By Laura Hämäläinen

2016/02/18

FIILIKSIÄ UUDESTA OHJELMOINNISTA

IMG_8464

Menossa on kolmas viikko uutta ohjelmointia, joka on volyymiltaan ja haastavauudeltaan aivan toista luokkaa kuin mihin olemme tottuneet. Treenipäiviä on kuusi viikossa ja viitenä päivänä treenaan kahdesti päivässä. Keskiviikko on kevyt uinti/huoltopäivä ja sunnuntai totaalilepo. 

Ohjelmointimme yhdistää joillekin ehkä tutun weightlifting 101 -ohjelmoinnin ja perinteisemmän crossfit -ohjelmoinnin jossa yhdistellään voimistelua, metconeita ja tukilihaksia vahvistavia liikkeitä. Pidän ohjelman perusajatuksesta älyttömän paljon sillä painonnostoa on usein ja crossfit ohjelmoinnin takana on pätevä henkilö jolla myös osteopaatin ja fysioterapeutin pätevyys. Kokonaisuudet ovat toimivia ja fiksusti mietittyjä. 


IMG_8465

Fiiliksiä?

On ollut kiva huomata miten pitkäjänteinen pohjan rakentaminen on tuottanut tulosta ja kroppa palautuu pääosin todella hyvin näinkin voimakkaan volyymin ohjelmoinnista. Tottakai mukaan mahtuu muutamia huonompia päiviä, mutta ne kuuluvat asiaan ja olen koittanut parhaani mukaan kuunnella kroppaa ja tehdä sen mukaan valintoja päivän treenien suhteen. 

Omia ennätyksiäkin on noussut viimeaikoina kun onnistuin tekemään pitkän tankoyhdistelmän 70kglla ja vihdoin tempauskin nousi sinne 60kg! Todella hyvä aloitus tälle vuodelle ja tavotteissa olisi nostaa tietysti tuloksia tämän vuoden aikana entisestään. Tänään olisi ollut rinnallevedon + työnnön ykkösmaksimin hakua, mutta kroppa tuntui niin väsyneeltä että jätin iltapäivätreenin väliin ja nukuin 2,5h päikkärit (:D). 

Yksi haastavimmista jutuista varmasti itselle on tässä ohjelmoinnissa juurikin se kropan kuuntelu ja palautumisen optimointi. Ohjelmaan ei kuulu automaattisesti kevyempää viikkoa neljän vkon välein toisin kuin olen tottunut nyt jo pidemmän aikaa treenaamaan. On siis entistä suuremmassa roolisssa taito kuunnella omaa kehoa ja uskaltaa levätä silloin kun siltä tuntuu. Tänäänkin otti kyllä aivoon myöntää, että on väsynyt mutta oli kyllä todellakin oikea päätös. 

Jatkan edelleen kerran viikossa treenejä Antin kanssa (@coachanttipokki) ja työstämme edelleen lavanhallinta- ja olkapääasioita sekä voimisteluheikkouksia. Kehitystä tapahtuu koko ajan ja hiljalleen heikkoudetkin vahvistuvat. 

En malta odottaa tulevaa kilpailukautta. Suunnitelmissa olisi kahdet kilpailut ja sitten winter war -karsinta tämän vuoden puolella. Kova hinku on jo kisaamaan! 
SHARE:

3 kommenttia

 1. Mikä ohjelma tämä on mitä seuraat? Tai siis onko ihan yleinen ostettavissa oleva? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. valitettavasti ohjelma ei ole yleisesti ostettavissa oleva vaan meillä kävi vähän tuuri kun saatiin alkaa tekemään tätä kyseistä ohjelmointia :-)

   mutta the training plan on varmasti myös ostettavista ohjelmista oikein loistava, meinattiin alkaa tekemään sitä ensin mutta sitten suunnitelmat hieman muuttuivat =)

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig