By Laura Hämäläinen

2014/10/28

KIIREISEN TREENAAJAN PELASTUS


* Yhteistyössä Indiedays ja Lidl Sportyfeel 

Osa teistä on varmasti törmännyt Lidlin uuteen Sportyfeel tuoteperheeseen. Täysin uusi urheilulisäravinnesarja lupaa yhdistää hyvän maun, kätevät pakkauskoot ja erinomaisen hinta-laatusuhteen. Valikoimaan kuuluu yli 30 tuotetta ja löytyy monipuolisesti esimerkiksi proteiinipatukoita, proteiini- ja palautusjuomajauheita, maitopohjaisia palautusjuomia sekä urheilujuomia. 

Arkipäivät viuhuvat ohitse melkoisella vauhdilla meneillään olevan harjoittelujakson vuoksi ja usein menen suoraan päivän päätteeksi treeneihin. Kun päivät ovat pitkiä, ei pelkällä lounaalla jaksa iltapäivän treenejä. Syön yleensä viidestä kuuteen kertaan päivässä, näistä normaalisti kolme lämmintä ateriaa. Minä ja muutama muu bloggaaja saimme mahdollisuuden testata näitä uutuustuotteita arjessamme. Miten sportyfeel tuotteet toimivat kahtena hyvin erilaisena, mutta kiireisenä päivänä? 

Kampanjapostauksia voit seurata täällä! Ja hei, kertomalla kampanjasivulla mitä tuotetta haluaisitte kokeilla voitte osalllistua arvontaan. Palkintona 5x 30€ arvoisia tuotepaketteja! 

IMG_5135

Maanantai

07:00 Syön aamiaiseksi perussettiä - munakasta, jossa seassa persiljaa ja tomaatteja, mausteena herbamarea. Lisäksi mukillinen FSF XOCO chaga -kaakaota ja banaani. Tänään ei jaksanut tehdä smoothieta joten pelkkä banaani saa nyt riittää. 

09:25 Nälkä kurnii ensimmäisen kerran. Kaivan repusta automatkalla seuraavaan paikkaan Sportyfeel protein+ gluteenittoman proteiinipatukan. Kätevää, nopea välipala sopii täydellisesti tällaisiin tilanteisiin. Teemme harjoittelupaikassani pelkästään kotikäyntejä ja evästauot ovat käytännössä aina automatkoja. Tuplasuklaan makuinen patukka sisältää 22g proteiinia ja on omaan makuuni todella makea. Sopii siis hyvin myös makean himon taltuttamiseen. Pisteet gluteenittomuudesta!

12:00 Vihdoin lounasta. Lounaalla syön höyrytettyjä vihanneksia, perunamuusia ja kanaa. Ja jälkkäriksi kahvia. Rakastan lounaskahvia, sillä mahani ei aamuisin kestä enää kahvia ja olen surullisin mielin joutunut luopumaan siitä. 

14:45 Nappaan välipalaksi ennen viimeisiä asiakkaita kourallisen pähkinöitä, avocadon ja yhden annoksen Sportyfeel WHEY Pro proteiinijuomajauhetta. Normaalisti syön tässä vaiheessa eväskassistani lämpimän aterian, mutta kiireessä en ehtinyt aamulla sellaista väsäämään joten nopeus ja helppous ajoivat nyt ehkä normaalin ruokafilosofiani edelle. Suklaan makuinen jauhe sekoittui helposti veteen ja maku oli mielestäni aika tavanomainen proteiinijuomalle. Jälleen ehkä omaan makuuni hieman liian makea, mutta sopii varmasti makeista mauista tykkääville! 

19:02 Treenit vihdoin ohi, huh miten pitkä päivä. Hörpin matkalla kotiin päivän toisen annoksen WHEY pro proteiinijuomajauhetta. Mieli tekee jo kuitenkin kunnon ruokaa ja tunnen kuinka päivän mittaan nautitut lisäravinteet tuntuvat herkässä vatsassani. Normaalisti nautin päivittäin ehkä yhden annoksen palautusjuomaa ja raahaan mukana pienikokoista kylmälaukkua eväitä varten. 

19:45 Syön kunnon annoksen itse tehtyjä uunivihanneksia, kananfilettä ja riisiä. Kylläpä lämmin ruoka maistuukin hyvältä pitkän päivän jälkeen. 

20:30 Juon vielä ennen nukkumaanmenoa pikkumukillisen FSF XOCO reishi -kaakaota ja iltapesujen jälkeen kömmin sänkyyn rauhoittumaan ja kirjoittelemaan kiitollisuuspäiväkirjaa. 

IMG_3404

Lauantai 

07:30 Syön aamiaiseksi jättimäisen kasan munakasta ja mustaherukkatuorepuuroa. Edessä on pitkä päivä ensin Mikko Salon ja Jonne Kosken treeniseminaarissa (seminaarin sisällöstä ja sen herättämistä ajatuksista omaa postausta myöhemmin) ja sen jälkeen tunnin siirtymäajalla suoraan Indidaysin Blog awardseihin. Superkiva päivä tulossa siis! 

09:15 Napostelen autossa yhden Sportyfeel delicious protein -patukan. Pieni ja mukavan hintainen (0,99€) patukka sisältää kuitenkin jopa 10,5g proteiinia ja sopii passelisti pikku välipalaksi. Toffeen makuinen patukka sopisi makunsa puolesta myös herkkupäivän puolelle. Napostelen kylkeen vielä vähän manteleita ja hörppäsen kookosvettä nesteytykseksi. 

10:40 Ensimmäinen treeni takana ja aika siirtyä kuuntelemaan Mikon ajatuksia siitä mitä crossfit on ja miten sitä kannattaisi hänen mielestään treenata. Nappaan sheikkeriin treenikassin pohjalta Sportyfeel WHEY Pro+ annospussin ja sekoitan sen kylmään veteen. Minttusuklaan makuinen jauhe sekoittuu helposti ja mintun maku tulee kivasti esiin. Pakko myöntää, että helpot annospussit ovat kätevä idea! 

12:00 Pidämme lounastauon ja syön onnellisena vihanneksia, kanaa, riisiä ja avocadoa. Nam. 

16:05 Sekoittelen Sportyfeel Sports Drink -urheilujuoma annospussin kylmään veteen ennen toista treeniä. Tuntuu, että pelkkä vesi tulee vain läpi - josko tämä hieman auttaisi. Sitruunan makuinen urheilujuoma sisältää 60g magnesiumia per annos eikä joutunut heti ramppaamaan vessassa, imeytyi siis paremmin! Urheilujuomat toimivat mielestäni silloin tällöin pitkinä päivinä tai vaikkapa kesähelteillä pitkissä treeneissä. 

16:55 Teimme lopuksi lyhyen metconin ja jauheiden sijaan söin loput itse tehdyistä eväistäni eli kanaa, vihanneksia, riisiä ja avocadoa part 2. :D Sitten ei muuta kuin kauhella kiireellä suihkuun ja meikkaamaan..... 

17:59 Lähden ajelemaan kohti Helsinkiä. Auton penkillä lojuu vielä yksi yksinäinen patukka ja noh, syödään sekin nyt sitten pois. Sportyfeel protein+ apple cinnamon patukka oli itselleni hieman ehkä pettymys. Odotin omenan ja kanelin jouluista makua, mutta patukassa maistui lähinnä yllätyksellinen valkosuklaakuorrutus. Harmi, tämä makuyhdistelmä oli mielestäni ehkä potentiaalisin uutuus markkinoilla! 

IMG_5071

Kokonaisuudessaan olin positiivisesti yllättynyt Sportyfeel tuotteista, vaikka omaan makuuni lähes kaikki teollisesti valmistetut patukat ja systeemit maistuvat, noh.. teolliselta. Nämä tuotteet maistuivat omaan makuuni lähinnä liiankin makeilta, haha :D Hintahaarukaltaan tuotteet sopivat loistavasti esimerkiksi opiskelijoille sillä iso purkki palkkaria maksoi viitisentoista euroa ja patukat kalleimmillaan 1,49€ eli kukkaro kyllä kumartaa. Pisteet myös kätevistä annospusseista - on kivempi testata uusia makuja niiden avulla eikä suoraan ostaa isoa purkkia ja todeta ettei tykännytkään. Lisäksi ne kulkevat kätevästi mukana treenikassissa. 

Muistakaa, että vaikka lisäravinteet ovat nopea ja ennenkaikkea helppo tapa korvata oikeita aterioita, ei niillä kannata jatkuvasti korvata ravinnosta saatavia ravintoaineita. Esimerkkipäivien kaltaiset ratkaisut ei itselläni herkän vatsan vuoksi toimisi pitkällä aikavälillä ja kannustan myös teitä suosimaan arjessa mahdollisimman luonnonmukaisia ratkaisuja esimerkiksi palautumisen edistämiseen. 

Mutta toisaalta, kukapa kieltäisi nauttimasta suklaapatukan sijasta iltapäivän teemukillisen seurassa herkullisen tuplasuklaa prodepatukan...? Kun muut palikat ruokavaliossa on kunnossa, ei patukka pari kertaa viikossa pahaa tee. 
SHARE:

3 kommenttia

  1. tää oli tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista
  2. Onko tuo proteiinijuoma jauhe parempi vaihtoehto salitreeniä tekevälle kuin kyseisen tuote sarjan varsinainen palkkari?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se sarjan toinen tuote sisältää kreatiinilisän, jota tulisi käyttää jaksoittain eikä jatkuvasti ympäri vuoden :-) tästä syystä suosittelisin sen RECO juoman käyttöä vain pätkissä max 6vko kerrallaan. :)

      Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig