By Laura Hämäläinen

2015/10/30

UNBROKEN 2015 KISARAPORTTI

Noniin nyt alkaa olla kisoista palauduttu niin fyysisesti kuin henkisestikin ja eilen treenailinkin jo hieman kevyesti. Uuden ohjelmoinnin seuraamisen aloitan vasta maanantaina eli loppuviikko mennään vähän fiilistreenillä vielä. 

Kiitos kaikista tsemppikommenteista edelliseen postaukseen, ootte huippuja! Lupailin availla lajeja ja fiiliksiä hieman tarkemmin joten eiköhän mennä itse asiaan eli kisaraporttiin (valmistaudu hehkutukseen...:D).


IMG_0894


Laji 1 Sotilasesterata

Tämä laji oli itselle perjantain lajeista mieluisempi. Olimme pääseet harjoittelemaan samanlaista rataa jo kesällä täällä Lahdessa ja ehdimme vielä ennen kisaa käydä vähän tunnustelemassa esteitä. Möhlin yhdellä esteellä kerran, mutta onneksi sain kirittyä suoritusparini kiinni loppuradasta. Yritin tässä lajissa saada hyvän tuloksen, koska tiesin ettei seuraava laji ole se kaikkein vahvin... 

Tulos: 4:07 #10

Laji 2 3km juoksu lisäpainoliivin kanssa, n. 6-7kg

Jooh, no tämä oli se laji jota jännitin eniten. Muistan kun seisoimme lähtöviivalla ja jännitti niin paljon, että oksetti melkein. Samalla alkoi saataa myös kaatamalla ja mietin, että nyt on kyllä tunnelmaa kerrakseen - kunnon "are you tough enough?" -meininkiä, heh. Kärkinaiset lähtivät aivan jäätävää vauhtia ja yritin löytää itselle sopivan vauhdin. Juoksin koko matkan turkulaisten peesissä ja viimeisellä kierroksella pääsin heidän ohi ja melkein myös toisen Lauran ohi! :D Olin tyytyväinen juoksuun sillä tämän syksyn juoksutreenit on yhden käden sormilla laskettavissa. Tietääpähän mitä heikkousia työstää, sillä tämän lajin sijoitus oli viikonloppuni heikoin. 

Tulos: 15:11 #19

11990562_1718118268421329_1052014286469198927_n

Laji 3 "I love skiing" 

8 minuutin AMRAP eli mahdollisimman paljon piti saada toistoja kasaan seuraavia liikkeitä: 15 kcal ski erg eli hiihtoergo, 9 thruster @35kg, 12 toes to bar ja 9 thruster @35kg. Jokaisella uudella kierroksella hiihdettäviä kaloreita tuli viisi lisää.


Ensifiilikset lajista oli ihan jees - oltiin saatu hiihtoergo boxille muutamia viikkoja aikaisemmin, toes to barit menee nykyään ihan kivasti ja no, thrustereista en ollut ihan niin fiiliksissä, koska pitkälle ihmiselle se on vmäinen liike kun on pitkä matka alas kyykkyn ja työntää pään päälle.


Lämmittely lajiin onnistui kuitenkin nappiin ja tekeminen tuntui alusta asti hyvältä vaikka yrittikin pitää hyvää vauhtia päällä. Tein thrusterit putkeen kaikkina kertoina, paitsi kerran pätkin 5+4 ja toes to barit tein 6-3 toiston pätkissä lyhyellä tauolla. Kolmannelta kierrokselta ehdin saamaan kasaan 20/25kcal.

Tulos: 113 toistoa #8


IMG_1490

IMG_1488

Laji 3 "The good, the bad and the heavy" 1 hang snatch + 1 TNG snatch -ladder

Toivoin ladderia ja jihuu, sellainen siellä myös oli !! Naisilla painot menivät 35-40-45-50-55-60-65-67,5-70, aina 50sec aikaikkunalla jokaisen painon nostamiselle. Olen vahvempi tempaamaan juurikin polven yläpuolelta riipusta kun polvet eivät tule tielle (:D) ja tiesin, että 50 pitäisi kyllä onnistua. Alkulämmittelyssä se 50kg tuntui kuitenkin nihkeältä, nostin sen yhden kerran onnistuneesti pelkästään riipusta ja vähän hirvitti, että kuinka tulee käymään.


Odotellessani vuoroa nostoradalle näin, kuinka keskimääräisesti naiset onnistuivat 50kg nostossa ja epäonnistuivat 55kg:lla. Päätin, että jos haluan päästä suht hyville sijoille on tavoitteeksi otettava tuo 55kg. En koskaan ole onnistunut tempaamaan 55kg:lla mitään, mutta nyt kisakeskittymisessä ja huumassa tuli onnistuneesti tuo complex! 60kg ei riittänyt enää mitään paukkuja ja aloitin tangon ylihypyt tasapelitilanteen ratkaisemiseksi suhteellisen ajoissa. Iso PR, joten ei voi olla kuin tyytyväinen!

Tulos: 55kg #13

IMG_2046

IMG_2047

Laji 3 "Guns and pistols" time cap: 10min

For time: 

15 Pull up 
HS walk 
24 Pistol squat 
HS walk 
12 Chest to bar 
HS walk
48 Pistol squat
HS walk 
9/6 Bar muscle up 

Lähdin tähän lajiin hyvillä fiiliksillä. Käsilläkävelyssä piti edetä vähintään 4m matkoissa ja tiesin, että moni tulisi jumittumaan juurikin tähän osioon. Pistoolikyykyt ovat helppoja ja liikestandardeissa sai vielä etummaisella jalalla koskettaa maahan joten tämä helpotti kyllä vielä entuudestaan kun kannateltavaa reittäkään ei hapottanut yhtään :D 


Tein ensimmäiset leuat ehkä hieman liian isoissa pätkissä, koska käsilläkävely pääsi hieman yllättämään. Ei meinannut sujua nimittäin ollenkaan. Siinä sitten hetken kasailin lähinnä omaa päätäni ja keskittymistä ja alkoi sekin siitä sitten sujumaan. Pistoolit ja chest to barit kulkivat kivasti ja tullessani viimeisen kerran takaisin tangolle oli minulla varmaan about kaksi minuuttia aikaa suorittaa laji loppuun. Rehellisesti, luulin etten saa ensimmäistäkään muscle uppia. 


En tiedä mitä tapahtui, mutta - SAIN KAIKKI KUUSI ensimmäisellä yrittämällä (whatt?!?!?!?). Muistan ehkä ikuisesti sen tunteen kun tein ensimmäisen ja se kääntyi todella helposti tangon päälle. Onnistumisen riemu oli niin suuri, että tuli melkein onnen kyynel silmään ja olin hetken aivan kuutamolla mitäs seuraavaksi. Onneksi katsomossa oli kova kannustus päällä ja tajusin, että tosiaan voisi yrittää saada toisen, kolmannen, neljännen... :D Kädet aukesi kyllä todella pahasti ja oli hieman tuskaisia puhdistushetkiä tämän jälkeen urheilja-alueella, mutta totally worth it !! Tästä näet pientä videopätkää mun tunnelmista!


Tulos: 09:42 #11IMG_2592

IMG_2654

Semifinaali, time cap 7min.

21-15-9 
Deadlift 90kg
Box jump 

Semifinaaliin pääsi 20 parasta urheilijaa ja lähdin tähän lajiin kuumassa erässä sijalta 10. Oli hieno tunne olla suomen kärkimimmien kanssa samaan aikaan radalla ensimmäisissä kisoissa - ihan huikea fiilis jo tästä. En olisi ikinä uskonut heiluvani kymppisakissa ensimmäisissä isommissa kisoissani. 

Noh, tässä lajissa helppoa oli boxihypyt eli ei juuri mikään. :D Raskaat mavet on itselle vielä todella kova kompastuskivi vaikka maastaveto onkin kehittynyt viimeaikoina. Sanoin valmentajalle ennen lajia olevani tyytyväinen jos saisin ensimmäiset 21 maastavetoa tehtyä sillä jo pelkkä tangon pitäminen kädessä sattui todella pahasti muscle upeissa revenneisiin käsiin. 

Jollain ihmeen voimalla sain tehtyä ensimmäisen kierroksen ihan suhteellisen ok pätkissä, tein maveja 5-3 aina yhdellä kertaa. Tein boxit ja palasin takaisin tangolle. Ajattelin, että jos nyt näistä 15 toistosta selviän niin bileet pystyyn. En tiedä mistä revin voimat, mutta sain tehtyä kaikki 15 ja siirryin boxihyppyihin luullen että saisin ne juuri ja juuri valmiiksi. Pidin suhteellisen hyvää vauhtia boxeissa ja kun sain ne valmiiksi tajusin, että perhana vieläkin joutuu tekemään mavea (:D). Katsomosta kuului boxilaisten kannustushuudot ja niiden voimilla tartuin maveen vaikka rehellisesti olin kyllä aivan loppu ja rikki. Jotenkin sain revittyä kasaan vielä kuusi maastavetoa ennen kuin kello soi. 

Tulos: 78 toistoa

IMG_2613

Kisadebyytistä jäi aivan sanoinkuvailemattoman uskomaton fiilis. Nautin jokaisesta hetkestä, annoin kentällä kaikkeni ja nyt tiedän, että tämä on juuri sitä mitä haluan tehdä. Haluan nähdä kuinka pitkälle voin päästä. Nyt treenit jatkuu talven yli peruskuntopohjaa rakentaen enkä aio aiemmista suunnitelmista poiketen karsia lainkaan winter wareihin. 

Kiitokset vielä kisanjärjestäjille, hieno tapahtuma! 

Kuvat: UNBROKEN
SHARE:

2 kommenttia

  1. Voi vitsit, noi näytti kyllä niin hienoilta kisoilta mitä tv:n kautta seurasi ja ihan huikea kisadebyytti sulta, onnea!! :) Mä pystyn niin samaistumaan tuohon bar MU fiilikseen, mulla se tosin jäi vaan siihen yhteen..! :D Oliko siihen muuten kerrottu mitään syytä, miksi pistoolit saikin tehdä niin, että etummainen jalka koskee maahan? Aika jännä standardimuutos!

    VastaaPoista
  2. Hienot kisat! Upea fiilis ja kyllä kaikki urheilijat pistivät parastaan! Onnea vielä

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig