By Laura Hämäläinen

2015/10/14

AJATUKSIA LISÄRAVINTEISTA

Yhteistyössä Fitnessguru


Nykypäivänä elämme melkoisessa lisäravinneviidakossa ja itse olen ainakin alkanut osittain kyseenalaistamaan niiden tarpeen. Mihin loppujen lopuksi tarvitsemme teollisesti tuotettuja mömmöjä kun pystymme saamaan kaiken tarvittavan puhtaasta, itse valmistetusta ruoasta? Proteiinipatukat olen jo muutaman viikon ajan jättänyt kaupan hyllyille ja napannut sellaisen ainoastaan "äärimmäisessä hädässä" (:D) eli kiukkunälän iskiessä ilman ruokaa lähipiirissä.

Kyseenalaistamisesta huolimatta en ole vieläkään aloittanut palkkaritonta elämää - osittain siksi, että se on omissa uskomuksissa ja tavoissa, osittain myöskin sen helppouden vuoksi. Treenin jälkeen ns. anabolinen ikkuna on avoinna n. puoli tuntia ja tänä aikana pitäisi jo saada ensimmäiset rakennusaineet (eli ravintoa) kroppaan palautumisen edistämiseksi. 

Treenaan usein juuri ennen töitä tai töiden välissä ja tällöin ei aina ole mahdollista istua heti alas lämpimän aterian äärelle. Elimistö tarvitsee kuitenkin ennen kaikkea hiilihydraatteja treenin jälkeen palautumisen optimoimiseksi ja usein syönkin treenin jälkeen banaanin ja otan lisäksi ns. palkkarin. Palkkarissa suosin itse niitä, joissa on mukana myös hiilihydraatteja. 

Lisäravinteet ovat mielestäni ok silloin kun muu pohja ravitsemuksessa on kunnossa. Lisäravinteita ei tulisi käyttää korvaamaan oikeita aterioita ja itsekin syön aina reilun annoksen oikeaa, palauttavaa ruokaa tunnin sisään treenistä. Tälläinen ateria sisältää useimmiten bataattia/riisiä, kanaa, parsakaalia/tms vihanneksia sekä avocadon eli tasapainoisesti hiilihydraatteja, proteiinin lähteen sekä hyviä rasvoja. 

IMG_8538

Sain kuukausi sitten fitness gurulta paketin josta löytyi kaikenlaista kivaa uutta testiin! En ollut aiemmin kokeillut mitään kyseisen tuotemerkin lisäravinteita - lähinnä vain ihaillut heidän instagram feediään (@fitnessguru) :D. Olen jo pitkään käyttänyt northforcen mansikan makuista palkkaria ja oli ihan hauska saada vähän vaihtelua makujen puolesta. Omiksi suosikeiksi nousi yllä olevassa kuvassa näkyvä pistaasi-kookos sekä cappuchino!

One whey on täysin puhdas heraproteiini ja herkkävatsaisena pystyin kyllä tätä juomaan (jes!). Käytin one wheytä mm. palkkarissa sekä leipomisessa. One whey on ennenkaikkea proteiinijauhe, joten pelkältään se ei sovi crossfitin kaltaisen lajin vaatimuksiin ja tarvitsee silloin tuekseen jonkin muun nopeasti imeytyvän hiilihydraatin lähteen kuten maltodekstriinin. 

IMG_8710

Olen vasta viimeaikoina kokeillut ensimmäisiä kertoja juoda aminohappojuomia treenin aikana (esim. nocco bcaa) ja fitness gurun versiota tämän kaltaisesta "laturista" ja olen näiden kanssa kyllä vielä niin amatööri etten oikein osaa sanoa juuta enkä jaata näiden puolesta (:D). Sen osaan sanoa, että näistä omenan makuinen oli omasta mielestä paras! 

IMG_8698

IMG_8705

Tein tänään päivällä teen kanssa one pancake proteiinipannukakkuja ja suoraan sanottuna yllätyin - maku oli todella hyvä !! Sekoitin jauheen kaurajuomaan ja nautin kaakaonibsien kanssa. Super helppoa, super hyvää! 


Mitä ajatuksia teillä lisäravinteista? Käytättekö palkkaria / aminohappoja / kreatiinia ym. ? Millaisia kokemuksia? 

SHARE:

1 kommentti

  1. Kaikilla ei ole mahdollisuutta saada kaikkia kehon tarvitsemia hivenaineita pelkästään ruoasta. On totta, ettei yksi pilleri korvaa ateriaa, vaan lisäravinteita otetaan monipuolisen ja terveellisen ruokavalion ohella. Mielestäni pitäisi vain käyttää puhtaita ja laadukkaita lisäravinteita, ei niitä markettien pilipalivitamiineja. Itse käytän neljää erilaista lisäravinnetta ja täydennän usein ruokani ja välipalani superfoodeilla. En van saa ilman niitä kehoni tarvitsemia hivenaineita ja vitamiineja. Toki maalaisjärkeä saa käyttää, enkä välttämättä menisi käyttämään liian montaa lisäravinnetta samanaikaisesti. Kohtuu kaikessa :-)

    Tässä nyt mitä ajatuksia minulle heräsi :-)

    Ps. I love organic

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig