By Laura Hämäläinen

2014/10/04

GENTAI SHOWDOWN 2014 KOOSTE

IMG_4176

Hipphei, hieman jälkijunassa on parempi kuin ei koskaan! 13.9. kisaltiin Lahden suurhallissa Gentai Showdown 2014 crosstraining kisailut ja siellä me oltiin kolmen tyypin voimin edustamassa meidän Foreverin crossfit jengiä. Mukaanlähtö kisoihin tuli viikon extempore varoitusajalla, mutta ei annettu sen haitata fiilistä! :D 

Kisassa kisattiin nopealla temmolla kaksi lajia + finaali. Vähän tuntui kyllä kropassa kun palautumiset jäivät suhteellisen lyhyiksi lajien välillä, mutta on the positive side: eipähän tarvinut lämmitellä kuin kerran perusteellisesti! :D Mukana kisassa oli viisi naista ja kuusi miestä, neljä parasta raivasivat tiensä finaaliin. 

Laji 1. 9-15-21 maastaveto 70kg/toes to bar, aikakatto: 6min

Jes, maastavetoja! Lähdin lajiin taktiikalla, että ensimmäinen kierros menisi unbroken molemmissa, toisella kierroksella 8+7 ja kolmannella 7+7+7. Ensimmäinen kierros sujui suunnitelmien mukaan ja toes to barit tuntui hyvältä ottaen huomioon, että edellisenä päivänä olin vihdoin tajunnut miten niitä saa paukutettua  rytmiin vauhdilla. Toinen kierros sujui maastavedon tiimoilta suunnitelman mukaan, mutta toes to bareissa hikiset kädet lipsahtivat tangosta ja otin hieman osumaa pers edellä lattiaan. Noh, ei muuta kuin takaisin tankoon ja loput toistot takataskuun. Viimeisellä kierroksella ehdin tehdä muistaakseni viisi tai kuusi toes to baria loppuun. Olin tyytyväinen suoritukseeni ja fiilis oli huippu!

Laji 2: 8MIN AMRAP (as many rounds as possible) 2xrinnalleveto jossa paino nousee aina +5kg joka kierroksella, 8m käsillä kävely, 30 tuplanaruhyppyä

Tätä lajia odotin innolla. Aloituspaino rinnallevedossa oli 40kg ja siitä se kasvoi jokaisella kierroksella aina +5kg. Painot piti vaihtaa itse ja siihen meni yllättävän paljon aikaa. Käsillä kävely oli väsyneenä vaikeampaa, enkä onnistunut siinä mielestäni niin hyvin kuin olisin voinut. Olin suunnitellut tekeväni tuplanarut putkeen, koska 30 nyt menee normaalisti helposti. Keskittymiseni kuitenkin herpaantui ja hävitin kuitenkin rytmin ja rikoin kaikissa sarjoissa. Pääsin kuitenkin yhteensä kolme kokonaista kierrosta ja ehdin vetää rinnalle 55kg. Tähän lajiin en ollut niin tyytyväinen kuin olisin voinut olla. Nyt onkin treeneissä käsillä kävelyä ja tuplia selkeästi väsyneenä!

Finaalilaji: 500m soutu, 30 pull up, 30 tempaus 35kg, 30 box over burbee ja 30 thruster 35kg, aikakatto: 12min

Fiilis oli lähinnä: onko pakko jos ei enää jaksa? :D Tiesin töppääväni tempauksiin. Vielä tuolloin oma tempausmaksimini oli 40kg ja muutenkin varmuus liikkeessä aivan eri luokkaa kuin tällä hetkellä. Soudin tasaisen reippaasti 500m muistaakseni n. kahteen minuuttiin ja tämän jälkeen tein kippileuat rauhallisesti vitosina säästellen tempauksiin. Leuat tuntuivat pirun hyviltä ja olisi tehnyt mieli tehdä kymppeinä, mutta päätin ottaa rauhassa ettei tempauksessa käy hassusti. Jouduin tempaisemaan kaikki kyykyn kautta ja otin toistot pois yksi kerrallaan. Kaksi jäi eteen ja loppujen lopuksi sain tempaistua yhteenä 19 kertaa. Olin suoritukseeni tyytyväinen,vaikka tottakai olisin halunnut edetä burbeisiin asti. Kukaan naisista ei päässyt thrustereihin. 

Kokonaisfiilis kisasta oli kuitenkin hyvä. Järjestelyt olivat onnistuneet ja mielestäni lajitkin olivat monipuolisia. Kisavalmisteluista ei omalla kohdalla oikein voida puhua - taustalla kuukauden perusvoimakausi ilman ensimmäistäkään metconia :D. Onneksi lajit olivat kuitenkin suhteellisen lyhyitä ja happi kulki paremmin kuin osasin odottaa. Kilpailuista päällimmäisenä mieleen jäi omien suoritusten taktikoinnin tärkeys ja siihen pitää tulevaisuudessa kiinnittää paljon huomiota.

Seuraavat kilpailut ovat luultavasti marraskuussa opiskelijoiden painonnostokilpailut ja alkuvuodesta piirimestaruudet. SM-kisoistakin oli puhetta valmentajan kanssa, mutta se nyt riippuu aivan siitä miten kehitystä tulee talven aikana. Ensi kesälle on kaavailtu mahdollista karsimista box battleen ja karjalan kovimpiin. Kyllä syttyi sellainen kilpailukipinä taas että huh! Varokaa vaan, täältä me tullaan Lahden perukoilta ;-) 

IMG_4183 IMG_4189
SHARE:

5 kommenttia

 1. Noi kisat oli hyvät ja kannustus tietty myös 😉

  VastaaPoista
 2. Vaikken iha satasella noita ymmärräkään, niin silti yli mielenkiintosta lukea! Varsinki ku on seurannu sun treenailua jo aika pitkää, niin törkee kehitys. Toivottavasti nähtäis pia, varmaan ainakin gaalassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nähdään me muru viimeistään gaalassa!! <3

   Poista
 3. Ihan mahtava toi meidän high five -kuva!! :)

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig