By Laura Hämäläinen

2014/05/31

4X HELPOT VINKIN NIVELTEN HYVINVOINTIIN

8

Nivelten hyvinvointi on asia johon tulisi kiinnittää huomiota ennenkaikkea ennaltaehkäisevästi. Aktiiviliikkuja saa jo pienillä muutoksilla hirmuisesti hyvää aikaan ajatellen oman kehon ja nivelten hyvinvointia. Tässä muutamia helppoja vinkkejä!

1. Muista oikeat suoritustekniikat

Olipa kyseessä sitten juoksu, sulkapallo tai kuntosaliharjoittelu on äärimmäisen tärkeää muistaa oikeanlaiset suoritustekniikat. Oikeat suoritustekniikat vähentävät nivelten tarpeetonta kuormitusta ja ennaltaehkäisevät tehokkaasti rasitusvammoja. Käytä harjoittelussa apuna päteviä valmentajia, peilejä ja videoi omia suorituksiasi nähdäksesi teknistä suoritusta. 

2. Huolellinen lämmittely, lihashuolto ja liikkuvuusharjoittelu

Huolellinen lämmittely ennen treeniä edistää myös nivelten hyvinvointia. Nivelten normaalit liikkuvuudet ja niiden ylläpito ovat osa oikeita suoritustekniikoita. Dynaamiset liikkuvuusharjoitteet ja foam rollailu ovat hyviä keinoja edistää liikkuvuutta. 

3. Niveliä lämmittävät tuet (erityisesti polvet)

Yksi parhaista hankinnoista pitkään aikaan ovat olleet polvia lämmittävät tuet. Tuntuu todella hyvältä tehdä voimatreenejä kun polvet pysyy lämpiminä ja tuettuina - erityisesti kun molemmat polvet on leikattu niin haluan kiinnittää erityistä huomiota niiden tukemiseen ja tekniikoihin. Tuet eivät kuitenkaan korvaa huolella tehtyä lämmittelyä.

4. Nivelten hyvinvointia tukevat lisäravinteet

1. Puhdas+ beauty kollageeni + tyrnimarja sisältää sisältää laadukasta kalakollageenia, joka on tutkitusti markkinoiden parhaiden imeytyvää kollageenia. Kollageenia on elimistössämme mm. ihossa, nivelissä ja rustoissa. 25 ikävuoden jälkeen elimistö ei enää pysty tuottamaan kollageenia ja tämä johtaa usein mm. erilaisiin nivelongelmiin. Vaikka puhdas+ beauty tuotetta markkinoidaan ennenkaikkea ihon kauneutta edistävänä tuotteena, kollageenilisästä on hyötyä myös aktiiviliikkujan nivelongelmiin, mm. bloggaajien hyvinvointi-illassa pari viikkoa takaperin Anne Kukkohovi kertoi pystyvänsä jälleen juoksemaan, koska tuote oli auttanut hänen polvikipuihinsa. (lähde)


2. CoCovi Opti MSM eli orgaaninen rikki on maailman puhtainta MSM-jauhetta. MSM eli metyylisulfonyylimetaani on siis rikkiyhdiste, jota esiintyy kehossamme luontaisesti. Se osallistuu mm. terveen ihon, hiusten ja kynsien kasvuun ja kehomme tarvitsee sitä terveiden nivelsiteiden ja nivelten toiminnan takaamiseksi. Nykyaikainen ruuan kuivatus, säilytystavat, säilöntä ja säilöntäaineet ovat vähentäneet ravinnosta saatavan rikin määrää. Tuotetta suositellaan aktiivisesti treenaaville. Jauhe toimii parhaiten yhdessä C-vitamiinin kanssa ja itsellä onkin ajatuksissa hankkia seuraavaksi pussi OptiCamua, jossa on valmiiksi tämä C-vitamiini yhteys. (lähde, lähde)

IMG_1709
* täältä voit lukea lisää hyviä vinkkejä nivelten hyvinvoinnin edistämiseksi (osa tekstin jutuista lainattu täältä)
SHARE:

8 kommenttia

 1. "25 ikävuoden jälkeen elimistö ei enää pysty tuottamaan kollageenia ja tämä johtaa usein mm. erilaisiin nivelongelmiin". Apua, olen jo 26v, pitäisikö alkaa pohtia tällaisia asioita :D Hyvä postaus kyllä, kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehe emmäkään oo aiemmin ajatellut ennenkuin nyt perehtynyt vähän enemmän näihin juttuihin ! :-D niin se "alamäki" vaan alkaa.. :D

   Poista
 2. Hei mistä voin hankkii tuota puhdas + Beauty -tuotetta?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apteekeista ja hyvinvoinnin tavarataloista ! :-)

   Poista
 3. mikä merkitys noilla pinkeillä "säärystimillä" on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ne on zeropointin kompressiosäärystimet - auttaa erityisesti jos esim penkat vaivaa juostessa. ne tehostaa laskimoverenkiertoa ja tätä kautta edistävät mm. palautumista :)

   Poista
 4. Selvää on että syöt paljon normaalia terveellisemmin ja käytät paljon erilaisia lisäravinteita ja esim cocovia ja muita "erikoisuuksia", niin koetko että uudenlainen elämä ja etenkin ruokavalio kävisi paljon ns tavallista kalliimmaksi? Raakasuklaat ja muut erikoistuotteet joita blogissasi näkee tuntuu maksavan hirveän paljon kun niitä katselin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä mulla menee rahaa ruokaan paljon, mutta ajattelen asiaa enemmänkin siltä kantilta kun en esim juokse baareissa niin mielummin ostan vaikkapa 30e maksavan, terveyttäni edistävän jutun josta on iloa moneksi kuukaudeksi kuin että vetäisin sen baarissa kurkusta alas :-)

   ja syödä voi hyvin ja terveellisesti aina myös ilman mitään "erikoisuuksia" - itse vain olen kokenut ne hyväksi lisäksi enkä käytä mitään mitä en koe ns tarpeelliseksi :)

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig