By Laura Hämäläinen

2015/06/15

MIKÄ ON OIKEASTI TÄRKEÄÄ?

Tuota kysymystä olen nyt pyöritellyt päässäni koko viikonlopun ja erityisesti tämän aamun. Mikä on oikeasti tärkeää pitkällä tähtäimellä?

IMG_7455  
Niin kauan kuin muistan ovat lapaluuni olleet, noh ei niin täydellisessä asennossa. Ne siirrottavat enkä ole sitä osannut korjata sillä "en tunne" niitä oikeita lihaksia joilla ne voisi saada paikoilleen. Tiedän kouluni pohjalta miten suuri merkitys lapaluun hallinnalla on hartiarenkaan/olkapääseudun toiminnassa ja myöskin siinä kuinka helposti se voi vammautua puutteellisen toiminnan aiheuttamana. Jep, tieto lisää tuskaa ainakin tässä tapauksessa. 

Opparin tiimoilta on nyt tullut nähtyä yhtä suomen kärkinimistä mitä tulee fysioterapiaan ja tämä henkilö otti minut siipiensä suojaan, tavoitteenamme nyt saada lavat toimimaan oikein ja pitkällä tähtäimellä oikeasti mahdollistamaan täysipainoinen treeni ja kilpaileminen korkeammallakin tasolla. Ultraääni- ja EMG -mittausten jälkeen tuomio oli aika rusentava - yliaktiiviset trapeziukset, myöhästynyt serratusaktivaatio, atrofioituneet ulkokiertäjät, yliaktiivinen subscapularis ja äärimmäisen heikko lihasvoima mitä lapaluun hallinnasta vastaaviin lihaksiin tulee. Suomeksi siis, teen liikaa töitä tietyillä lihasryhmillä peittääkseni suoraan sanottua surkeaa kontrollia ja tästä syystä monet tärkeät lihakset eivät toimi oikein. Hassuintahan tässä on, että mun olkapäihin tms. ei koskaan koske, ne ei vain toimi oikein.

Pitkällä tähtäimellä jos asiaa ei hoida kuntoon ei noin heikosti toimiva systeemi tulisi kestämään tämän lajin aiheuttamaa kuormaa ja kun omissa tavotteissa on  päästä oikeasti mahdollisimman pitkälle. Ja silloin haluan olla paras versio itsestäni. Tämä tarkoittaa sitä, että loppu kesän suunnitelmat menee aika pitkälti uusiksi. Karjalan Kovimmissa tulen olemaan huolto/valmennustiimissä ja raskaat tempaukset, työnnöt, perhosleuat, muscle upit ja muut saa kyllä unohtaa hetkeksi. 

Järjellä kun ajattelee, niin olen kiitollinen mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä huippuammattilaisen kanssa. Tiedän, että tämä on oikea valinta ja oikea tapa hoitaa asiat kuntoon. Jos taas unohdetaan se järjen ääni, niin kyllähän se suoraan sanottuna v******. Koko alkuvuoden on tähdännyt kohti elokuuta ja Karjalan Kovimpia, odottanut niitä ensimmäisiä karsintoja, odottanut sitä että kova työ palkittaisiin paikalla kisaan ja olisi halunnut päästä testaamaan mihin sitä on vuodessa päästy. 

Jälleen palaa sen kysymyksen ääreen, mikä on oikeasti tärkeää? Kilpailuja tulee, aikaa on ja hyvin tehty pohjatyö palkitaan. Tärkeää on se, että paikat pysyvät ehjinä - vain idiootti pilaisi tulevaisuuden sillä, että hätäilee ja kiirehtii. Kuten aiemminkin mainittua, kiire ei sovi treenaamiseen. Se pärjää, joka tekee fiksuja asioita. 

IMG_7456
SHARE:

12 kommenttia

 1. Tuon kuuleminen oli varmasti tiukka paikka,mutta Laura, tiedän että tämänkin asian sä hoidat ajatellen tulevaisuutta ja ennenkaikkea sun hyvinvointiasi. Haaveet kyllä odottaa, kun kaikki muu paketista on huollettu ja valmis toteutukseen <3

  VastaaPoista
 2. Voi vitsit tuntuu pahalta sun puolesta! Mutta nyt vaan paikat kondikseen ja entistä suuremmalla sisulla kohti lukuisia, tulevia kisoja :-) tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti tsempeistä! täältä tullaan sitten kovempana ja vahvempana kun on sen aika !

   Poista
 3. Onko tollaselle vaivalle mitään selitystä? Tai siis että miks oot alkanut tehdä noin :D hankala muotoilla fiksua kysymystä, josko ymmärtäisit silti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no siis tuo systeemi ei ole koskaan varmaan oikein toiminut mulla oikein ja siitä johtuen ei ole vieläkään kunnossa! ja kroppa pyrkii automaattisesti aina kompensoimaan heikkoja lihaksia ym. jostain muualta jos niitä ei osaa tiedostaa/korjata. samalla tavalla esim. kyykyissä eutreidet vie ellei osaa keskittyä aktivoimaan takareisiä ja pakaroita :) toivottavasti ymmärsit! :D

   Poista
 4. Oot vahva, ja tän päätöksen myötä vielä vahvempi! <3

  VastaaPoista
 5. Kova tuomio. Olet kehittynyt vuodessa ihan hurjasti ja nyt kun maltat hoitaa noi jutut kuntoon on kaikki mahdollista! Kisoja tulee ja ne odottaa sua,malta vaan Laura-hyvä :) Oot järkevä ja teit fiksun päätöksen, näin minimoit loukkaantumisen mahdollisuuden tulevaisuuden kisoissa. Peukkuja sulle ja tsemppiä mainitsemaasi pohjatyöhön,hyvin se siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Joo täältä sitä tullaan sitten talvella, entistä kovempana! ;-)

   Poista
 6. Hei millon jatkuu Lisää liikkuvuutta -juttusarja? :) Tossa pari viikkoa sitten lupasit yhdessä postauksessa, että liikkuvuusvideo tulee seuraavalla viikolla... Eli olis pitänyt tulla viime viikolla. Ymmärrän kyllä jos sulla on ollut kiireitä yms, mutta tulipahan vaan mieleen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Joo, on nyt auttamattoman myöhässä mutta kuvaukset meneillään uusien videoin suhteenn ja ollut "lieviä" teknisiä ongelmia oman koneen kanssa :-) Aiheeseen liittyvää postausta tulossa kyllä tänään, mutta video menee ensi viikolle, pahoittelut myöhästymisestä! ... :)

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig