By Laura Hämäläinen

2015/09/01

INVICTUS CAMP - DAY 2

cfinvictusathletecamp-19

cfinvictusathletecamp-20

Lauantai aamu aloitettiin tunnin soututekniikkatyöskentelyllä ja oh boys, tämä oli yksi viikonlopun parhaista jutuista. Paremmaks soutajaksi ei tulla vain soutamalla, vaan soutamalla oikein. Tehtiin erilaisia tekniikkaharjoituksia sekä saimme kunnon ohjeet kuinka tehdä ns. speed start eli soutaa alkuun nopeita, lyhyempiä vetoja. 

cfinvictusathletecamp-17

Soudun jälkeen jatkoimme tunnin verran gymnastics juttujen parissa ja olimme kaikki ihan kuolleita jo alkulämmittelyn jälkeen :D Todella hyviä, uusia liikkeitä! Tämän jälkeen käytimme paljon aikaa keskivartalon asentoon keskittyen ja siirsimme sitten näitä asioita kippileukoihin, perhosleukoihin ja toes to bareihin. Lopuksi teimme käsillä kävelyyn hieman progressioita ja lopuksi sain parannettua omaakin asentoa yllättävän paljon kun olimme hinkanneet oikeaa lantion asentoa koko ajan. 

Ennen lounasta teimme suhteellisen brutaalin treenin ja omat kämmennahkat ainakin jäivät kyllä todella kiitettävästi leuanvetotankoon (tällä hetkellä toinen kämmen on varmaan vähän tulehtunut, nice) 


EMOM5 (suorita annetut liikkeet aina jokaisella alkavalla minuutilla, yhteensä viisi kierrosta) 

15 Thruster (etukyykky+ylöstyöntö) 42,5/30kg
15 Pull up 

Siis joo, ensinnäkin skaalasin alusta asti kymmeneen toistoon / liike, koska tiesin etten minuutissa ehtisi tekemään kun noi leuanvedot tuppaa olemaan suhteellisen hitaita välillä. Tein kaikki thrusterit putkeen paitsi viimeisellä kierroksella kahdessa osassa. Leuat meni ensimmäisellä kierroksella perhosina, loput kipillä. Oli kuitenkin hyvä fiilis treenin jälkeen, en pitänyt omasta mielestä turhia taukoja ja jatkoin loppuun asti vaikka kämmenet vuotivat verta ihan kiitettävästi (:D)

cfinvictusathletecamp-50

Lounasaikaan rentouduimme ja katselimme kun games urheilijat tekivät omaa treeniään. Oli todella mielenkiintoista katsoa kun he tekivät hieman omia juttujaan ja erityisesti poimin apuliikkeitä ja tukiharjoitteita omaan liikepankkiini kotiin vietäväksi. 

Lounaan jälkeen jatkoimme keskustelemalla ravitsemuksesta ja saimme haasteeksi jättää lisäravinteet pois kuudeksi viikoksi. Aion kokeilla tätä ja tehdä myös pienen jutun siitä blogiin, millaisia eroja huomaan vai huomaanko mitään? 

Puhuimme myös olkapäiden tukiharjoittelusta ja kuinka tärkeää on harjoittaa välillä myös yksittäisiä lihasryhmiä eli tehdä myös niitä perinteisiä ojentaja/olkapää/hauis -liikkeitä puhtaan voiman kehittämiseksi. Viikonlopun annista nämä ahaa -elämykset olivat itselle yksi parhaimmista sillä ammatin kautta pystyn kehittämään loputtoman määrän hyviä harjoitteita, jotenkin sitä on vain aina ajatellut rajoittuneisesti etteivät ne kuulu crossfittiin koska "kaikki on toiminnallista" eikä peruspumppailu ole crossfittiä. 

cfinvictusathletecamp-55

cfinvictusathletecamp-54

Lauantain painonnosto-osassa teimme ensin erilaisia tekniikkadrillejä tempaukseen ja lopuksi tempausta eri lähtöasennoista. Sain vihdoin selville todellisen syyn siihen miksi painojen noustessa tuppaan hyppäämään eteenpäin noston alle. Nyt tiedän mitä lähteä toden teolla työstämään, sillä sain todella paljon kehuja tekniikastani ja kun saan lihasaktivaation ja voimantuoton kuosiin, pitäisi painojenkin nousta kuulemma reilusti (!!) 

Päivän päätti todella hyvä sessio mentaalisesta vahvuudesta ja sen kehittämisestä. Huippu-urheiluun ja erityisesti crossfittiin lajin kuuluu olennaisesti vahva korvien väli ja oli äärimmäisen mielenkiintoista kuulla työkaluja sen kehittämiseen. Todella, todella inspiroivaa. 


Photos by amazing Anna Åberg www.mandalaya.se
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig