By Laura Hämäläinen

2014/10/15

TYYPILLINEN TREENIVIIKKONI

Treeniin liittyviä postauksia toivotaan aina hirmuisia määriä ja pitkästä aikaa kurkataan meikäläisen viikkorytmiin. Tällä viikolla se on toki hieman poikkeava deload eli lepoviikon ansiosta, mutta treeniviikot kulkevat peräjälkeen samanlaisella tutulla ja hyväksi todetulla rytmityksellä.  Eli tälläisellä meiningillä taas ensi maanantaista eteenpäin!

IMG_4678

Maanantaisin ja tiistaisin ohjelmassa on painonnostotreenit Lahden Atomilla. Voimatreeneissä hiotaan tekniikkaa, työstetään liikkeiden räjähtävyyttä ja tottakai kehitetään voimaa. Treenit rakentuvat tempauksen, rinnallevedon, työnnön, kyykkyjen ja erilaisten vetojen ympärille esim. tempausveto, maastaveto jne. Painonnostoliikkeiden tueksi teemme keskivartalotreeniä, pompputreeniä ja itselläni on menossa myös projekti raakaleuat :D Jos sitä ennen joulua saisi edes kolme vedettyä puhtaasti riipunnasta. 

Keskiviikko on aamutreenipäivä. Yleensä ollaan jo aamu seiskalta Foreverillä crossfit puolella alkulämppäämässä eli terkkuja vaan ensi viikollakin kaikille jotka siihen aikaan vielä unten mailla :D. Keskiviikon treeni on yksi mun lemppareista - tehdään muscle up progressioita, perusvoimaa dippeihin, leuanvetoihin ja handstand push uppeihin. Treenataan tuplanaruhyppyjä, käsilläkävelyä, kippileukoja ja tehdään enemmän crossfitin omaista lajitreeniä. 

Torstai on aktiivinen "lepopäivä". Jos aikataulut passaa niin käydään aamulla/aamupäivällä uimassa todella kevyt peruskestävyys treeni jonka tarkoitus on vain palautella kroppaa alkuviikon treeneistä. Illalla käyn lisäksi telinevoimistelussa vähän kikkailemassa ja opettelemassa uusia temppuja. 

Perjantai on mulle henkilökohtaisesti viikon kovin päivä. Kiiruhdan jo neljäksi Foreverille ohjaamaan peruskestävyyspyöräilyn ja tabatan ja töistä sitten suoraan mustakallioon voimatreeneihin. Yleensä ongelmana on viikon lopulla jo henkinen kantti ja varsinkin alkuun ei meinannut pääkoppa olla aina perjantai-iltaisin ihan messissä. Nyt kuitenkin oon huomannut tulleeni myös henkisesti hieman vahvemmaksi ja myös perjantain treenit on alkanut kulkea paremmin. Ja onhan se hieno fiilis perjantai-iltana rentoutua raskaan viikon, töiden ja treenien päätteeksi saunassa ja kotisohvalla. 

Lauantaisin on viikon neljäs voimatreeni yleensä jo päivällä. Lauantain treenit on voimatreeneistä ehkä omia lemppareita, koska ei tarvitse mennä suoraan harkasta treeneihin ja ollaan aina hyvällä porukalla treenaamassa. 

Sunnuntait = löhöpäivä <3 Sunnuntaisin syödään karkkia, pizzaa, pannukakkuja tai vaikkapa lettuja ja maataan sohvalla leffan äärellä. Sunnuntait on pyhitetty täysin rentoutumiselle ilman treenejä, töitä tai koulujuttuja. 

Kokonaismäärältään viikossa tulee n. 10-12h treeniä kaikkineen alkulämmittelyineen eli todella tiivillä rytmillä painetaan menemään. Olen itse asettanut tietyt tavoitteet joiden eteen olen valmis tekemään kovasti töitä. Huomioikaa kuitenkin, että tälläinen määrä treeniä vaatii sitoutumista laatu-uneen (8h yössä) ja laadukkaaseen, riittäävän ravintoon eikä kenenkään teidän ole tarkoituskaan pyrkiä vastaaviin treenimääriin jos tavoitteena on hyvä olo ja liikunnan terveyshyödyt. Liikkumisesta ei pidä ottaa stressitekijää omaan arkeen. Tiedän, että miinuspuolena harjoittelumäärät tarkoittavat sitä ettei arki-iltoina, varsinkaan näin harjoittelun aikana, tule istuttua kaupungilla siemailemassa kahvia tai leffateattereissa kavereiden kanssa. Viikonloput on sitten meille sitä aikaa kun poistutaan tästä "arkikuplasta" ja treeni/harkkarumbasta ja se on mielestäni ihanaa. Arkena jaksaa painaa kun tietää viikonloppuna voivan vaihtaa vapaalle. :) 

Treenivideoita löytyy reaaliajassa instagramissa @laurahoooo !  Instagramissa voit seurata mm. barmuscle up haasteen etenemistä! Ennen joulua olisi tavoitteena kammeta itseni sinne tangon päälle :D


IMG_4711
Photos by Riku
SHARE:

9 kommenttia

 1. Hei, mikä on raaka leuanveto? Yritin googlettaa mutta en saanu selkeetä kuvaa!? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis että roikkuu aivan suorilla käsillä tangossa eikä mitään kippijuttuja tietenkään :) eli kädet ihan suorassa alkuasennossa!

   Poista
 2. Mielessäni on pyörinyt yksi asia, joka liittyy voimaharjoitteluun. Koska sie kirjotat aivan huippuja treeni postauksia, niin ajattelin että tässä siulle postausehdotus! Nimittäin treenin alkulämmittely! Mitä teet ja miksi, sekä mitä olisi hyvä tehdä ennen varsinaisia voimaliikkeitä. Joku kuntopyöräily ei aina jaksa kiinnostaa, eikä kyllä lämmitäkään kuin pienen lihasryhmän. Kaipaisin etenkin vinkkejä salilla tehtävästä verkasta, sillä perus lenkit yms yms muut ovat taas tutumpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ! oonki tätä sun ehdotusta pyöritellyt jo päässä ja kuvat/tai video pitäisi käydä kuvailemassa ;)

   Poista
 3. Tosi ihana kun painotat, että tämä liikunnan määrä ei ole ns. sitä normaalin terveyden ja hyvinvoinnin kannalta sopivaa..:) Sitä ei kovin monessa urheiluun painottuneessa blogissa mainita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ajattelin, että sitä on ehkä ihan fiksu korostaa kun nykymeininki on aika suorituskeskeistä ja normaalin raja alkaa kaikessa hälventyä kaikenmaailman fitness hömpötysten ja muiden keskellä! :)

   Poista
 4. Kova treeniohjelma on,mutta selkeästi oot tuloksia saanut! :) Tsemppiä jatkoon ja kuvat on hienot,jälleen...:)

  VastaaPoista
 5. miten saan laihdutettua näkyvästi ja aika nopeasti? :) jotain vinkkejä? voisitko tehä semmosen ''elämäntapa muutos'' postauksen mis voisit kertoo vähä et miten laihtua ja urheilla (aloittelijan?)

  VastaaPoista
 6. Millaisia keskivartalo ja voimistelutreenejä teet?

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig