By Laura Hämäläinen

2015/09/03

OLE LEMPEÄ ITSELLESI

"Strong, brave and humble."

IMG_3935

Koulu on alkanut monella ja se tarkoittaa aikatauluja. Pitää sovittaa yhteen tentit, presentaatiot, deadlinet, työt, harrastukset, vapaa-aika, ystävät ja joskus olisi kiva nukkuakin. Kalenteri on täyteen ahdettu ja vaikka se on kivasti väritetty erilaisilla väreillä ei se poista sitä karua tosiasiaa, että enemmän ei aina ole paremmin. 

Elämme yhteiskunnassa, joka on hyvin suorituskeskeinen. Sosiaalinen media ja blogit huokuvat ilmapiiriä, jossa pyritään aina vain hienompaan, suurempaan ja parempaan. Tähdätään opinnoissa korkealle, treenien taustalla on palo suurempiin kisoihin ja uralla halutaan edetä. Nämä kaikki ovat hienoja, tavoiteltavia asioita kunhan muistaa ettei polta omaa jaksamista molemmista päistä. Opintojen ei ole tarkoitus väsyttää sinua ennen työelämää. Treenien ei ole tarkoitus tuntua suorittamiselta eikä töiden ole tarkoitus seurata sinua illalla kotiin. 

Se, että itse treenaan nyt useammin kahdesti päivässä ei tarkoita sitä, että se olisi kaikkien kohdalla välttämättä järkevää. Elämän tilanteeni on muuttunut ja mahdollistaa lisääntyneen vapaa- ja lepoaikojen myötä suuremmat treenimäärät. En halua kannustaa ylisuorittamiseen omalla esimerkilläni vaan kannustan ennen kaikkea sopeuttamaan omat tavoitteet ja erityisesti raskaat treenit omaan elämän tilanteeseen. 

Uskalla antaa itsellesi aikaa levätä. Uskalla jättää väsyneenä kova treeni väliin ja lähteä vaikka kävelylle metsään. Uskalla olla armollinen sillä vain rohkeat pärjäävät. 

SHARE:

7 kommenttia

 1. Tääpä oli hyvin ajankohtainen ja tarpeellinen tänhetkiseen tilanteeseen. Mulla kolkuttelee ylppärit ihan parin viikon päässä, ja stressi niistä vie yöunia ja sitä kautta jatkamista. Oon kuitenkin treenannut aika lailla samaa kovaa tahtia kuin yleensä ja nyt eilen ja tänään alko kroppa laittamaan niin selvästi vastaan että oli pakko pysähtyä. Jotenki sitä ei koskaan muista, että vaikka kova treeni onkin päälle ihana tuuletus, niin kropalle se on kaiken muun päälle iso kuormitus. Kunpa malttais kuunnella itseään huolellisemmin eikä aina pyrkis ihan sinne täydellisen tehokkuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tsemppiä ylppäreihin, ne menee varmasti hyvin! :-) ehkä jooga tai jokin muu rauhallisempi treenimuoto voisi olla paikallaan, voisi auttaa ehkä unen saamisessakin kun keho on rauhoittunut eikä käy ylikierroksilla :)

   Poista
 2. Kiitos, ihana teksti :-)

  VastaaPoista
 3. Moikka! Oon juuri taannoin alotellut crossfit-tunneilla juurikin Foreverillä, ja tahtoisinkin kuulla siitä miten sä ponnistit sieltä "eteenpäin". Kävitkö esimerkiks niillä "ohjatuilla" tunneilla, vai vain ihan yksin alkuun harjoittelemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kivaa että olet löytämässä tiesi lajin pariin :-) treenasin omaa ohjelmaani enkä käynyt forever aikoihin ohjatuilla tunneilla. Suosittelisin sinulle kuitenkin jos mahdollista on ramp kurssia ihan oikealla crossfit boxilla jos laji todella kiinnostaa ja sitten jatkoa ohjatuille wodeille :-)

   Poista
 4. Täyttä asiaa tämä postaus ! Kiire, tuloksien tekeminen, kaikessa parhaansa yrittäminenj a sen tuoma stressi pysäytti minutkin jokin aika sitten. Keho merkkasi että liian kova vauhti päällä. Pakko oli laittaa jarrut päälle ja laittaa levolle ykköspaikka listalla. Nyt jo voin paremmin ja jaksan lisätä maltillisesti treeniä ja osaan ajatella että aina ei pidä tavoitella liikaa sitä parasta menestymistä :) Hyviä tuloksia saan myös maltillisemmin. Tykkään lukea postauksia, odotan aina uuden ilmestymistä :) Hyvää alkanutta syksyä sinulle Laura!

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig