovoi, kookosöljy, hunaja ja kuivat aineet eli kaakaojauhe, maca, riisilesejauhe, suola, kaneli, kardemumma, chili ja pähkinät.

Tämän jälkeen voit kirjoittaa korttiin raakasuklaan valmistusohjeet ja ehkäpä jonkin pienen, henkilökohtaisen tarinan lahjan saajalle.Ystäväsi saa valmiin paketin rakkaudella kasattuja raaka-aineita ja pääsee kokeilemaan miltä tuntuu itse valmistaa herkullista suklaata. Voisiko ihanampaa lahjaa enää olla?

Ja hei, me haluttiin GreenStreetin kanssa helpottaa teidän tonttuiluanne alennuskoodilla niiden verkkokauppaan! Koodilla "laurahootonttuilee" ( :D ) saatte -20% alennusta kaikista verkkokaupan tuotteista! Tänään kun tilaa, niin ehtii varmasti vielä joulupukinkonttiin! 


Ja hei, kurkkaa mun instagramiin @laurahoooo jos oot tänään Helsingin suunnalla klo 15 maissa! Olen mukana GreenStreetin hyvänmielen joulukalenterissa ja tänään on mun vuoro tarjota yhdelle onnekkaalle kakkukahvit mun kanssa jouluisessa Helsingissä! 

IMG_6285
  IMG_6282
SHARE:

2 kommenttia

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig