By Laura Hämäläinen

2014/10/06

7 X LISÄÄ ENERGIAA

IMG_4517

Tällä viikolla se iski. Ymmärrys siitä kuinka vaikeaa sängystä nouseminen voi olla ilman ulkoa kajastavaa auringonvaloa. Päivät lyhenevät, pimeä aika lisääntyy ja sillä on vaikutuksensa meihin. Mistä siis lisää virtaa silloin kun treenit, tai miksei vaikkapa kauppareissukin, odottaa tai kun aamuisin ei meinaa päästä ylös sängystä?

1. Älä torkuta. 
Jep, se niin houkutteleva torkkupainike. Ota kuitenkin tavaksi vastustaa sitä. Tutkimuksien mukaan torkuttaminen johtaa entistä väsyneempään oloon. Torkuttaminen katkaisee unta ja vie elimistön entistä kauemmas luonnollisesta heräämisen tilasta. 

2. Lasillinen raikasta vettä ennen aamupalaa. 
Ota tavaksi juoda iso lasillinen raikasta vettä heti herättyäsi. Kehosi on voinut kuivua yön aikana ja aamulla on hyvä ottaa tavaksi palauttaa nestetasapaino. Hyvä nestetasapaino nopeuttaa lihaskudoksen ja uusien verisolujen muodostumista, ja parantaa hapen kulkua elimistössä. Lisäksi vesi huuhtelee kehosta epäpuhtauksia, kuona-aineita ja puhdistaa suolistoa. Puhdistavaa vaikutusta voi lisätä puristamalla sekaan sitruunaa, joka muun muassa kiihdyttää virtsaneritystä.

3. Boostaa kahvi/vihreä tee luonnonmukaisesti. 
Kookosöljy tai kookoksesta puristettu MCT-öljy pidentää kahvin/vihreän teen kofeiinin piristävää vaikutusta ja antaa pitkäaikaista energiaa. MCT-öljy herättää aivotoimintaa ja boostaa keskittymistä. Keskipitkän rasvahappokoostumuksen ansiosta elimistö pystyy käyttämään energian välittömästi hyödyksi. 

4. Nappaa macaa.
Maca on adaptogeenikasvi ja auttaa elimistöä sietämään sekä henkistä että fyysistä stressiä. Lisäksi maca boostaa energiatasoja, tarmokkuutta ja myös seksuaalista halukkuutta. Macan voi napata veden seassa shottina tai sekoittaa vaikkapa smoothien joukkoon. 

5. Katso ennen treeniä jokin motivoiva video tai piristy erilaisista motivaatiolauseista. 
Toimii! Hetken aikaa kun katselee omien idolien kuvia, videoita tai selaa vaikkapa purepharman instagram feediä joka on täynnä toinen toistaan siistimpiä kuvia ja tekstejä. 

6. Vaihda treenivaatteet. 
Jos ennen treeniä on vetämätön olo, niin toimi näin. Vaihe1: nappaa kaapista sun lempipöksyt jotka saavat takamuksesi näyttämään hyvältä ja sun mielestä parhaiten sopiva paita. Vaihe 2: ihaile itseäsi, olet upea juuri sellaisena kuin olet! Vaihe 3: lähde liikkeelle ja tunne olosi hyvinvoivaksi ja pirteäksi!

7. Mieti treenin jälkeistä energistä oloa. 
Yleensä olo on pienen liikkumisen jälkeen paljon pirteämpi ja parempi kuin jos jäisi vain sohvalle makaamaan. 


* Postaus toteutettu yhteistyössä CoCovin kanssa. 
SHARE:

1 kommentti

  1. Mulla syksyisin pahin ongelma on se, ettei meinaa päästä sängystä ylös! Varsinkin sellaisina päivinä painelen liikaa torkkua, kun ei ole mitään sovittua menoa ja pitäisi vaan opiskella kotona. Joskus torkutan jopa tunnin ja siinähän ei ole mitään järkeä :D Pitäisi ehkä oppia pois tästä pahasta tavasta..

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig