By Laura Hämäläinen

2015/10/02

MITÄ HYVINVOINTI MINULLE MERKITSEE?

IMG_8414

Blogini ei aina ole ollut hyvinvointiblogi vaan se on kasvanut nykyiseen muotoonsa vuosien varrella kirjoittajankin kasvaessa. Olen lapsesta asti ollut liikunnallinen. Olen harrastanut yleisurheilukoulua, koripalloa ja lapsuuden ja teini-iän vietin esteratsastuksen parissa. En koskaan miettinyt mitä suuhuni pistän ja tallillakin eväänä oli milloin kotiruoasta kaupan pakastepizzoihin kaikennäköistä - kulutus oli niin valtavaa, että pysyin todella hoikkana vaikka olisin syönyt mitä. 

Vielä muuttaessani Lahteen vuonna 2012 tein vain satunnaisia salitreenejä ilman suurempaa päämäärää ja hiljalleen aloin haluavani kerryttää hieman lihasta luideni ympärille. Seuraavana keväänä pyysin apua ruoka-asioihin osaavalta personal trainerilta ja koin ensimmäisen "herätyksen" omaan hyvinvointiini - olin syönyt aina aivan liian vähän. Hiljalleen aloin kiinnostua enemmän ravitsemuksesta, treenien ohjelmoinnista ja tavoitteellisemmasta treenaamisesta. Opiskelijabileet jäivät hiljalleen taustalle ja opettelin säännöllistä unirytmiä. 

Puolitoista vuotta sitten aloitettuani crossfit peruskurssilla syttyi kipinä, joka on kantanut tähän pisteeseen ja tiedän, että se tulee kantamaan vielä pitkälle. Sisäinen kilpailijani heräsi ja tiesin haluavani palata kilpaurheilun pariin. Ja tämä tarkoittaa crossfitin kaltaisessa lajissa, että elämän eri osa-alueet on oltava tasapainossa. Ja sitä hyvinvointi minulle enimmäkseen onkin, tasapainoa. 

Voidakseni hyvin en noudata pakon edestä jonkinlaista "tiukkaa ruokavaliota" vaan tietyt valinnat tulevat minulta selkärangasta - ne ovat kasvaneet osaksi päivittäisiä tapojani. En laske kaloreita sen tarkemmin, huolehdin vain syöväni riittävästi ja toivon, että voisin myös kannustaa lukijoitani suhtautumaan syömiseen terveellisesti, mutta rennosti. Välillä herkuttelu lähtee itselläkin niin sanotusti lapasesta (nimim. söin viime sunnuntaina puolikkaan mudcaken?!) eikä siitä pidä potea huonoa omatuntoa seuraavaa kolmea viikkoa. Kunhan tiedostaa, että ehkä aivan joka viikko ei kannata vetää puolikkaita kakkuja.. (:D) 

Fyysinen hyvinvointi tulee itselle tavoitteellisen treenaamisen kautta - pidän järjestelmällisyydestä, treeniohjelman noudattamisesta ja kovasta työstä. Koen onnistumisen tunnetta päivittäin treeneissä ja nautin itseni haastamisesta. Treenaan ennenkaikkea tullakseni paremmaksi - vahvemmaksi, taitavammaksi, kestävämmäksi ja notkeammaksi, en niinkään näyttääkseni paremmalta. Pidän kiinni unirytmistäni ja pyrin nukkumaan 8-9h joka yö sekä olen nyt myös pitänyt kiinni säännöllisestä kehonhuollosta. Aion myös alkaa käymään joogassa enemmän. 

Tasapainon saavuttamiseksi on kuitenkin huomioitava myös henkinen hyvinvointi. Tämä on alkanut kiinnostaa viimeaikoina entistä enemmän ja tulen varmasti kirjoittamaan tästä ajatuksia myös blogin puolelle. Olen tietoisesti työstänyt positiivista sisäistä puhettani ja tehnyt erilaisia harjoituksia löytääkseni tarkoituksen ja ne syyt oman motivaationi taustalla. Kun kysyy itseltään miksi tekee itselle tärkeitä asioita, löytää itsensä hyvin pian melko syvällisten asioiden ääreltä. Näin myös minulle kävi ja se oli todella silmiä avaava kokemus. Ymmärrän nyt itseäni paremmin urheilijana. 

Hyvinvointibloggaajana kokee välillä tietynlaista "vastuuta" - voiko sitä laittaa snapchattiin kuvaa jossa olen krapulan kuolettamana sängyn pohjalla tai kuinka iltapala vaihtui mutakakkuun. Tavoitteeni bloggaajan on kuitenkin inspiroida ihmisiä tekemään päivässä edes yksi hyvä valinta oman hyvinvointinsa eteen, oli se sitten pieni tai suuri askel. Loppujen lopuksi pitää kuitenkin muistaa, että minäkin olen vain ihminen joka hakee tasapainoa ja löytääkseen tasapainon on välillä hieman horjahdeltava. 

Ihanaa perjantai iltaa <3 

IMG_8397
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig