By Laura Hämäläinen

2014/05/22

SUKLAINEN CHIAVANUKAS

Olen kaivannut välillä jogurtin ja rahkan pehmeää suutuntumaa, mutta sopivaa korviketta ei ole löytynyt - ennen kuin nyt. Tänä aamuna syttyi palava rakkaus chiapuuroon/vanukkaaseen - ihanan pehmeä koostumus, suklainen maku, vanukasmainen suutuntuma ja mikä parasta, täysin maidoton ja gluteeniton! 

CocoVi chia-siemenet ovat erittäin ravintorikkaita siemeniä, jotka sisältävät runsaasti kuituja, omega 3-6-9-rasvahappoja, proteiinia, vitamiineja sekä antioksidantteja. Niissä on viisi kertaa enemmän kalsiumia kuin maidossa ja kolme kertaa enemmän rautaa kuin pinaatissa! (äiti, kyllä sitä kalsiumia saa muustakin kuin maidosta! :-D) (Lähde)

IMG_1585

Ohje:


3rkl cocovi chia-siemeniä
1,5 dl mantelimaitoa
2tl cocovi raakakaakao jauhetta
ripaus vaniljajauhetta
ripaus laadukasta suolaa (itse käytin cocovi kalaharin suolaa)


 

Sekoita kulhossa chia-siemenet ja mantelimaito. Laita seos jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli. Näin siemenet saavat aikaa turvota. Kun seos on turvonnut, kaada se blenderiin ja lisää sekaan kaakaojauhe, vaniljajauhe ja suola. Blendaa ainekset sekaisin, jotta rakenne muuttuu pehmeäksi ja tasaiseksi. Nauti tuoreiden marjojen kanssa ja rakastu.


IMG_1216 IMG_1233


 Alkuperäinen ohje Fit-lehdestä.
SHARE:

12 kommenttia

  1. Juu ,nyt äitikin uskoo että näin on

    VastaaPoista
  2. Nää reseptipostaukset on kyllä kivoja. :) Olisi myös kiva tietää millasta ruokaa syöt normaalisti aamu- ja/tai iltapalaksi tai miksei ihan lounaalla/päivällisellä. Voisi nyt itekin saada kesän kunniaksi jotain uutta kokeiltavaa - varsinkin, kun äiti vielä maksaa ruokakauppaostokset. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo noita postauksia on tulossa liittyen tuohon miksi ei - sarjaan :-) !! ja perjantaina tulossa pari smoothievinkkiä ;-)

      Poista
  3. Chian siemenet löytyy iteltäkin kaapista, mutta tällasta herkkua ei oo vielä kokeiltukaan! Seurailen sua instassa ja huomasin että oot opetellu käsillä seisomista. Vinkkinä, kun laitat sun kädet lähemmäs toisiaan, noin hartioiden leveydelle, niin tasapainon ylläpitäminen helpottuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo hei kiitti vinkistä ! poikaystäväkin sanoi samaa ja tuntui heti paljon vakaammalta kun sain kropan ns. pökkelöksi :-D

      Poista
  4. Et arvaakaan kui iloseks tulin, kun näin millasella fontilla toi postauksen otsikko oli ja osoitetta kattoessa, huomasin että blogi oli siirtyny bloggeriin !!:) Ihan mahtavaa, tuttu ja turvallinen blogger :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei jee mahtavaa kuulla!! :-D täällä taas jihii <3

      Poista
  5. Tää oli kyllä hyvää namnam! Täytyy alkaa väsäillä tästä kaikkia erilaisia versioita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nojep, ehdottomasti ! ja hei laita reseptiä tulemaan jos kehität jotain kivaa ;)

      Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig