By Laura Hämäläinen

2015/08/27

PARI KUUKAUTTA TREENEJÄ ANTIN KANSSA

Muistatteko vielä kun täällä kirjoittelin päätöksestä aloittaa treenaaminen kehonpainoliikkeisiin erikoistuneen Antti Pokin (@coachanttipokki) kanssa? Nyt pari kuukautta treenejä takana ja seison edelleen lauseen takana, jossa julistin tämän päätöksen olleen yksi parhaista vähään aikaan. 

Mitä sitten olemme saaneet aikaan noin parin kuukauden aikana? 

IMG_4084

Lisääntynyt hallinta. Ehdottomasti yksi suurimmista asioista omalla kohdalla. Aloittaessani Antin kanssa lapani ja vasen käteni elivät aivan omaa elämäänsä (:D). Jouduin keskittämään lähes kaiken energian ja keskittymiskapasiteettini näiden virheellisten liikemallien kontrollointiin ja uudelleen opetteluun. Nykyään esimerkiksi tehdessäni käsilläseisontapunnerruksia (tosin vielä toistaiseksi strictit toistot ilman kippiä menee boxin päältä) voin jo keskittyä voimantuottoon asennon ja liikeradan pysyessä hallinnassa pienemmällä "vaivalla". Myös lapani ovat siirtyneet perusryhdissäni omille paikoilleen eivätkä ne enää törrötä ulos miten sattuu. 

Lisää voimaa oikeisiin paikkoihin. Olen saanut hurjasti voimaa näinkin lyhyessä ajassa oikeisiin lihaksiin ja lähinnä kyse on vielä hermotuksen löytymisestä, mutta koko ajan se puhdas voimakin ja lihasmassa kehittyy. Erityisesti olkapäiden takaosiin, ulkokiertäjiin, on tullut lisää aktiivisuutta ja voimaa. Tämä näkyy mm. renkailla tehtävissä liikkeissä ja ensimmäinen muscle uppikaan ei ole enää niin kovin kaukana ;-)

Kivuttomuus. Tällä viikolla oli yksi merkittävimmistä edistysaskelista, nimittäin olkapäiden kivuttomuus köysikiipeilyssä. Tuohon päivään asti kaikenlaiset köysikiipeilyt ovat vihloneet ikävästi vasemman olkapään takaosaan enkä tämän vuoksi ole niitä juurikaan tehnyt. Nyt kuitenkin hallinnan ja tukilihasten voiman kehityttyä kivut ovat poissa ja teimpä elämäni ensimmäiset legless rope climbitkin tällä viikolla - voin kertoa, oli aivan todella hieno fiilis! 

Uudet ennätykset. Koko kesässä en tehnyt lainkaan raskaita työntöjä enkä tempauksia. Tästä huolimatta ovat ennätykset paukkuneet molemmissa liikkeissä. Työnnön ykkösmaksimiin tuli +7,5kg lisäys, vauhtipunnerrukseen +5kg lisäys ja jopa pystypunnerruksen sarjapainot ovat nousseet. Tempauksessakin tein uuden ennätyksen tekemällä 50kg:lla kolme toistoa polven yläpuolelta kyykkyyn. 

Keskittymiskyky. Antin treeneissä itsellä väsyy paitsi nuo pienet ja tietämättömät lavan/olkapään aluee lihakset, myös pää ja aivot (:D). Treenit vaativat valtavaa keskittymistä ja pikkuhiljaa olen oppinut tekemään asioita huolellisesti ja ilman kiirettä. 

Nöyryys. Näissä treeneissä olen todella ymmärtänyt lauseen "leave your ego at the door". En vieläkään heiluttele 2kg käsipainoa isompia puntteja ulkokiertäjäliikkeissä ja joissakin liikkeissä olen joutunut palaamaan aivan ruohonjuuritasolle vaikka olen kuvitellut joissakin määrin osanneeni ne :D. Nöyryys ja ymmärrys siitä, että keuliminen ja hätäily ei todellakaan vie pitkälle on kyllä tullut tutuiksi viime kuukausien aikana. 

Tämä on vasta alkua ja en malta odottaa millä mallilla asiat ovat vaikkapa jouluna kun takana on lähemmäs puoli vuotta yhteisiä treenejä. Nyt vielä kun pystyn tekemään Antin "kotiläksyjä" aamutreeneissä huolella ja ajan kanssa, tapahtuu hyviä asioita varmasti vieläkin suuremmalla tahdilla. 

IMG_3762
SHARE:

2 kommenttia

  1. Olet ollut onnekas saadessasi noin taitavan valmentajan ! Olen iloinen puolestasi että kehitystä tapahtunut ja oireet olkapäässä jääneet pois. Keep going !

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa että kehitystä on tapahtunut noin hurjasti! Lucky things! Olisitko halunnut avata vähän tarkemmin keinoja, joilla olkapään toimivuutta on saatu paremmaksi? :)

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig