By Laura Hämäläinen

2015/08/31

INVICTUS CAMP - DAY 1

Thank you so much for everyone who participated the camp this weekend - this weekend was something I will never forget and also something I will definitely do again if I get the chance. You guys made the atmosphere and this is what crossfit and also invictus is about - the true community in which everyone can feel loved and welcome. 

Hugs. 

cfinvictusathletecamp-1

Perjantaina aloitimme leirin päävalmentaja CJ Martinin esittelyllä siitä mistä tuleva viikonloppu tulisi rakentumaan. Tärkeimmiksi asioiksi nousivat yhteishengen merkitys - kannustavassa ilmapiirissä ihmiset uskaltavat ylittää itseään ja paitsi sitä kautta kokevat enemmän onnistumisen tunteita, mutta myös uskaltavat epäonnistua. 

Perjantain aloituksesta jäi hyvin mieleen myös viikonlopun tärkein sääntö "No matter how bad you feel during the workout, you always rest chest up and eyes open." eli polviin nojailu ja maassa makoilu oli kielletty (:D) Aion kyllä ottaa tämän "säännön" käyttöön boxillakin sillä pystyasennossa palaudumme paremmin, näemme mihin olemme menossa, mitä ympärillä tapahtuu ja ennenkaikkea asento on itsevarmempi eikä alistunut. Pieni, mutta tärkeä asia - kokeile vaikka omassa treenissä jokin kerta, on paljon itsevarmempi fiilis vaikka olisit aivan rikki kun lepäät pystyssä ja ryhdikkäänä. 

cfinvictusathletecampday2-33

Tehtiin perjantain aloitukseksi pieni mobility -hetki ja oli muutama uusi juttu, mikä on aina hyväksi omalle työkalupakille. Päätettiin treenihetki etukyykkypyramidiin, jossa rakennettiin viiden toiston sarjoista raskaisiin ykkösiin. Tuntien matkustamisen jälkeen jalka ei ollut ihan terävimmässä enkä ottanut lopulta kuin 80kglla ykkösen, koska tekniikka ja sen ylläpitäminen oli harjoituksessa pääroolissa. 

E3MOM for 24 minutes (joka kolmannella minuutilla suoritettiin yksi sarja etukyykkyä, ensimmäisellä minuutilla viisi toistoa, kolmen minuutin päästä neljä jne.)


5 reps @ 50-55%

4 reps @ 60-65%
3 reps @ 70-75%
2 reps @ 80-85%
1 rep @ 85-90%
1 rep @ 90-95%
1 rep @ 95+%
1 rep @ 95+% 

cfinvictusathletecamp-33

Ilta päättyi herkulliseen grilliruokaan ja samalla kun söimme CJ puhui meille kuinka kilpailuihin tähtäävää harjoittelua hänen mielestään kannattaisi rytmittää ja kuinka eri ominaisuuksia tulisi jaksottaa harjoitteluohjelmaan niin, että ne eivät totaalisesti katoa vaikka prioriteetti onkin jossakin muualla. Tämä oli mielestäni todella hyvä "luento" ja sain paljon uusia ajatuksia siihen miten ohjelmoida kisaryhmämme treenejä. 

Puhuimme paljon myös siitä millaisia ominaisuuksia vaaditaan hyvältä urheilijalta, niin fyysisesti kuin mentaalipuolellakin. On myös tärkeää ymmärtää urheilijana pitkän tähtäimen tavoitteet ja itsellä ainakin tuli taas sellainen olo jutellessani viikonlopun aikana paitsi games urheilijoiden, myös CJ:n kanssa, että omien tavotteiden ollessa paljon kauempana kuin ensi talvessa, voisi nyt olla järkevämpää rakentaa rauhassa pohjaa ja luoda vielä paremmat edellytykset menestymiselle ja kilpailemiselle. Photos by amazing Anna Åberg www.mandalaya.se
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig