By Laura Hämäläinen

2014/10/17

MUSTAHERUKKA TUOREPUURO (G,M)

* Yhteistyössä Sugar Helsinki.

Keittiöstäni löytyy nykyään jos jonkinmoista superfoodia, mutta olen sitä mieltä että ehdottomasti parhaimmat "superfoodit" löytyvät meidän suomalaisten omasta luonnosta - nimittäin marjat! Ne sisältävät runsaasti vatsaa ja suolistoa hellivää kuitua, vitamiineja sekä antioksidantteja. Itse hyödynnän marjoja runsaasti erityisesti smoothiessa, tuorepuuroissa ja usein napostelen niitä myös karkkihimon yllättäessä. Ongelmana on vain se, että marjoja saa tuoreena vain tietyn ajan vuodesta ja minun postimerkin kokoinen pakastinkaan ei vedä ihan hirmuisesti marjoja tai noh, oikeastaan yhtään mitään jos tarkkoja ollaan :D 

Jokunen aikaa sitten sain Nutribullet blenderin mukana Berryfectin tuotepaketin. Hetkonen, siis marjoja purkista? Berryfectin marjajauheet ovat täyttä marjaa ilman lisäaineita, säilöntäaineita tai lisättyä sokeria. Marjat on kuivattu huolellisesti alle 40 asteessa niin, että niiden kuidut, hivenaineet, vitamiinit ja luontaiset antioksidantit säilyvät parhaalla mahdollisella tavalla. Aika cool, right? 

Pohjoisen marjat päivittävät monet ulkomailta roudatut superfoodit ja esimerkkinä vaikkapa mustikka - siinä on tuplat suurempi kokonais antioksidanttipitoisuus verrattuna inkivääriin! Marjoja suositellaan syötäväksi kaksi desiä päivässä ja tämä tarkoittaa siis kahta tee lusikallista marjajauhetta. Kuinka helppoa siis heittää jo helposti imeytyvässä muodossa oleva laadukas jauhe vaikkapa tuorepuuroa maustamaan? Jos kärsit inspispulasta, kokeile vaikkapa alhaalla olevaa herkullista puuroreseptiä!

Huomenna olisi suuntana sitten I love me -messut, jee! Kuinka moni tulossa? Toivottavasti törmäillään ja hei tulkaa rohkeesti moikkaamaan jos näätte mut siellä pyörimässä :-)

IMG_4487

IMG_4492


Herkullinen mustaherukka tuorepuuro (G,M)

1½dl jäisiä luomulaatuisia mustaherukoita
reilu ½dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2dl gogreen makeuttamatonta kookosjuomaa
loraus hunajaa
2tl MCT-öljyä
1tl maca jauhetta

Heitä kaikki ainesosat blenderiin ja surraa tasaiseksi. Pistä puuro tekeytymään jääkaappiin illalla ja aamulla se on valmista ja herkullista nautittavaksi! Saat hurjan määrän antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineta sekä vatsaa helliviä kuituja. Lisäksi saat energiaa MCT-öljystä ja macajauheesta ja jaksat virkeänä pitkälle päivään. Suosittelen nauttimaan puuroannoksen vaikkapa pienen munakkaan kanssa, näin saat myös proteiinia aamusta eikä nälkä pääse yllättämään niin pian. 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig