By Laura Hämäläinen

2016/02/14

SMOOTHIE = yli 800kcal

*Yhteistyössä CocoVi ja Northforce


Kun treenaa kahdesti päivässä, on energian kulutus välillä aikamoista. Yksi tapa, jolla olen helpottanut energiansaantia on runsasenergiset smoothiet. Ne on helppo juoda ja sulavat mukavasti esimerkiksi ennen aamutreeniä. Aamuviikoilla ruokahalukaan ei ole parhaimmillaan ennen aamu kuutta herätessä, joten tuhti smoothie on oikein oiva vaihtoehto. Tykkään myös niistä välipaloina töissä - nopea ja helppo tapa tankata wodien välissä kun ei ole mahdollisuutta syödä kunnon ruokaa välttämättä.

IMG_9480

Vinkkejä joilla lisätä smoothieiden energiapitoisuutta:
  • Lisää avokadoa. Se sisältää runsaasti hyviä rasvoja jotka ovat hyväksi mm. iholle ja aivoille. Lisäksi se tekee smoothien koostumuksesta kuohkeaa. 1 avokado = n. 200kcal
  • Erilaiset siemenet ja pähkinät sisältävät runsaasti energiaa tiheässä muodossa. Voit lisätä smoothien joukkoon vaikkapa chia siemeniä, manteleita, pellavansiemeniä, pinjansiemeniä, seesaminsiemeniä... Lista on melkeimpä loputon! 
  • Lorauta joukkoon ripaus öljyä, esimerkiksi vaikkapa mct-öljyä tai miksei ihan neitsytoliiviöljyäkin.  
  • Maustamattomat proteiinijauheet ovat itsellä myös säännöllisessä käytössä lisäämään tarvittaessa smoothien proteiinipitoisuutta. Itsellä on käytössä Northforcen Pure Whey.
IMG_9481
IMG_9477

Raikas puolukka-granaattiomenasmoothie
1 banaani
1 avokado
1dl kaurahiutaleita
1dl jäisiä puolukoita
1dl jäisiä granaattiomenan siemeniä
3rkl Northforce pure whey -proteiinijauhetta
kauramaitoa

Olisi kiva kuulla teidän suosikkismoothiereseptejä! Välillä kaipaa vähän uutta inspiraatiota ja uskon, että sieltä löytyy vaikka millaisia raikkaita, uusia ideoita!
SHARE:

1 kommentti

  1. Hyvä kombo smoothien pohjaksi on pinaatti-päärynä-sitruuna-inkivääri. Tänään lisäsin pohjaan pellavansiemeniä, puolikkaan avokadon, omenatuoremehua ja maustamatonta heraa :)

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig