By Laura Hämäläinen

2015/10/05

POSITIIVINEN SISÄINEN PUHE

IMG_5133

Tiedätkö sen pirullisen äänen olkapäälläsi, joka manaa kesken raskaan treenin sitä kuinka raskasta kaikki on tai kuinka et kuitenkaan pysty nostamaan uutta ennätyspainoa? Tai kuinka et tule selviämään kunnialla tentistä tai vaikkapa autokoulun ajokokeesta? Jep, tämä kaveri on sinun negatiivinen sisäinen puheesi. 

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että kielteinen ajattelu ja kielteiset tunteet heikentävät työkykyä, suorituskykyä, aiheuttavat sydänvaivoja ja pahimmillaan mielenterveyden häiriöitä. Positiivinen ajattelu sen sijaan vähentää stressiä, lisää suorituskykyä, parantaa immuunivastetta ja nostaa elämänlaatua. Kuinka sitten hiljentää tuo olkapäällä roikkuva piru? 

Olen viimeaikoina yrittänyt tietoisesti työstää omaa sisäistä puhettani ja on kieltämättä hieno fiilis kesken raskaan treenin huomata, että pääni sisäinen "ääni" kertoo kuinka siistiä treenaaminen on, kuinka paljon paremmaksi olen kehittynyt tai kuinka hyvä olen. Saan nykyään suunnattomasti energiaa omasta sisäisestä puheestani kesken raskaiden treenien. Tottakai on myös niitä päiviä kun on melkein itku silmässä kun tuntuu ettei mikään suju (esim. aina kun on kyse muscle upista :D).. Tällöinkin yritän sitten työstää sisäistä demoniani pienemmäksi ja vahvistaa omaa positiivisempaa ajatusmalliani. 


3x helpot vinkit positiivisen sisäisen puheen vahvistamiseksi: 

1. Keskity treenin jälkeen aina ensin niihin asioihin jotka menivät hyvin ja vasta tämän jälkeen voit keskittyä mahdollisiin kehityskohteisiin / huonommin menneisiin osiin. 

2. Kehitä itsellesi "voimalause" jota voit käyttää niinä hetkinä kun tunnet vaipuvasi epätoivoon. 

3. Älä verta itseäsi liikaa muihin. On okei motivoitua muiden suorituksista, mutta liiallinen vertaaminen johtaa vähemmyyden tunteeseen ja näin taas negatiiviseen sisäiseen puheeseen. 

SHARE:

5 kommenttia

 1. Todella hyvä teksti! Viime aikoina oon itsekin harjoitellut tätä, myös muualla kuin treeneissäkin. :-)

  VastaaPoista
 2. Tuosta on ollut apua, että ensin miettii, mikä meni hyvin :) Mikä siun voimalause on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, hyvä kuulla! :-) mun voimalause vähän vaihtelee treenistä riippuen, eilen mietin kun tein yksin yhtä lausetta jonka rich froning on joskus sanonut että "it's easy to be great when people are wathcing, but when being alone at the box, greatness is decition." :D erityisesti uidessa mietin tommosia juttuja koska se on tosi epämukavuusalueella mulle ja helposti tulee fiilis et voisin luovuttaa ja huijata ku ei kukaan nää uinko kilometrin vai 500m :D

   Poista
  2. Tää teksti tuli niin tarpeeseen!! Kohti positiivisempaa sisäistä puhetta! 💪🏼😊😊

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig